ugrás a tartalomhoz

Archívum - Szep 21, 2006 - Fórum téma

eval(base64_decode())-ban van a sablon, amit letöltöttem, nem változtatható

papys · 2006. Szep. 21. (Cs), 20.41
Sziasztok egy kis segítség kéne!

Letöltöttem egy templétet, de a body részhez nem férek hozzá mert le van kódolva. Így nem tudok rajta változtatni. Van rá valami megoldás, gyengén hozzáértőknek?
<body>
<?php
eval(base64_decode("Pz4gPGRpdiBpZD0iZGF0dW1fdWhyemVpdCI+DQogIDw/
cGhwIA0KIGVjaG8gJHRhZ25hbWUuIiAiLiRkZXIuIiAiLiR0YWcuIi4gIi4kbW9u
YXQuIiAiLiRqYWhyLiImbmJzcDsmbmJzcDs8aW1nIHNyYz1cInRlbXBsYXRlcy9m
--------------------stb.
CBtb3NMb2FkTW9kdWxlcyAoICdhZHZlcnQxJywgLTIgKTsgPz4NCjwvZGl2Pg0K"));
?>
</body>
</html>

Felhasználó felbontásának megállapítása?!

chosa91 · 2006. Szep. 21. (Cs), 20.12
A honlapunkat éppen böngésző felhasználó felbontását h. lehet lekérdezni, mert akkor különböző stilusokat csatolna a felbontáshoz.

TXT file beolvasása szövegdobozba, hozzáírható

aemit · 2006. Szep. 21. (Cs), 19.44
Sziasztok!

Egy vendégkönyvet gyártok és a kérdésem a következő.
akarok külön egy plusz modult a moderátornak, magyarul a vendégkönyv hozzászólásaihoz hozzá tudjunk írni, módosítani (válaszolni rá)

a kérdésem: van egy TXT filem: legyen vendegkonyv.txt

es legyen egy felületem (FLASH)

milyen szovegbeviteli mezo kell (dinamic, input)
ahhoz, hogy ugyanebben a beviteli mezoben megjelenjen a TXT teljes tartalma
és a tartalomhoz hozzá tudjak irni?

Milyen PHP parancs kell?

r+ a parametere? es hogy nez ki?

nagyon laikus vagyok, szerintem Nektek primitiv lehet

koszonom előre is!

tervezés: redundánsan, vagy anélkül

Szekeres Gergő · 2006. Szep. 21. (Cs), 18.02
Egy projekt kivitelezése közben két alternatíva vetődött fel, amik közül nem tudok dönteni:

A lényeg annyi, hogy adatbázisba tárolnék e-maileket, neveket és csoportokat, körülbelül mint egy on-line telefonkönyvben. Minden regisztrált felhasználó feltölthet ide adatokat. (hogy miért csinálná ezt, azt most hagyjuk!:))

Így ha egyszerüen akarnám megcsinálni, akkor létrehoznék egy táblát:

address
------------
name ( ismerős neve )
mail ( ismerős mailcíme )
group ( ismerős melyik csoportba van - integer )
parent ( annak a usernek az azonosítója, aki feltöltötte, csak ő fér hozzá -int)

De arra gondoltam, hogy így ha egy embert sokan feltöltenek, akkor a mailcíme sokszor megjelenik az adatbázisba, így a következőt találtam ki:

table: mails
------------
mailID ( auto_inc, primary_key )
mail

table: names
------------
name
mailID ( primary_key )
group
parent

Így ha már van a táblába ilyen cím, akkor csak a names táblába kerülnek be az adatok, ha nincs akkor mindenhova.

Ezzel ugyan nagy rekordszám esetén helyet nyerhetek, de az INSERT-ek nek megnővelem a futáshosszát, mivel akkor végig kell pásztáznom a mails tábla mail mezőjét, hátha már be van jegyezve az adott rekord (esetleg indexelhetem is, de ez sem valami optimális megoldás...). Szóval pro és kontrák ismertek, de szerintetek melyik megoldás lenne a jobb?

Menü lenyíló része a div alá kerül

Anonymous · 2006. Szep. 21. (Cs), 16.33
Hali, nem tudjátok hogyan lehetne megoldani azt, hogy egy CSS menü lenyíló része ne kerüljön az alatta lévő relatívan pozícionált div alá?

Tehát úgy kell elképzelni, hogy az oldal fejlécében van a menü és alatta a tartalom egy divben (position:relative;). Amikor a menü lenyílik, akkor a lenyíló rész a tartalom div alá kerül, gondolom azért mert a relatív pozíció miatt az kiemelődik a tartalomból.

Viszont, a menü lenyíló része abszolút van pozícionálva, tehát elméletileg az is kiemelődik a tartalomból, de mégis a div alá kerül. Próbáltam a z-index-et állítani, de nem volt semmi hatása.

Van valami ötletetek esetleg?

preg_match es utf8 ekezetek

montressor · 2006. Szep. 21. (Cs), 12.50
Hali!

Szeretnek preg_match-el utf-8 magyar ekezetes betukre is szurni, hiaba a setlocale, a regex-ben az alnum se onmagaban, se utanna ő-t bigyesztve se szuri ki. Mit lehetne tenni?

setlocale(LC_ALL, 'hu_HU');

$szoveg="qwerő";
if(preg_match("/^[[:alnum:]ő]{1,8}$/",$szoveg)){
print("rendicsek");
}else{
print("nem rendicsek");

>nem rendicsek

koszonom

Külső alkalmazás indítása HTML dokumentumból

baller2 · 2006. Szep. 21. (Cs), 11.53
Sziasztok!

Talán banálisnak tűnik a kérdés, de nem tudom megoldani, és nem találtam megoldást a weblabor archívumban sem:
Tehát egy dinamikusan elkészített weblapra egy belső hálózaton szeretnék egy olyan linket elhelyezni, amely egy szerver megosztott könyvtárára mutat.
Szeretném elérni, hogy aki a hivatkozásra kattint, annak egy sima fájlkezelő induljon el, benne a megosztás tartalmával.

Kérdésem, hogy lehet e a href hivatkozást úgy paraméterezni, hogy az egy sima megosztásra mutasson (nekem nem sikerült), vagy lehet-e olyan JAVA szkriptet csinálni, ami a hivatkozásra kattintva a fájlkezelőt nyitja meg, átatva neki a megnyitni kívánt elérési utat.

Köszönöm a segítséget előre is!