Archívum - Szep 2006 - Fórum téma
szeptember 5
IE select/ option objektumok
itt szeretnék köszönenet mondani a microsoftnak amiér az options objetumokra nem lehet egér eseménykezelőket akasztnani, ezzel kellemes 40percnyi boldogságot okztak nekem, nemtudtam ugyanis eldönteni én vagyok a hülye a prototype kódbázis, vagy a microsoft ezentúl nem fogok rajta gondolkozni
köszönöm :))) :P IE
http://msdn.microsoft.com/library/default.asp?url=/workshop/author/dhtml/reference/objects/OPTION.asp
■ köszönöm :))) :P IE
http://msdn.microsoft.com/library/default.asp?url=/workshop/author/dhtml/reference/objects/OPTION.asp
XML importálása Flashbe
Ugyan volt már egy exportálás topic, de azthiszem megérdemel egy külön topicot, az importálás is.
Namost a flash 8-ban már van filereference, ergó ki lehet kerestetni a userrel a local gépen való fáljját, de kb itt meg is áll a dolog.
A másik dolog, hogy nem akarom tárolni a szerveren a feltöltött xml-t csupán a flash playernek szeretném eljuttatni.
Hogyan is fogjak neki?
■ Namost a flash 8-ban már van filereference, ergó ki lehet kerestetni a userrel a local gépen való fáljját, de kb itt meg is áll a dolog.
A másik dolog, hogy nem akarom tárolni a szerveren a feltöltött xml-t csupán a flash playernek szeretném eljuttatni.
Hogyan is fogjak neki?
valaki legyenszíves segítsen megkersni a hibát
szóval a következő lenne:
<?php
session_start();
$nev=$_POST["nev"];
$reg_email=$_POST["email"];
$username=$_POST["username"];
$password=$_POST["password"];
//Itt add meg a pontos elérését, hogy hol található az erosit.php!!
//Ha nem jól adod meg sosem tudják megerosíteni a regisztrációjukat.
$url="http://akarmi.hu/erosit.php";
//Itt megadhatsz email címeket hova kérsz értesítést, hogy reggelés történt az oldaladra.
//Pl: $email["1"]="akarmi##kukac##freemail.hu"; $email["2"]="akarmi##kukac##akarmi.hu";
//Adatbázis megnyitása
require_once('config.php');
mysql_select_db($database_belepteto, $belepteto);
//Ellenorizzük van e már ilyen username az adatbázisban.
$ellenorzes=mysql_query("SELECT username erosit FROM regisztracio WHERE username='username'");
$ellenorzes_db=mysql_num_rows($ellenorzes);
if ($ellenorzes_db > 0) {
//Már van ilyen username
$_SESSION[valasz]="false";
header("Location: regisztracio.php");
exit;
} else {
//Betöltjük az új tag adatait
mysql_query("INSERT INTO regisztracio(username,password,nev,email, erosit, date) VALUES ('$username', '$password', '$nev',
'$reg_email', 'nem', now())");
//Üzenet szövege
$uzenet="Szia ".$nev."!\n";
$uzenet.="Oldalunkra a te email címedről regisztráció; érkezett\n";
$uzenet.="A megadott adatok a következőek:\n\nusername=".$_POST["username"]."\n";
$uzenet.="password=".$_POST["password"]."\n\n";
$uzenet.="A következo linkre kattints rá, vagy másold be böngészodbe, hogy megerosítsd regisztrációdat!";
$uzenet.="\n\n".$url."?email=".$reg_email."&username=".$_POST["username"];
//Kiírjuk a reg eredményt és küldjük az emailt a reggelonek.
mail($reg_email,"Regisztráció megerosítés",$uzenet);
print($nev." Köszönjük regisztrációdat!<br/>Egy emailt küldtünk a ".$reg_email." email címre!<br/>");
print("Melyben egy link van, ha rákattintasz megerősíted a regisztrációdat!<br/>");
print("<br/>Azután már beléphetsz rendszerünkbe.");
<?php
session_start();
$nev=$_POST["nev"];
$reg_email=$_POST["email"];
$username=$_POST["username"];
$password=$_POST["password"];
//Itt add meg a pontos elérését, hogy hol található az erosit.php!!
//Ha nem jól adod meg sosem tudják megerosíteni a regisztrációjukat.
$url="http://akarmi.hu/erosit.php";
//Itt megadhatsz email címeket hova kérsz értesítést, hogy reggelés történt az oldaladra.
