ugrás a tartalomhoz

Archívum - Nov 2006 - Fórum téma

november 18

Fórumban üzenetek szerkesztése

JZsolt · 2006. Nov. 18. (Szo), 13.30
Hali!
Azt hogy lehetne megoldani, hogy a fórumban az illetők csak a saját utolsó hozzászólásukat tudják szerkeszteni?

Eddig így néz ki:

<?php
     if(isset($_SESSION['username'])) {
          if($_SESSION['username'] == $sor['username']) {
               echo "<font color=\"#E4B094\"> | </font><a href=\"admin/vendegkonyv/mod_uzenet.php?id=".$sor["id"]."\">Szerkesztés</a>";
          }
     }
?>
Előre is köszi a válaszokat!

JZsolt
 

Értelmes limit URL hossznak?

Anonymous · 2006. Nov. 18. (Szo), 10.34
Sziasztok!

CMS rendszert írok és ezzel kapcsolatban felvetődött a következő kérdés: mi egy értelmes limit maximális URL hossznak, ha WebDAV-val is akarunk feltölteni?

Magyarul, mi az az ép ésszel elképzelhető könyvtármélység, amit egy felhasználó meg fog adni?

Én 255 karakterre gondoltam, de most olvasom, hogy a legbutább böngésző (IE) is 2048 karakteres URLeket támogat. Néhány öregebb proxy viszont csak 255-öt.

A legkisebb közös nevező elve jó lenne, csak nem vagyok biztos benne, hogy egy-két őrült admin nem akar-e majd cuccokat tárolni hosszú nevű könyvtárakban... stb.

Köszi

Charlie
 

november 18

A balatonisovervivoklub.hu/ebolt miért lehet ilyen lassú?

chipi · 2006. Nov. 17. (P), 22.01
Sziasztok!

Szeretném megkérdezni, hogy csináltam egy e boltot és és nem tudom, hogy a szerver van a programom ilyen borzalmas lassú.
http://www.balatonisovervivoklub.hu/ebolt/index.php
Itt találjátok meg, de én most nagyon mérges vagyok, hogy lassú és nem tudom, hogy mi a hiba. Kérlek titeket ti is nézzétek meg.
 

Flash háttérzene

Anonymous · 2006. Nov. 17. (P), 19.43
Sziasztok!
Én azzal a kérésemmel fordulok hozzátok hogy, van egy honlapom, és ezen akarok egy háttérzenét de már próbáltam html kóddal de túl lassan töltődik be.
Úgy gondoltam hogy flash el kéne megpróbálnom!
Nem tudjátok hogy honnan tudok letölteni valami ilyesmit?
 

JSP karakterkódolási gond

Anonymous · 2006. Nov. 17. (P), 13.08
Sziasztok!

A gond az, hogy amikor a JSP lapon lévő JavaScript megnyit egy új ablakot, az addigi helyes iso-8859-2 -es karakterkódolás helyett az új ablak már utf-8 -ra állítva jelenik meg (IE). A Java oldal HttpResponse-a is 8859-2 -es, és a megjelenítendő lap fejrészében is megvan minden karakterkódolás definíció. Ha a Nézet menüben visszaállítjuk a kódolást 8859-2-re akkor jól jelenik meg, csak nem tudok rájönni, h akkor közben miért vált át utf-8-ra!
KÖszi minden segítséget!
zs
 

PHP + Mysql vs. Oracle 10g

amonrpg · 2006. Nov. 17. (P), 11.52
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni, ha vki tud olyan doksit, ami összehasonlítja (lehetőleg angolul v. magyarul) a MySQL és az Oracle 10g adatbáziskezelőket PHP használatával (vagy bármilyen http-n alapuló thread-jellegű felhasználás jó), megoszthatná velünk az anyagokat.

A cél: eldönteni, hogy PHP mellé melyik adatbázisból összességében milyen performanciát mennyiért lehet kisajtolni.
A google kereséseim eredménye vajmi kevés információval tudtak szolgálni, azok is legalább hat évesek, azóta mindkét rendszer sokat fejlődött.

Üdv,
Amon
 

escape és encode URI után is + jel a + jel!

s_volenszki · 2006. Nov. 17. (P), 11.00
Sziasztok!

Szerintetek mi lehet az oka annak, hogy js escapelés és encodeURI után a + jelből nem lesz %2B !

Ez a js kód:

URI = 'print.php?data=' + Data + '&cdata=' + encodeURI(escape(cData));
newwindow=window.open(URI,'','scrollbars=1,height=500,width=800,top=150,left=150,resizable=yes');
Ha php-vel kiiratom minden oké kizárólag a + jel nem! Mind lemarad!
Ha cData = '+%@&#_-' akkor

$cData = iconv("UTF-8", "ISO-8859-2", urldecode($cData));
az eredmény: %@&#_-

Egy space-t tesz a + helyére.

Ha escapelés és encodeURI után felugratom alert-el, akkor ezt mutatja:

+%2525@%2526%2523_-

Szerintetek?

s_volenszki
 

november 17

MySQL function, mint a PHP explode?

Anonymous · 2006. Nov. 16. (Cs), 22.50
Sziasztok!

Egy olyan függvényt/megoldást keresek MySQL 5 alá, amely hasonló, mint a PHP explode függvénye.

A feladat vele a következő lenne:

Bejön egy URL, azt szét kelle vágni / jelek szerint, majd egy távoli kulcsokkal eltárolt fastruktúrában kikeresni a megfelelő bejegyzés számát. Tehát ebből:

domainem.hu/dir/dir2/file

Lesz ez a bejárás:

hu -> domainem -> dir -> dir2 -> file

Ahol én a file sorának az id-jére vagyok kíváncsi. Az egészet tárolt eljárásokban szeretném megvalósítani, mert több fajta kliens is csatlakozik az adatbázishoz.

Köszönöm

Charlie
 

melyik betűt használja a browser?

rrd · 2006. Nov. 16. (Cs), 19.16
ha egy css definicio mondjuk így néz ki:

body{font-family:'Lucida Sans',Lucida,'Luxi Sans',Helvetica,Geneva,sans-serif}

akkor meg lehet valahogy állapítani, hogy a browserem végül a megadottak közül melyiket használja?

Tudom, hogy azt amelyiket a lsitából előszőr megtalál. Valami olyan megoldás kellene nekem amivel meg tudom állapítani, hogy melyiket találta meg. (Nem szeretném a fonts mappát nézegetni ha kíváncsi vagyok rá)
 

perl futtatas html-ben beállítási hiba?

hofud · 2006. Nov. 16. (Cs), 16.55
Hello,

Olyan problémám van hogy perl scripteket nem tudok futtatni html-ben(magában a pl kit fájlok futnak de valamibe beágyazva nem)
például :

<html>
<head>
<!--#include virtual='path/...fajl.pl' -->
</head>
</html>

A futtatásnál sima szovegnek veszi ezt az include részt.
(Apache2-van debian alatt) Milyen beállítási gond lehet?

Köszi
Üdv,