ugrás a tartalomhoz

Archívum - Nov 12, 2006 - Fórum téma

IE-nek külön CSS tulajdonságok beállítása, hogyan értelmezzem?

Anonymous · 2006. Nov. 12. (V), 23.02
Valaki segítene ezt értelmezni?

De az elmélet az, hogy az explórernek külön css tulajdonságokat kell adni. Erre több módszer is van, de amit lent írtam, az most a legelterjedtebb. A main.css vonatkozik minden böngészőre, és emellé kell csinálnod egy másik css-t csak az IE-nek, amit mindenképp a main.css alatt kell behívni! Ilyenkor az IE is értelmezi a main.css-t, ezért nem kell mindent újra megadni az ő css-ében, csak azokat, amiknél valamit szarul értelmez.

Na mondok egy példát. A klasszikus box model szopacs: van egy 200px széles dived (kapjon most egy 'box' id-t), 10px paddinggal és 3px borderrel, a fő css-ben így néz ki:
#box {
width: 200px;
padding: 10px;
border: 3px solid black;
}
Ez minden normális böngészőben összesen 226px széles lesz, mert a width csak az elem (vagyis a benne lévő szöveg) szélessége, a többi hozzáadódik (méghozzá kétszer, mert mindkét oldalon van a padding és a border). IE6-ban viszont az egész elem, paddinggal, borderrel együtt lesz csak 200px. Ilyenkor jön a feltételes kommenttel behívott css, amiben felül kell írnod az eredeti width értéket:
#box {
width: 226px;
}
 

Jelenlegi IP összehasoníltása db tartalmával!

Anonymous · 2006. Nov. 12. (V), 19.22
Hellóbelló!

Segítséget szeretnék kérni tőletek egy dologoban. Azt szeretném megcsinálni, hogy ha a látogató belép az oldalamra akkor az IP címét eltárolom adatbázisba, eddig ok minden ezt megcsináltam. Azt szeretném, hogy ha legközelebb belép, csinálok egy sql lekérdezést az adatbázisban ez eddigi IP-kről, akkor megtudjam, hogy a jelenlegi IP szerepel-e már az adatbázisban. Most ehhez tömbbe tegyem a jelenlegi adatbázis tartalmát mysqlfetcharray-el és a tömb tartalmát hasonlítom össze a jelenlegi IP-vel? Vagy elég hozzá a lekérdezés is? Előre is köszi!
 

csoportos email-küldés adott domainen belül..

Termes · 2006. Nov. 12. (V), 19.08
Sziasztok,

NE VESSETEK MEG azért, amit kérdezni fogok:

Hogyan tudnék tájékoztató emaileket küldeni pl. a @freemail összes emailcímére? Van erre valami progi? Vagy ez abszolút szabályba ütköző kérés?

( Nem vagyok destruktív jelleg! Havi hírlevél lenne. Kapok én is bőven :))

Gondolom van ilyen, mert napi 10-15 viagrás email-t kapok, amiben marhára el akarnak adni nekem valami tablettát....mindig más emailcímről küldi, még védekezni sem tudok ellene....

Na én nem ilyeneket küldenék.

Köszönöm
SZJ
 

phpMyAdmin telepítési segítség Suse 10.1 alá

jambor · 2006. Nov. 12. (V), 18.47
Telepítéskor az alábbi szöveget írja ki:
pwgen számára nincs telepíthető szolgáltató phpMyAdmin2.8.0.3-10.3noarch
[20061111-190222]számára.

9.3-as Suse alatt már használtam ezt a progit de ilyesmit nem kért...
 

Opera Widgetből címsor és URL lekérés

jeti · 2006. Nov. 12. (V), 18.23
Sziasztok!

Hogy lehet az Opera Widgettel lekérni az Opera aktuális ablakának
(honlapjának) a címét (TITLE) és az URL címét?

ui.: Köszönöm a szerkesztőnek, hogy figyelmeztetett.