//Pl: $email["1"]="akarmi##kukac##freemail.hu"; $email["2"]="akarmi##kukac##akarmi.hu";
//Adatbázis megnyitása
require_once('config.php');
mysql_select_db($database_belepteto, $belepteto);
//Ellenorizzük van e már ilyen username az adatbázisban.
$ellenorzes=mysql_query("SELECT username erosit FROM regisztracio WHERE username='username'");
$ellenorzes_db=mysql_num_rows($ellenorzes);
if ($ellenorzes_db > 0) {
//Már van ilyen username
$_SESSION[valasz]="false";
header("Location: regisztracio.php");
exit;
} else {
//Betöltjük az új tag adatait
mysql_query("INSERT INTO regisztracio(username,password,nev,email, erosit, date) VALUES ('$username', '$password', '$nev',
'$reg_email', 'nem', now())");
//Üzenet szövege
$uzenet="Szia ".$nev."!\n";
$uzenet.="Oldalunkra a te email címedről regisztráció; érkezett\n";
$uzenet.="A megadott adatok a következőek:\n\nusername=".$_POST["username"]."\n";
$uzenet.="password=".$_POST["password"]."\n\n";
$uzenet.="A következo linkre kattints rá, vagy másold be böngészodbe, hogy megerosítsd regisztrációdat!";
$uzenet.="\n\n".$url."?email=".$reg_email."&username=".$_POST["username"];
//Kiírjuk a reg eredményt és küldjük az emailt a reggelonek.
mail($reg_email,"Regisztráció megerosítés",$uzenet);
print($nev." Köszönjük regisztrációdat!<br/>Egy emailt küldtünk a ".$reg_email." email címre!<br/>");
print("Melyben egy link van, ha rákattintasz megerősíted a regisztrációdat!<br/>");
print("<br/>Azután már beléphetsz rendszerünkbe.");
Mi kell a népnek?
Webfejlesztő cégnél vagyok alkalmazott, mikro és kis vállalkozásoknak készítünk általában oldalakat. Akad pár nagyobb cég is. Több mint 100 oldal elkészítése után leirnam, ebben a szférában mi kell a népnek :)
1, flash fejléc, flash menu, flash nyitó oldal
2, excel (gyakorlatilag csv) -ből való termékfrissítés
3, wysiwyg editor
4, a keresőben első legyen erre meg erre a kulcsszóra: (itt felsorolva 3 nagyon általános és népszerű kulcsszó, pl.: auto)
5, wysiwyg editorból HTML hirlevél küldés lehetőség.
6, ne kelljen görgetni az oldalt, vagy legyen frame-es (gyakorlatilag "css frame")
7, forum, chat, blog (árajánlat kérés után ez általában már nem kellenek)
Az üzletkötönk nem igazan áll a helyzet magaslatán webes témában, én szoktam neki meselni a "webfejlesztés irányelveiről". Az ügyféllel személyesen soha nem talalkozok, telefonon néha beszélek vele, ilyenkor próbálok helyretenni egy-két dolgot.
Ami soha nem kérnek (akkor sem ha elvan magyarázva h mi is az):
1, RSS forrás
hirtelen más nem is jut az eszembe, pedig biztos van...
Amire általában panasz van:
Lassú az adminisztrációs felület, lassú a képfeltöltés, stb...
Érdekelne h máshol is ez az irányvonal?
Üdv.: Zsolt
■ 1, flash fejléc, flash menu, flash nyitó oldal
2, excel (gyakorlatilag csv) -ből való termékfrissítés
3, wysiwyg editor
4, a keresőben első legyen erre meg erre a kulcsszóra: (itt felsorolva 3 nagyon általános és népszerű kulcsszó, pl.: auto)
5, wysiwyg editorból HTML hirlevél küldés lehetőség.
6, ne kelljen görgetni az oldalt, vagy legyen frame-es (gyakorlatilag "css frame")
7, forum, chat, blog (árajánlat kérés után ez általában már nem kellenek)
Az üzletkötönk nem igazan áll a helyzet magaslatán webes témában, én szoktam neki meselni a "webfejlesztés irányelveiről". Az ügyféllel személyesen soha nem talalkozok, telefonon néha beszélek vele, ilyenkor próbálok helyretenni egy-két dolgot.
Ami soha nem kérnek (akkor sem ha elvan magyarázva h mi is az):
1, RSS forrás
hirtelen más nem is jut az eszembe, pedig biztos van...
Amire általában panasz van:
Lassú az adminisztrációs felület, lassú a képfeltöltés, stb...
