ugrás a tartalomhoz

Tűzfal nyitás vagy XAMPP probléma

N0r3i · 2007. Ápr. 27. (P), 09.07
Sziasztok!

Van egy XP SP2-re telepített XAMPP-om, ami a helyi gépen hibátlanul működik. De sajnos csak ott.
Szeretném ugyanis a neten kereszül távolról is megszólítani ezt a szervert, de nem megy.
Csak a Windows beépített tűzfala működik, sőt akár még az sem - ha kikapcsolom, akkor sem érem el kívülről az Apache szervert!
Ezen kívül viszont minden más hálózati szolgáltatás szépen megy: Skype, Távoli asztal, VNC, stb.

Egy csomót turkáltam a neten, de mindenhol csak arról írnak, hogy kell bezárni a tűzfalat, de én nyitni szeretnék rajta. Egy csomó mindent átállítottam már (aztán vissza), de nem jutok előre. Az a furcsa, hogy csináltam már ilyent másik gépen, és ott minden szépen ment. De ez (ami mellesleg pont a saját gépem - lásd suszter cipője) kifog rajtam.
Az érdekesség kedvéért van egy hálózati híd is beállítva a gépen, mert egy notebookról is szoktam belső hálóban támadni a gépet, de ott is minden OK, azaz kap a notebook IP címet a "szervertől" (DHCP), megy a net és az Apache is.

Lehet hogy ez az XAMPP beállítási hibája? Vagy a hálózati híd szivat?
Merre keresgéljek?

Norbi
 
1

Hálózati szolgáltatás

janoszen · 2007. Ápr. 27. (P), 09.27
Hálózati szolgáltatás módjára a Windows tűzfalban engedélyezni kell a 80-as portot. És remélem, a Skype át van állítva hogy ne a 80-as portot használja.

Jó lenne, ha leírnád, milyen hálózati beállításaid vannak, mert ahogy elnézem (híd) nem egy sima lankábel fut bele a netes divájszodba.
2

Hálózati infrastuktúra

N0r3i · 2007. Ápr. 27. (P), 11.38
OK, itt vannak a további háttérinformációk:

- Windows tűzfal lelőve teljesen, vagy a 80-as, 8080-as portok megnyitva, amennyire és ahány helyen csak tudtam
- Gépben 2 hálókártya, az egyikről sima lankábel az ADSL divájszba
- A másik hálókártyáról a nótbuk kapja a cuccot, ha épp be van dugva, de az egyszerűség kedvéért most nincs (tényleg nincs)
- Hálózati híd (hosszú szenvedéssel) beállítva, benne mindkét hálókártya, így ha a nótbukon DHCP kliens van beállítva (XP default), akkor rádugáskor azonnal kap IP címet és már ficcen is fel a netre
- Skype lelőve, vagy amikor nem, 80-as port használatáról lebeszélve - enélkül egyébként belső hálóban sem szolgálna ki az Apache (el sem indul...)

Mi lehet még?
3

Érdekes

janoszen · 2007. Ápr. 27. (P), 16.56
Tudom, hogy ez most szadistán hangzik, de mi van, ha kiszeded a hálózati hidat?

Egyébként már csak azért is furcsa, mert elvileg ha ADSL-ezel, az egy IP címet ad neked, a hálózati híd pedig azonos IP tartományba dobná be a laptopot... valami ott nem egészen stimmel...

Egyébként telnettel mindig ki lehet próbálni a szervert, hogy megeszi-e, amit kell neki... akár a laptopról is...
4

Valóban szadista ...

N0r3i · 2007. Május. 2. (Sze), 11.55
... a felvetésed, és tényleg sokat szívtam a híddal hogy menjen.
És tényleg azonos IP tartományból oszt címet, mármint a 192.168.0.x-ből, a "nagygép" meg a 192.168.0.1 fixen. Persze ezek a belső címek.

Hogyan tudnám szerinted máshogy kiváltani a hidat új HW beszerzése nélkül? (Tudom, az ADSL router elegáns megoldás a problémára, de most köszönöm, nem.)

A telnetes megoldást próbáltam természetesen, de semmi, külső hálóból egyszerűen nem válaszol a gépem (mintha a tűzfal egyszerűen eldobná a kérést), belső hálóból viszont csodálatosan muzsikál. Ebből gondolok arra, hogy valszeg valami tűzfal+híd probléma lesz.