Archívum - Nov 18, 2006 - Fórum téma
Karakterkódolás javítás karaktercserékkel nem megy
Egy olyan oldallal talalkoztam amiben vmiert nem megy rendesen a karakterkodolas es nekem kene vmiket modositanom rajta. Az alabbi szkriptet probaltam ki (adatbazisban a kod kene), de a csere nem hajtodik vegre. Mi a hiba?
■
$char=array("Ő","ő","Ű","ű");
$code=array("Ő","ő","Ű","ű");
$subj=preg_replace($char,$code,$subj);
Fórumban üzenetek szerkesztése
Hali!
Azt hogy lehetne megoldani, hogy a fórumban az illetők csak a saját utolsó hozzászólásukat tudják szerkeszteni?
Eddig így néz ki:Előre is köszi a válaszokat!
JZsolt
■ Azt hogy lehetne megoldani, hogy a fórumban az illetők csak a saját utolsó hozzászólásukat tudják szerkeszteni?
Eddig így néz ki:
<?php
if(isset($_SESSION['username'])) {
if($_SESSION['username'] == $sor['username']) {
echo "<font color=\"#E4B094\"> | </font><a href=\"admin/vendegkonyv/mod_uzenet.php?id=".$sor["id"]."\">Szerkesztés</a>";
}
}
?>
JZsolt
Értelmes limit URL hossznak?
Sziasztok!
CMS rendszert írok és ezzel kapcsolatban felvetődött a következő kérdés: mi egy értelmes limit maximális URL hossznak, ha WebDAV-val is akarunk feltölteni?
Magyarul, mi az az ép ésszel elképzelhető könyvtármélység, amit egy felhasználó meg fog adni?
Én 255 karakterre gondoltam, de most olvasom, hogy a legbutább böngésző (IE) is 2048 karakteres URLeket támogat. Néhány öregebb proxy viszont csak 255-öt.
A legkisebb közös nevező elve jó lenne, csak nem vagyok biztos benne, hogy egy-két őrült admin nem akar-e majd cuccokat tárolni hosszú nevű könyvtárakban... stb.
Köszi
Charlie
■ CMS rendszert írok és ezzel kapcsolatban felvetődött a következő kérdés: mi egy értelmes limit maximális URL hossznak, ha WebDAV-val is akarunk feltölteni?
Magyarul, mi az az ép ésszel elképzelhető könyvtármélység, amit egy felhasználó meg fog adni?
Én 255 karakterre gondoltam, de most olvasom, hogy a legbutább böngésző (IE) is 2048 karakteres URLeket támogat. Néhány öregebb proxy viszont csak 255-öt.
A legkisebb közös nevező elve jó lenne, csak nem vagyok biztos benne, hogy egy-két őrült admin nem akar-e majd cuccokat tárolni hosszú nevű könyvtárakban... stb.
Köszi
Charlie