ugrás a tartalomhoz

Archívum - Ápr 23, 2007 - Fórum téma

ord() Ű Ő kódja miért egyezik meg?????

Cifi_Laci · 2007. Ápr. 23. (H), 21.06
Üdv Emberek!

Az lenne a problémám, hogy van egy utcalistám, amit abc sorrendben szeretnék lekérdezni és a szolgáltatóm mysql 4.0.18-at futtat, na most láttam már hogy gondok vannak ezzel a verzióval mert:
select * from utcal where utca_neve like ő%
Nagyon nem megy, sőt ha ezt kérem:
select * from utcal where utca_neve like a%
Akkor lenyomja nekem az összes hosszú magánhangzóval kezdődő utca nevet is, míg az ő-t kérve azt nem hajlandó.

Na de mondom sebaj, megoljuk ord-al php-ból, csakhogy itt is befuccsoltam mert url változóként átküldve az Ű-t illetve az Ő-t az ord() mindkét betüre ugyanazt a kódot adja, gondolom én azért mert az US-ascii-ban nincs benne.

Van valakinek ötlete hogy tudnám megoldani adatbázissal, vagy php-ban hogy tudom leválogatni a hosszú magánhangzókat?

Nagyon megköszönném!!!!!
 

Google webmaster tools szerint a weblapom nem elérhető DNS gondok miatt

moltisanti · 2007. Ápr. 23. (H), 15.04
A téma csak érintőlegesen tartozik ide, de it talán akad majd olyan ember aki jól ismerő a szervereket és szerveroldali beállításokat alkalmazásokat és lesz tipjje a probléma okára.

Van egy Joomla weboldal shared hosting accounton, ami remekül elérhető mindenhonnan, de Google Webmaster Tools-ban ezt a válszt kapom: "We can't currently access your home page because of an unreachable error."
Amennyiben sitemap-et töltök fel, ott is hibávl tér vissza "DNS issue..."
Egyedül Robots.txt teszt megy, jelzi, hogy Googlebot-nak zöld utat kap, de utolsó Robots.txt letöltés idejére és státuszára már nincs adat, "Please check back later".
Két napja vissza-visszatérek és próbálkozok a problémát megoldani(új robots.txt file, üres, robots.txt file..., .htaccess-el, .htaccess nélkül), sikertelenül.
A weboldal: http://coupon-sites.info
Minden tippet/tanácsot köszönettel veszek.
 

PHP session probléma explorerben

matyika · 2007. Ápr. 23. (H), 12.21
Sziasztok!

A problémám az lenne, hogy van egy egyszerű bevásárló kosár, ahol a session kezelés nem tökéletes. Minden alkalommal, amikor a kosárba teszek egy terméket egyből kettő kerül be. Az adatokat GET-tel kapja (egy azonosítót és egy darabszámot). A darabszám jó amit megkap, olyan mintha kétszer futna le a script. Csak IE alatt nem jó, Firefox ügyesen megcsinálja (természetesen). A berakás a következőképpen működik:
$in = false;
if ($_GET["func"] == "cartadd") {
  foreach ($_SESSION["shopcart"] as $id => $cik) {
    if (strlen($_GET["product_id"]) >= 10 && $id === $_GET["product_id"]) {
      $_SESSION["shopcart"][$id] = $_SESSION["shopcart"][$id]+$_GET["db"];
      $in = true;
    }
    else if (strlen($_GET["product_id"]) <= 9 && $id == $_GET["product_id"]) {
      $_SESSION["shopcart"][$id] = $_SESSION["shopcart"][$id]+$_GET["db"];
      $in = true;
    }
  }
  if (!$in) {
    $_SESSION["shopcart"][$_GET["product_id"]] = $_GET["db"];
  }
}

Ez elé és mögé is betettem ezt a kiíratást:
print_r($_SESSION["shopcart"]);

Ami azt mutatja, hogy még a programrészlet lefutása előtt beállítja a $_SESSION["shopcart"]-ban a megfelelő értéket. Lehet valami szerver beállítás? (bár ez furcsa lenne, mert ugye Firefoxban minden OK) Nem localhoston fut, hanem egy tök új szerveren, amin php5 van. (IE6 és IE7 alatt is)
 

Admin gondok

Efrud · 2007. Ápr. 23. (H), 07.07
Hello mindenkinek!

Nagy gondba ütköztem a napokban. Vettem külföldről egy komplett oldalt de nem tudok belépni az admin felületére mert azt a hibaüzenetet kapom hogy "invalid session key". Természetesen az oldalnak amit vettem van support oldala és segítséget kértem. Válaszoltak is hogy mit kellene csinálnom de nem igazán tudom hogy mit kellene.
Ezt az üzenetet küldték nekem:
The installation script will not install on a MySQL installation which has STRICT_TRANS_TABLES or STRICT_ALL_TABLES enabled as SQL mode options. This occurs because these modes require default values to be given to all fields. see http://mysql.binarycompass.org/doc/refman/5.0/en/server-sql-mode.html -sql-mode.html for more information
If one of these modes is turned on, the installation script will appear to finish with no errors, however the Admin account will NOT be entered into the database and therefore you will not be able to login and configure your installation.

Sokat nézegettem az oldalt is amit adtak hogy ott nézzekkörül mrt ott találok információkat de valahogy nem tudtam szmámomra hasznos információt leszűrni.

Remélem ti majd tudtok nekem segíteni.

Előre is nagyon köszönöm a segítséget!

Üdv: Efrud
 

Mysql lekérés szövegesen tárolt dátumok intervallumára, hogyan?

MSzilveszter · 2007. Ápr. 23. (H), 00.58
Sziasztok!

Szeretném a segítségeteket kérni a következőben:
adott egy adattáblám, melyben tárolok cimet, szerzot, szoveget és egy megjelenési dátumot és időt.
A megjelenesi_datum adja meg a napot ilyen formában: date('Ymd'), az idő pedig a percet és az órát így: date('Hi). Olyan (lehetőleg sql lekérdezéssel való) megoldást keresek, melyben ki tudnám keresni azokat a sorokat, amelyek :

- date('Ymd') >= megjelenesi_datum
- ÉS HA date('Ymd') == megjelenesi_datum AKKOR date('Hi') >= megjelenesi_ido.

A lényeg, hogy az adattábla oszlopneveit ne kelljen hozzá alakítanom, mert több ezer sorról van szó.

A gondom, hogy nem vagyok elég jártas a mysql lekérdezések világában, így ezt a feltétel rendszert létrehoznom a WHERE után nem nagyon sikerül. gondolkoztam IF-en, mint más nyelvben, de utána letettem róla, mert nem láttam erre realitást. Milyen ötletetetek van?

Üdv.:

Sly