ugrás a tartalomhoz

Archívum - Ápr 27, 2007 - Fórum téma

CSS: table kep belogas IE-ben

bekafej · 2007. Ápr. 27. (P), 22.24
Üdv!

Kerestem volna a fórumokban de azt sem tudom mire keressek, sorry, CSS-t tanulom csak.
Van két táblázatom egymás alatt, az alsó egyik td elemében van egy kép, amely felfele kb 5 pixelnyit belóg a felso table-be. A fentiben ott nincs semmi, értsd semmi háttér vagy kép. FF megjeleníti gond nélkül, de az IE lecsípi ezt a részt, ahol fedi a felső ezt.
Kérdés, hogyan tudnám ugyanezt elérni IE alatt, amit FF-alatt. Ha megmondjátok, mire keressek, vagy mi az a CSS property, amit meg kéne adnom az is jó lenne. Z-indexre gondoltam, meg transparent-re, de szerintem rossz helyen keresek.

Köszi a segítséget előre is.

b
 

MySQL lekérdezés javascripttel

griphons · 2007. Ápr. 27. (P), 09.25
Ha valaki tudja, hogyan lehet javascript segítségével mysql adatbázisból lekérdezni, vagy van tippje, hol nézzek utána azt megköszönném.

A "használj php-t" és egyéb hasonszőrű okoskodást mellőzzétek. Köszi.
A lényeg, hogy javascript function tudjon kérést küldeni mysql adatbázisnak, a kiolvasott adatot már úgyis oda küldöm, ahová akarom, de a lényeg, hogy a javascript végezze a kigyűjtést, és a változóiban jelenjenek meg az adatok php közreműködés nélkül.
 

Tűzfal nyitás vagy XAMPP probléma

N0r3i · 2007. Ápr. 27. (P), 09.07
Sziasztok!

Van egy XP SP2-re telepített XAMPP-om, ami a helyi gépen hibátlanul működik. De sajnos csak ott.
Szeretném ugyanis a neten kereszül távolról is megszólítani ezt a szervert, de nem megy.
Csak a Windows beépített tűzfala működik, sőt akár még az sem - ha kikapcsolom, akkor sem érem el kívülről az Apache szervert!
Ezen kívül viszont minden más hálózati szolgáltatás szépen megy: Skype, Távoli asztal, VNC, stb.

Egy csomót turkáltam a neten, de mindenhol csak arról írnak, hogy kell bezárni a tűzfalat, de én nyitni szeretnék rajta. Egy csomó mindent átállítottam már (aztán vissza), de nem jutok előre. Az a furcsa, hogy csináltam már ilyent másik gépen, és ott minden szépen ment. De ez (ami mellesleg pont a saját gépem - lásd suszter cipője) kifog rajtam.
Az érdekesség kedvéért van egy hálózati híd is beállítva a gépen, mert egy notebookról is szoktam belső hálóban támadni a gépet, de ott is minden OK, azaz kap a notebook IP címet a "szervertől" (DHCP), megy a net és az Apache is.

Lehet hogy ez az XAMPP beállítási hibája? Vagy a hálózati híd szivat?
Merre keresgéljek?

Norbi
 

ajax + több válasz egy kérelemre lehetséges?

avus · 2007. Ápr. 27. (P), 00.33
Sziasztok. Szóval van két blokk az oldalon. Az egyik blokk egy részletes lista valamiről, a másik blokk csak egy rövidke összefoglaló. Ajax-kérelemmel változtatok valamit a listán, ez természetszerűleg módosítani fogja mindkét blokk tartalmát. Két egymás utáni kérelemmel ezt persze megoldom, de szeretném ha egy kérelem lenne csak, és így frissülne mindkét blokk innerHTML-je. Megoldható ez?