ugrás a tartalomhoz

Archívum - Szep 27, 2006

Fórumban link, kép beszúrása...

cbence · 2006. Szep. 27. (Sze), 20.53
Azt szeretném megtudni, hogy hogyan kell fórumban olyat készíteni, hogy belehessen szűrni képet, ill. linket gomb lenyomásával?
 

Hirdetési oldalt csinálok, nem lesz sok SQL lekérdezésem?

montressor · 2006. Szep. 27. (Sze), 20.21
Hali!

Nagyon fainul szeretnem megcsinalni azt amit, igy elegge szettordeltem a dolgokat. kb. egy hirdeto oldal lenne, van par tabla: T_felhasznalok ezeknek ket nagy csoportja pl. ferfi, no, amit kiemeltem kulon tablaba - hatha kesobb bovulni fog :) T_felh_tipus, T_hirdetesek, T_kategoriak stb.
Egy hirdetes tobb kategoriaba is kerulhet, igy van egy T_hird_kat tabla is, amely tobb-tobb kapcsolat alapu. Na most, a kerdesem az, h ahogy elkezdtem alkotni a php kodot, egy egyszeru kereso oldal "kiiratasahoz" tobb lekerdezest is kell futtatni. pl. lekerdezem, h milyen felhasznalotipusok vannak, kirakom a selectbe a lehetosegeket, lekerdezem milyen kategoriak vannak, kiratas, stb. Nem lesz gazos ennyi mysql lekerdeezes egy lap letrehozasahoz?
koszi
 

Online tv készítése

chipi · 2006. Szep. 27. (Sze), 20.03
Sziasztok!

Kaptam egy olyan lehetőséget, hogy csináljak egy online tv-t a pax tv nek. De mi kell hozzá? Mert soha nem csináltam ilyet. Egyáltalán hogyan müködik ez a dolog? Mi kell a szerverbe meg mi kell az oldalra és hogyan tölti fel az élő adást?

Köszi mindenkinek is előre!

Bocsi, megint nem léptem be az elöbb.
 

Valid CSS Lightbox 2.x alatt

Marcell · 2006. Szep. 27. (Sze), 17.13
Egyik honlapomon használom a Lightbox 2.02 változatát és szeretném a W3C által is elfogadottá varázsolni a kódot. Hozzá is kezdtem, dehát annál a lépcsőnél rögtön el is akadtam, mikor a
-moz-opacity: 0.6;
részhez értem. Ezt még <!--[if ie]> és <![endif]--> közé sem rakhatom...

Gondolom többeknek volt már ilyen problémája. Ki mire jutott?
 

Saját flash -php alkalmazás védelme

Qkac · 2006. Szep. 27. (Sze), 15.43
Sziasztok,
kérdésem az lenne, ha kifejlesztek egy teljesen dinamikus flash - php - mysql-t használó alkalmazást, amit valakinek mondjuk eladok, akkor hogy tudom meggátolni, hogy továbbadja... ? Ugye a működéshez elengedhetetlen, hogy ne kapja meg a filokat, esetleg lehetne még hogy csak egy connect.php-t kap, a többit meg valahogy egy serverről beimportálja, erre gondoltam, de fizetős tárhelyek sem terhelhetők sztem ezzel, saját serverre meg nem futja, meg nem is értek a serverekhez...
láttam példát .fla, .swf file megnyitásánál hogy jelszót kér.. ez hogy oldható meg? vagy esetleg valami más ötletet ha tudtok írni..
Előre is köszönöm.
 

Finding Redundant Indexes using the MySQL Information Schema

zsepi · 2006. Szep. 27. (Sze), 14.21
Mik a fölösleges indexek, s hogyan találjuk meg őket
 

PHP szkript szavazasra

Anonymous · 2006. Szep. 27. (Sze), 13.20
Hello
Szeretnek egy PHP szkriptet kesziteni amely szavazasra szolgal.
A user kivalaszt egy "select" menubol egy opciot es raklikel a szavazas gombra.

Most az adat bekerul az adatbazisba, hogy melyik opciora szavazot. Hogyan tudnam azt megcsinalni, hogy o mar ne szavazhason a kovetkezo honapig? ameddig nem lesz elseje ujbol.

Koszonom !
 

Dreamweaver MX (6.0) -át keresek reális áron

Anonymous · 2006. Szep. 27. (Sze), 12.15
Dreamweaver MX (6.0) -át keresek reális áron, vagy hasonló PHP szerkesztőt. Legyen benne FTP put/get, szinkronizálás előnézettel. Ajánlatokat ide kérem.
 

Böngésző szinkronizálás

laxy · 2006. Szep. 27. (Sze), 09.22
Könyvjelző, süti és történet szinkronizálási lehetőségek
 

IE ActiveX-védelem és egy JS gördülős menü

albibebi · 2006. Szep. 27. (Sze), 09.11
Sziasztok!

A kérdésem, hogy meg lehet azt valahogy oldani, hogy egy szép programmal generált dhtml/js-menü átférjen az IE biztonsági rendszerén, és ne kelljen minden egyes alkalommal engedélyeztetni?
Előre is kösz!
Vagy esetleg mivel próbálkozzam?
A