ugrás a tartalomhoz

Archívum - Szep 15, 2006 - Fórum téma

htmlspecialchars utf8

montressor · 2006. Szep. 15. (P), 15.20
Hali!

$str="\';";
print(htmlspecialchars($str,ENT_QUOTES,"utf-8"));

a kimenet:
\\\'\;

miert nem" \'; "??
koszi
 

PayPal működés

Anonymous · 2006. Szep. 15. (P), 13.32
Sziasztok!

Végigkerestem a netet, de sehol nem találtam egy átfogó, magyar nyelvű leírást a PayPal-ról. Főleg technikai részletek érdekelnének, de pl. azt is jó lenne tudni, hogy mire képes. Pl. tud-e késleltetet fizetést, tehát: ügyfél elindít egy tranzakciót, majd ha az eladó ezt jóváhagyja, akkor kerül csak átutalásra az összeg. :) Meg hasonló leírások. :)) Ha tud valaki, akkor segítsen!

Köszönöm!
 

htmlentities es sql

montressor · 2006. Szep. 15. (P), 12.22
Hali!

amit a htmlentites($szoveg,ENT_QUOTES) formazas utan kuldok sql-be, ahhoz mar nem kell mysql_real_escape_string-gelni, ugye?
koszi
 

AJAX értéket adna egy PHP változónaak az oldal újratöltése nélkül!

s_volenszki · 2006. Szep. 15. (P), 11.08
Sziasztok!

Elkerülhetetlenül haladok végzetem felé, és bár egy hónappal ezelőtt még félresöpörtem ezt az AJAX témát, most már nem tehetem!

Az útmutatásotok alapján azt már megértettem (remélem jól értettem), hogy ezzel az eljárássel, az oldal kérést tud küldeni a szervernek és választ kapni rá, anélkül hogy az oldalt újra töltené.

Ha ez valoban így van, akkor AJAX-al betöltődés után (közben) hozzá lehet adni a $_GET tömbhöz új változót értékkel együtt?

Pl: Ha felbontés: 800x60 akkor $_GET["res"] = 0 ha 1024x768 akkor $_GET["res"] = 1 és ha nagyobb mint 1024x768 akkor $_GET["res"] = 2

Várom válaszotokat, üdv:

s_volenszki
 

Firefox vízszintes középre igazítás probléma CSS-el

balage020 · 2006. Szep. 15. (P), 10.15
sziasztok!

lenne egy problemam ujfent...
az oldalam ie6, firefox, 1.5 es opera 9 alatt tokeletesen jelenik meg, kozepre igazitva ahogy akartam (770px szeles az oldal lenyegi resze), de 800x600-ban es 1024x768-ban firefox 1.5 alatt jobbra elcsuszik az egesz.
1024x768 alatt ez meg hagyjan, de 800x600ban pont ki kellene tolteni szelteben a bongeszot, de sajnos jobbra ott mar olyan latvanyos az "eltolodas", hogy az oldal bal fele latszik csak.

tul vagyok mar egy par oras google-kereses/probalgatason, mindenhol irjak hogy margin: 0 auto; es text-align:center kell; , de sajnos valahogy ez nalam nem segit.

beillesztem ide a kodreszletet (az osszevisszasag, hogy a fentieket tobb helyen is alkalmazni probalom, lehet nem tesz jot az oldalnak, de attol felek mar rosszat sem :((

#lap{width:770px; text-align:center; margin: 0 auto;}
#fejlec, #kozep, #lent{margin:0 auto; position:relative; text-align:center;}
#fejlec{height:179px; background-image:url('./images/fejlec.jpg'); background-color:#FFFFFF; background-repeat:no-repeat;}
#tartalom{width:553px; background-image:url('./images/tartalom.jpg'); background-color:#FFFFFF; float:left; display:inline; height:790px;}
#menusav{width:214px; background-image:url('./images/menusav.jpg'); background-color:#FFFFFF; float:left; display:inline; background-repeat:no-repeat; height:790px;}
#lablec{height:117px; background-image:url('./images/lablec.jpg'); background-color:#FFFFFF; background-repeat:no-repeat;}
#alsosav{height:10px;}
#lent{clear:both;}
html:

<div id="lap">
  <div id="bal"> </div>
  <div id="jobb"> </div>
  <div id="fejlec"> </div>
  <div id="kozep">
    <div id="tartalom"> </div>
    <div id="menusav"> </div>
  </div>
  <div id="lent">
    <div id="lablec"> </div>
    <div id="alsosav"> </div>
  </div>
</div>
az oldal elrendezese par szoban:
770px szeles, ezen belul egy sor fejlec, kovetkezo sor egy tartalom es egy keskenyebb menusav oszlop, kovetkezo sor lablec, alatta levo sor sor alsosav (copyright infonak, stb.).

window.location lefutatasa linkbol

Anonymous · 2006. Szep. 15. (P), 08.39
Szeretnem ha a kovetkezo link megnyomasara kinyilna a Yahoo oldal:

<a href="/privmsg.php?do=showpm&message=23" onclick="javascript:window.location = 'http://www.yahoo.com'">Message</a>
Nem szeretnek mar uj JavaScript fugvenyt letrehozni.

Probaltam a fenti kodot de nalam nem mukodik, tudnatok segiteni egy peldaval?
 

Mi a \n jelentése?

Qkac · 2006. Szep. 15. (P), 07.45
Sziasztok, most tanulom a php-t, és csak annyit szeretnék megtudni hogy mit jelent a(z) \n , mire jó stb, mert a könyv amiből tanulok sokszor használja, csak elfelejt kitérni arra hogy ez tulajdonképpen mi is, mert szemmel látható változást eddig nem okozott... Előre is köszönöm a választ.