ugrás a tartalomhoz

Archívum - Szep 27, 2006 - Fórum téma

Fórumban link, kép beszúrása...

cbence · 2006. Szep. 27. (Sze), 20.53
Azt szeretném megtudni, hogy hogyan kell fórumban olyat készíteni, hogy belehessen szűrni képet, ill. linket gomb lenyomásával?
 

Hirdetési oldalt csinálok, nem lesz sok SQL lekérdezésem?

montressor · 2006. Szep. 27. (Sze), 20.21
Hali!

Nagyon fainul szeretnem megcsinalni azt amit, igy elegge szettordeltem a dolgokat. kb. egy hirdeto oldal lenne, van par tabla: T_felhasznalok ezeknek ket nagy csoportja pl. ferfi, no, amit kiemeltem kulon tablaba - hatha kesobb bovulni fog :) T_felh_tipus, T_hirdetesek, T_kategoriak stb.
Egy hirdetes tobb kategoriaba is kerulhet, igy van egy T_hird_kat tabla is, amely tobb-tobb kapcsolat alapu. Na most, a kerdesem az, h ahogy elkezdtem alkotni a php kodot, egy egyszeru kereso oldal "kiiratasahoz" tobb lekerdezest is kell futtatni. pl. lekerdezem, h milyen felhasznalotipusok vannak, kirakom a selectbe a lehetosegeket, lekerdezem milyen kategoriak vannak, kiratas, stb. Nem lesz gazos ennyi mysql lekerdeezes egy lap letrehozasahoz?
koszi
 

Online tv készítése

chipi · 2006. Szep. 27. (Sze), 20.03
Sziasztok!

Kaptam egy olyan lehetőséget, hogy csináljak egy online tv-t a pax tv nek. De mi kell hozzá? Mert soha nem csináltam ilyet. Egyáltalán hogyan müködik ez a dolog? Mi kell a szerverbe meg mi kell az oldalra és hogyan tölti fel az élő adást?

Köszi mindenkinek is előre!

Bocsi, megint nem léptem be az elöbb.
 

Valid CSS Lightbox 2.x alatt

Marcell · 2006. Szep. 27. (Sze), 17.13
Egyik honlapomon használom a Lightbox 2.02 változatát és szeretném a W3C által is elfogadottá varázsolni a kódot. Hozzá is kezdtem, dehát annál a lépcsőnél rögtön el is akadtam, mikor a
-moz-opacity: 0.6;
részhez értem. Ezt még <!--[if ie]> és <![endif]--> közé sem rakhatom...

Gondolom többeknek volt már ilyen problémája. Ki mire jutott?
 

Saját flash -php alkalmazás védelme

Qkac · 2006. Szep. 27. (Sze), 15.43
Sziasztok,
kérdésem az lenne, ha kifejlesztek egy teljesen dinamikus flash - php - mysql-t használó alkalmazást, amit valakinek mondjuk eladok, akkor hogy tudom meggátolni, hogy továbbadja... ? Ugye a működéshez elengedhetetlen, hogy ne kapja meg a filokat, esetleg lehetne még hogy csak egy connect.php-t kap, a többit meg valahogy egy serverről beimportálja, erre gondoltam, de fizetős tárhelyek sem terhelhetők sztem ezzel, saját serverre meg nem futja, meg nem is értek a serverekhez...
láttam példát .fla, .swf file megnyitásánál hogy jelszót kér.. ez hogy oldható meg? vagy esetleg valami más ötletet ha tudtok írni..
Előre is köszönöm.
 

PHP szkript szavazasra

Anonymous · 2006. Szep. 27. (Sze), 13.20
Hello
Szeretnek egy PHP szkriptet kesziteni amely szavazasra szolgal.
A user kivalaszt egy "select" menubol egy opciot es raklikel a szavazas gombra.

Most az adat bekerul az adatbazisba, hogy melyik opciora szavazot. Hogyan tudnam azt megcsinalni, hogy o mar ne szavazhason a kovetkezo honapig? ameddig nem lesz elseje ujbol.

Koszonom !
 

Dreamweaver MX (6.0) -át keresek reális áron

Anonymous · 2006. Szep. 27. (Sze), 12.15
Dreamweaver MX (6.0) -át keresek reális áron, vagy hasonló PHP szerkesztőt. Legyen benne FTP put/get, szinkronizálás előnézettel. Ajánlatokat ide kérem.
 

IE ActiveX-védelem és egy JS gördülős menü

albibebi · 2006. Szep. 27. (Sze), 09.11
Sziasztok!

A kérdésem, hogy meg lehet azt valahogy oldani, hogy egy szép programmal generált dhtml/js-menü átférjen az IE biztonsági rendszerén, és ne kelljen minden egyes alkalommal engedélyeztetni?
Előre is kösz!
Vagy esetleg mivel próbálkozzam?
A
 

Feltoltott fajlok meretenek elenorzese

Anonymous · 2006. Szep. 27. (Sze), 07.32
Van egy php szkriptem amely fajlok feltoltesere szolgal.
A feltoltott fajlok neve, merete, tipusa egy ideglenes mySQL tablaban lesznek tarolva (files_temp).

Peldaul ha egy felhasznalo feltolt egy fajlot a kovetkezo adatok kerulnek be a tablaba (ahol userid a felhasznalo azonositoja)

id  	 userid  	 name  	    	 size  	 type
1 	   3            File.exe    	  79360 	application/x-sdlc
Maga a fajl a szerveren lesz tarolva.

Hogyan tudnam leelenorizni az osszes feltoltott fajl meretet, es visszakuldeni a browszernek egy valaszt, hogy ok most tovabb lephetek, mert az osszes feltoltott fajl merete osszeadva nem haladja meg a 10MB-t.

En gondoltam a mySQL sum hasznalatara. De nem tudom meghatarozni, hogy melyik fajlokat toltottem fel utoljara. A mysql_insert_id is csak az utolso bejegyzest kuldi vissza.

Tudnatok esetleg mas otleteket adni ? A lenyeg az, hogy a szerveren vegezem el a leelenorzest, nem ragaszkodok a mySQL megoldashoz sem.

Koszonom !
 

Flash - Böngésző ablak bezárása

plom · 2006. Szep. 27. (Sze), 01.29
Az volna a kérdésem, hogy lehet flashben gombra írni olyan scriptet(pl. window.close()), ami bezárja az aktuális böngésző ablakát?