Érdekelne h máshol is ez az irányvonal?
Üdv.: Zsolt
szeptember 5
Napi jelszavas beléptetőrendszer átirányítással
Sziasztok!
Lenne egy olyan hatalmas kérésem, hogy valaki segítsen nekem megoldani egy problémámat. Már 3 napja agyalok a dolgon de nemtudom megoldani a dologat:
Olyan sima egy mezős űrlapot szeretnék létrehozni (csak a jelszót kérje!), amivel a felhasználó be tud lépni, és a belépéskor behozza a letöltések.html-t, ha hibás, akkor a hiba.html-t.
Úgy kéne megoldani, h 1 napra 1 jelszó legyen, tehát, 1 napig legyen érvényes 1 jelszó. Tehát 365 jelszó lenne. A jelszavakat a legegyszerűbb módon jó lenne txt-be írni...
Ez valahogy a dátum függvénnyel kéne összehozni, csak én annyira még nem értek sajnos a phphez! :(
KÉRLEK SEGÍTSETEK ELKÉSZÍTENI EZT A PROGRAMOT NEKEM!
Itt az oldal amiről szó lenne: http://sanguine.uw.hu/!/b/html/letoltesek.html
Előre is köszönöm!
Üvözlettel: IG
■ Lenne egy olyan hatalmas kérésem, hogy valaki segítsen nekem megoldani egy problémámat. Már 3 napja agyalok a dolgon de nemtudom megoldani a dologat:
Olyan sima egy mezős űrlapot szeretnék létrehozni (csak a jelszót kérje!), amivel a felhasználó be tud lépni, és a belépéskor behozza a letöltések.html-t, ha hibás, akkor a hiba.html-t.
Úgy kéne megoldani, h 1 napra 1 jelszó legyen, tehát, 1 napig legyen érvényes 1 jelszó. Tehát 365 jelszó lenne. A jelszavakat a legegyszerűbb módon jó lenne txt-be írni...
Ez valahogy a dátum függvénnyel kéne összehozni, csak én annyira még nem értek sajnos a phphez! :(
KÉRLEK SEGÍTSETEK ELKÉSZÍTENI EZT A PROGRAMOT NEKEM!
Itt az oldal amiről szó lenne: http://sanguine.uw.hu/!/b/html/letoltesek.html
Előre is köszönöm!
Üvözlettel: IG
Miért nem látszik az IE-ben az inputbox?
Sziasztok!
Csináltam egy siteot, és egy dives inputbox nem látszik explorerben, csak firefoxban. (Ezzel a 2-vel próbáltam)
A kód: Más, pl kép, vagy select tökéletesen megjelenik ugyanezzel a technikával. A classokkal már sokat próbálkoztam. Nem ott lehet a baj...
Előre is köszi!
■ Csináltam egy siteot, és egy dives inputbox nem látszik explorerben, csak firefoxban. (Ezzel a 2-vel próbáltam)
A kód:
input.defaultinput {
font: Arial, Helvetica, Verdana, sans-serif;
font-size: 10px;
color: rgb(0,0,0);
}
div.searchproductinput {
position : absolute;
top : 200px;
left : 50%;
margin : 0px 0px 0px -117px;
}
<div class="searchproductinput"><input name="searchinput" size="12" maxlength="20" class="defaultinput" value="Termék kereső" onclick="eraseinput();" type="text"></div>
Előre is köszi!
Probléma a style objektum background tulajdonságával
Sziasztok!
Ismét egy probléma, amivel nem boldogulok:
document.getElementById("hatter").style.backgroundImage="url('img.jpg')"
ez található a w3schools.com-on és állítólag IE, FF és NS alatt is működik.
A gyakorlatban csak IE alatt megy.
Valami ötlet?
■ Ismét egy probléma, amivel nem boldogulok:
document.getElementById("hatter").style.backgroundImage="url('img.jpg')"
ez található a w3schools.com-on és állítólag IE, FF és NS alatt is működik.
A gyakorlatban csak IE alatt megy.
Valami ötlet?
Bonyolult lekérdezés egyszerűsítése.
Sziasztok!
MySQL adatbázis php-val történő lekérdezésével kapcsolatban szeretném a véleményeteket, segítségeteket kérni.
Van arra lehetőség, hogy egy SELECT utasítás eredményén további SELECT utasításokat hajtsak végre?
