ugrás a tartalomhoz

Kereső az Oldalban

Preacher · 2007. Ápr. 3. (K), 14.10
Hogyan Épitsünk be keresőt az oldalunkba amivel a user csak az engedélyezet tartalmak közt tud kutakodni?
A kérdés nyitva légyszi segítsetek nekem és még jó néhány társamnak akiket foglalkoztat a kérdés!

u.i.: az include -val bármit be tudok illeszteni?
 
1

Google?

janoszen · 2007. Ápr. 3. (K), 15.14
Ha nem értesz hozzá, akkor leginkább Google-al, bár ez a kevésbé jó megoldás, mert a Google index nem feltétlenül aktuális valamint nem lehet tartalom típus szerint szűrni. Ezt utálom itt a WL-on is. Ha értesz hozzá, akkor leginkább adatbázisban eltárolod a tartalmaidat, teszel rájuk egy indexet és csinálsz egy fulltext search-öt.

ui.: Igen, include-al bármit be lehet illeszteni, beleértve adott esetben rosszindulatú kódokat is, szal óvatosan vele. És mivel a WL fórumtémák tipikusan egy dologról szólnak, javaslom, hogy ezt ne is itt vitassuk meg a továbbiakban.
2

Csatlakozom

Max Logan · 2007. Ápr. 3. (K), 15.40
Ezt utálom itt a WL-on is.

Én sem szeretem a Google powered keresőket, mert ált. tele van nem releváns találatokkal. Az jó, hogy a google logikai dolgait lehet használni, de utálom, amikor vmit idézőjelezek és akkor sem csak az idézőjelezett találatokat adja vissza. A másik amire leginkább a blog-omnál jöttem rá a user-ek kulcsszavaiból, hogy olyan szépen össszeollózza a tartalmakat, mint állat. Volt olyan, hogy két - témájában abszolút nem kapcsolódó - post-ból adta a találatot, ami akárhogy is nézem messze nem releváns találat.
3

Felesleges részek

saxus · 2007. Ápr. 3. (K), 15.45
Saját tapasztalatom szintén hasonló: shoutboxokat és hasonlókat nem szabad kiíratni a googlenak, mert kegyetlenül belerondít. Másik kedvencem az online felhasználók (például a hup.hu-n szoktam neki "örülni").

Viszont eddig se a weblaboron, se a hup.hu-n szinte soha nem találtam meg azt, amit kerestem a drupal keresőjével, még akkor sem, ha egy adott téma/cikk/akármi címére kerestem. Googlelal szinte mindig.
4

Köszönöm

Preacher · 2007. Ápr. 14. (Szo), 19.36
Köszönöm szépen!

majd probálkozom