ugrás a tartalomhoz

Mi kell a népnek?

Anonymous · 2006. Szep. 5. (K), 06.52
Webfejlesztő cégnél vagyok alkalmazott, mikro és kis vállalkozásoknak készítünk általában oldalakat. Akad pár nagyobb cég is. Több mint 100 oldal elkészítése után leirnam, ebben a szférában mi kell a népnek :)

1, flash fejléc, flash menu, flash nyitó oldal
2, excel (gyakorlatilag csv) -ből való termékfrissítés
3, wysiwyg editor
4, a keresőben első legyen erre meg erre a kulcsszóra: (itt felsorolva 3 nagyon általános és népszerű kulcsszó, pl.: auto)
5, wysiwyg editorból HTML hirlevél küldés lehetőség.
6, ne kelljen görgetni az oldalt, vagy legyen frame-es (gyakorlatilag "css frame")
7, forum, chat, blog (árajánlat kérés után ez általában már nem kellenek)

Az üzletkötönk nem igazan áll a helyzet magaslatán webes témában, én szoktam neki meselni a "webfejlesztés irányelveiről". Az ügyféllel személyesen soha nem talalkozok, telefonon néha beszélek vele, ilyenkor próbálok helyretenni egy-két dolgot.

Ami soha nem kérnek (akkor sem ha elvan magyarázva h mi is az):
1, RSS forrás
hirtelen más nem is jut az eszembe, pedig biztos van...

Amire általában panasz van:
Lassú az adminisztrációs felület, lassú a képfeltöltés, stb...

Érdekelne h máshol is ez az irányvonal?

Üdv.: Zsolt
 
1

re

toxin · 2006. Szep. 5. (K), 07.07
8, zenéljen :)

egyébként igen, bár én excelből nem cvs-el frissítek, direkt megy db-be egy php szkript futatással (sourceforge-on vagy egy remek excel reader class)

rss: mutasd meg nekik az rss.lap.hu-t még egy felület ahol megjelenhet a nevük

amire panasz: olyan nincs :) , lassúságra Ajax-os lapfrissítés mindenhova ;) fejlesztési idő-ár, crossbrowser javascript kódbázisokkal alacsonyan tartható np. , szívni inkább a célszerverek rendszergazdái miatt szoktam, nem rakok fel mod_rewrite-ot k***átok be :( de nem jellemző félrenetessék érteni, ritkán van ilyen, de ha van akkor szívás, ill. php extension-ok hiánya ilyesmik, stb.
4

adminál db a lassú

Hodicska Gergely · 2006. Szep. 5. (K), 23.48
lassúságra Ajax-os lapfrissítés mindenhova ;) fejlesztési idő-ár, crossbrowser javascript kódbázisokkal alacsonyan tartható np

Egy admin esetében szerintem eléggé másodlagos, hogy most AJAX-os vagy sem, sőt valszeg itt lehet a legjobban tulzásokba esni az AJAX-szal (persze lehet jól is használni), a fontos a megfelelő adatbázis használat. Ezen lehet elcsúszni.


Felhő
5

re

toxin · 2006. Szep. 9. (Szo), 10.29
adatbázistervezésből 5-ös volt az indexemben, azon nem szoktam, ajax + formelemeken + IE-n már inkább :)) , de azt is megoldom

http://weblabor.hu/forumok/temak/15015#comment-33427

idővel :))
2

detto

Anonymous · 2006. Szep. 5. (K), 10.33
en ket evet kuzdottem mire a flash nyitooldalt le tudtam imadkozni az egyik cegem oldalarol... ecceruen nem akartak megvalni tole, maig sem ertem miert....
3

vezetni kell

Anonymous · 2006. Szep. 5. (K), 11.31
Ezért jó, ha a fejlesztő beszél a megrendelővel. Ha eléri, hogy a megrendelő szakértőként nézzen rá akkor nincs gond. Elő kell tudni adni dalban is (a megrendelő nyelvén), hogy mi miért jó.

Persze vannak akik nagyon ragaszkodnak az elképzeléseikhez... legrosszabb esetben ezt a megrendelőt kihagyjuk a referencialistából. :)