ugrás a tartalomhoz

www.art-work.hu közösségi képmegosztó

mudlee · 2007. Ápr. 20. (P), 20.35
Üdv!
Szakdolgozatomként készítettem el az oldalt, a lehetőségekhez és tudásomhoz mérten:)
Várnék rá véleményeket, mind design, mind megjelenítés és minden egyéb más szempontjából.
Ha van valakinek plusz ötlete, azt is várom.
Ha valakinek esetleg tetszik, regisztráljon, töltsön fel képet, szavazzon, stb:)
 
1

Részletek?

Jano · 2007. Ápr. 20. (P), 21.06
Ez igy siman reklamnak szamit. Szimpatikusabb lenne, ha itt a szakmai forumon irnal par sort valamit a fejlesztésről. Tapasztalatidrol, valami erdekes problémarol vagy barmi.
2

részletek

mudlee · 2007. Ápr. 20. (P), 21.17
Legérdekesebb probléma a képek listázásánál az oldalak közötti lapozás volt számomra:) Főleg, hogy a PHP-t ezen oldal készítése közben tanultam meg.
Igyekeztem Ajax technikát használni ahol lehetett, és mielőtt a design-t lekezdtem csinálni, rengeteg oldalt néztem meg, főleg open source-os oldalakat, melyek kódjábol is sokat tanultam. Én az ilyen tanulást jobbnak tartom sokkal, mint hogy valaki könyvet vesz, és abból tanul.
Igyekeztem valid kódot írni, de van egy két hiba még mindig, ezek javítás alatt, érdekes tapasztalat volt, hogy amikor sikerült valamelyik fázisban teljesen valid kódot írni, s a w3c adott egy kódrészletet, amit ha kirakok akkor ugye megjelenik egy validságot igazoló image, nos ez a kis kódrészlet hemzsegett a hibáktól:) Röviden ennyit.
Bocs, ha reklámnak számított, csak véleményeket, s javaslatokat akartam kérni.
Üdv
3

Még nincs megvédve a szakdolgozat. Sőt a szöveg most készü

Nagy Gusztáv · 2007. Ápr. 20. (P), 21.23
Igazad van, ebben a formában ez tényleg reklámnak látszik.
A szakdolgozat konzulense vagyok, és így tudom, hogy még most készül a dolgozat is. (Most is vár rám egy doksi, hogy lektoráljam a szöveget :)
Lényegében én is csak biztatni tudom, hogy a védés után (!) tegye közkinccsé a szakdoga teljes anyagát.

Ja, még annyit, hogy ritka, hogy valaki ilyen önálló munka szintjére eljut a szakdolgozat előtt/alatt. Csak gratulálni tudok.
4

:)

mudlee · 2007. Ápr. 20. (P), 21.32
Nem tudtam, hogy így védés előtt ez ilyen "tabu"-nak számít:)
És köszönöm, remélem szakdolgozati védés után lesz keletje az oldalnak:)
5

Sztem

Max Logan · 2007. Ápr. 20. (P), 21.51
Remélem szakdolgozati védés után lesz keletje az oldalnak :)

Sztem kifejezetten jó hely, hogy publikálják a munkáikat a tehetséges hobbi vagy éppen profi grafikusok. Sztem érdemes lenne minél több PhotoShop tutorialt feltenni, már ami a számítógépes "kézi" rajzról szól. Vmi olyasmire gondolok, mint amiket lehet találni a nagyobb videómegosztó oldalakon Speed Painting címszó alatt.

Nem csak videó hanem "hagyományos" PhotoShop-os tutorial-oknak is lehetne helyet szentelni. Akár rá lehetne gyúrni más képszerkesztő progikra is.

De ha már art az oldal tmája, akkor össze lehetne gyűjteni pl. demoscene gfx grafikákat, olyan embereket, akik ilyeneket csinálnak, sig-eket készítő embereket (bár ezt nem tartom túl értelmes dolognak, de a készítőik sok esetben tehetségesek a grafikát illetően), graffitiseket, stb.

Szóval az alap koncepció adott, most már csak egy aktív közösséget kell köré szervezni.
6

jó tanács

mudlee · 2007. Ápr. 20. (P), 21.57
:) rendben, jó ötlet, várom a jelentkezőket, eddig egy van:))
9

Védés után

Jano · 2007. Ápr. 21. (Szo), 10.52
Nem lenne jobb védés után visszatérni a véleményezésre, hogy ne befolyásoljuk az értékelőt? :)
7

jó ötlet

Edit · 2007. Ápr. 21. (Szo), 08.06
Az ötletet igen jónak tartom. Vannak helyek, ahonnan Creative Commons fotókat lehet letölteni, de időnként kimondottan képzőművészeti alkotás kellene, pl. pont a múlt héten kellett engedélyt kérnem egy neves festőművésztől a képe felhasználására. Szerintem még menő művészek is közzé tennék a képeiket kis felbontásban netes felhasználásra. Mondjuk az, hogy "Felhasználás: Free" nem éppen professzionális - ha ilyesmihez kezdesz, akkor az a minimum, hogy kössél közeli ismeretséget a különböző licencekkel, és linkelj rájuk.

Az ilyen szolgáltatóknál a képek minősége mellett legalább olyan fontos a címkézés és a nagyon hatékony beépített kereső.
8

..

mudlee · 2007. Ápr. 21. (Szo), 09.22
A licenszekkel nem vagyok nagyon tisztában, keresés pedig tervezek, illetve rendezést több szempont szerint is a kategóriákban, csak nem akarok olyanba belekezdeni, amit aztán nem tudok befejezni:) Inkább kevesebbet de kész munkát adok le. Természetesen megvédés, és leadás után a bővítés nem állna le;)