Ezt úgy értem, hogy egy adattábla tartalmát többszöri SELECT utasítással addig faragom, amíg kell, és természetesen a következő SELECT mindig az előző SELECT eredményére vonatkozik!
s_volenszki
■ MySQL adatbázis php-val történő lekérdezésével kapcsolatban szeretném a véleményeteket, segítségeteket kérni.
Van arra lehetőség, hogy egy SELECT utasítás eredményén további SELECT utasításokat hajtsak végre?
Ezt úgy értem, hogy egy adattábla tartalmát többszöri SELECT utasítással addig faragom, amíg kell, és természetesen a következő SELECT mindig az előző SELECT eredményére vonatkozik!
s_volenszki
Az RSS lényege, azaz mire jó egyáltalán?
Üdv!
Nos olvastam az RSS-ről szóló cikket, és megjött hozzá a kedvem.
Sajnos nem nagyon értem az RSS lényegét és nagyon azt sem tudom, hogy mi az és min alapul, és jogy kell létrehozni...
A PHP-hpz értek abban gondolom meg lehet valósítani...
Nos van egy RSS lap amiben mondjuk egy oldal híreit tudomm kiolvasni és azokat css-el is formázni, de mire is jó ez?, hisz rámegyek az oldalra és ott is látom a híreket, de végülis gondolom az RSS kinézetét én is megformázhatom és csak az oldal RSS tartalmát lekérem és saját stylussal látom a lapot ha értem a lényeget, bár nem hiszem.
Nos akkor mi is az RSS és mire is jó?
■ Nos olvastam az RSS-ről szóló cikket, és megjött hozzá a kedvem.
Sajnos nem nagyon értem az RSS lényegét és nagyon azt sem tudom, hogy mi az és min alapul, és jogy kell létrehozni...
A PHP-hpz értek abban gondolom meg lehet valósítani...
Nos van egy RSS lap amiben mondjuk egy oldal híreit tudomm kiolvasni és azokat css-el is formázni, de mire is jó ez?, hisz rámegyek az oldalra és ott is látom a híreket, de végülis gondolom az RSS kinézetét én is megformázhatom és csak az oldal RSS tartalmát lekérem és saját stylussal látom a lapot ha értem a lényeget, bár nem hiszem.
Nos akkor mi is az RSS és mire is jó?
párhuzamos folyamatok
Üdv!
Az alábbi módon próbáltam párhuzamosítani lekérdezéseket
az xajax_is_online a háttérben megpingeli a hostot és egy mező háttér színét állítgatja.
a gondom az, hogy úgy gondoltam a setInterval() használatával
elérem hogy a lekérdezések párhuzamossan ne egymásra várva fussanak le,
de nem :-(
Van erre ötletetek, miként tudnám párhuzamosítani?
a másik gondom hogy ha huzamossan állok az oldalon és át karaok menni máshová akkor vagy sokára, vagy nem megy át az utóbbi esetben a firefox is elhal.
Üdv Robit
function pinger(){
host_timer6390 = setInterval("xajax_is_online('192.168.101.4','6390')",'5000');
host_timer4966 = setInterval("xajax_is_online('192.168.101.243','4966')",'5000');
host_timer6389 = setInterval("xajax_is_online('192.168.101.5','6389')",'5000');
return false;
}
function pinger_stop(){
clearInterval(host_timer6390);
clearInterval(host_timer4966);
clearInterval(host_timer6389);
return false;
}
<body onload="pinger();" onunload="pinger_stop()">
■ Az alábbi módon próbáltam párhuzamosítani lekérdezéseket
az xajax_is_online a háttérben megpingeli a hostot és egy mező háttér színét állítgatja.
a gondom az, hogy úgy gondoltam a setInterval() használatával
elérem hogy a lekérdezések párhuzamossan ne egymásra várva fussanak le,
de nem :-(
Van erre ötletetek, miként tudnám párhuzamosítani?
a másik gondom hogy ha huzamossan állok az oldalon és át karaok menni máshová akkor vagy sokára, vagy nem megy át az utóbbi esetben a firefox is elhal.
Üdv Robit
function pinger(){
host_timer6390 = setInterval("xajax_is_online('192.168.101.4','6390')",'5000');
host_timer4966 = setInterval("xajax_is_online('192.168.101.243','4966')",'5000');
host_timer6389 = setInterval("xajax_is_online('192.168.101.5','6389')",'5000');
return false;
}
function pinger_stop(){
clearInterval(host_timer6390);
clearInterval(host_timer4966);
clearInterval(host_timer6389);
return false;
}
<body onload="pinger();" onunload="pinger_stop()">