Archívum - Nov 7, 2006 - Fórum téma
Fórum, textbox és smiley-k
Sziasztok!
Írtam egy php-s forumot, amibe szeretnék smiley-kat.
[colorer=php]
<?php
session_start();
include "config.php";
mysql_connect($dbhost,$dbuser,$dbpass);
mysql_select_db($dbname);
?>
<html>
<head>
<title>Fórum</title>
<style type="text/css">
a:visited { color: gold; text-decoration: none;}
a:hover { color: red; text-decoration: none;}
a:active { color: red; text-decoration: none;}
a:link { color: gold; text-decoration: none;}
Body
{scrollbar-face-color: black;
scrollbar-shadow-color: black;
scrollbar-highlight-color: silver;
scrollbar-3dlight-color: black;
scrollbar-darkshadow-color: black;
scrollbar-track-color: black;
scrollbar-arrow-color: white; }
</style>
<script language="javascript">
function textCounter( field, countfield, maxlimit ) {
if ( field.value.length > maxlimit ) {
field.value = field.value.substring( 0, maxlimit );
field.blur();
field.focus();
return false;
} else {
countfield.value = maxlimit - field.value.length;
}
}
</script>
</head>
<body bgcolor="black">
<font color="gold" face="batang" style=font-size="12pt">
<?php
$sql = mysql_query("SELECT comment,sender FROM forum");
if (!$sql) {
die(' ' . mysql_error());
}
for($i=0; $i<mysql_num_rows($sql); $i++){
if (!mysql_data_seek($sql, $i)) {
echo " " . mysql_error() . "\n";
continue;
}
if (!($sor = mysql_fetch_assoc($sql))) {
continue;
}
print "Feladó: <b>";
if(mysql_num_rows(mysql_query("SELECT nick FROM users WHERE (nick='".$sor['sender']."')")) > 0){
$user[$i] = $sor['sender'];
print "<a href=\"adatlap.php\">".$sor['sender'];
print "</a>";
} else {
echo $sor['sender'];
}
print "</b><br><br>";
echo $sor['comment'];
print "<br>_ _ _ _ _ _<br><br>";
}
?>
<br>
<form method="post" action="">
<table>
<tr><td><font color="gold" face="batang" style=font-size="12pt">Név: <?php print $nick ?></font></td></tr>
Írtam egy php-s forumot, amibe szeretnék smiley-kat.
[colorer=php]
<?php
session_start();
include "config.php";
mysql_connect($dbhost,$dbuser,$dbpass);
mysql_select_db($dbname);
?>
<html>
<head>
<title>Fórum</title>
<style type="text/css">
a:visited { color: gold; text-decoration: none;}
a:hover { color: red; text-decoration: none;}
a:active { color: red; text-decoration: none;}
a:link { color: gold; text-decoration: none;}
Body
{scrollbar-face-color: black;
scrollbar-shadow-color: black;
scrollbar-highlight-color: silver;
scrollbar-3dlight-color: black;
scrollbar-darkshadow-color: black;
scrollbar-track-color: black;
scrollbar-arrow-color: white; }
</style>
<script language="javascript">
function textCounter( field, countfield, maxlimit ) {
if ( field.value.length > maxlimit ) {
field.value = field.value.substring( 0, maxlimit );
field.blur();
field.focus();
return false;
} else {
countfield.value = maxlimit - field.value.length;
}
}
</script>
</head>
<body bgcolor="black">
<font color="gold" face="batang" style=font-size="12pt">
<?php
$sql = mysql_query("SELECT comment,sender FROM forum");
if (!$sql) {
die(' ' . mysql_error());
}
for($i=0; $i<mysql_num_rows($sql); $i++){
if (!mysql_data_seek($sql, $i)) {
echo " " . mysql_error() . "\n";
continue;
}
if (!($sor = mysql_fetch_assoc($sql))) {
continue;
}
print "Feladó: <b>";
if(mysql_num_rows(mysql_query("SELECT nick FROM users WHERE (nick='".$sor['sender']."')")) > 0){
$user[$i] = $sor['sender'];
print "<a href=\"adatlap.php\">".$sor['sender'];
print "</a>";
} else {
echo $sor['sender'];
}
print "</b><br><br>";
echo $sor['comment'];
print "<br>_ _ _ _ _ _<br><br>";
}
?>
<br>
<form method="post" action="">
<table>
<tr><td><font color="gold" face="batang" style=font-size="12pt">Név: <?php print $nick ?></font></td></tr>
PHP kerdes: link atiranyasa ?
Hello,
Van egy PHP oldalam, ball oldalon egy menuvel. Ha a menubol kivalasztom az "Add Resume" opciot, jobb oldalon megjelenik egy kicsi urlap. Az urlap megkerdez, hogy a leirast (resumet), szeretnem angolul megirni vagy magyarul.
Az web cim ahol kinyilik az urlap igy nez ki : http://mypage.com/resume.php?do=addresume
Ha kivalasztok egy nyelvet es rakatintok a tovabb gombra, be szeretnem irni az adatot mySQL adatbazisba. Az adat kap egy azonositot.
Szoval, amikor rakatintok a tovabb gombra kell kapjak egy azonositot (mysql_insert_id-vel) es at kell atiranyitsam az oldalt a kov cimre:
http://mypage.com/resume.php?do=ediresume&resumeid=5
Meg lehet ezt oldani header() figgveny hasznalata nelkul ? Esetleg JavaScript segitsegevel ?
Koszonom !
■ Van egy PHP oldalam, ball oldalon egy menuvel. Ha a menubol kivalasztom az "Add Resume" opciot, jobb oldalon megjelenik egy kicsi urlap. Az urlap megkerdez, hogy a leirast (resumet), szeretnem angolul megirni vagy magyarul.
Az web cim ahol kinyilik az urlap igy nez ki : http://mypage.com/resume.php?do=addresume
Ha kivalasztok egy nyelvet es rakatintok a tovabb gombra, be szeretnem irni az adatot mySQL adatbazisba. Az adat kap egy azonositot.
Szoval, amikor rakatintok a tovabb gombra kell kapjak egy azonositot (mysql_insert_id-vel) es at kell atiranyitsam az oldalt a kov cimre:
http://mypage.com/resume.php?do=ediresume&resumeid=5
Meg lehet ezt oldani header() figgveny hasznalata nelkul ? Esetleg JavaScript segitsegevel ?
Koszonom !
Apache Server at üzenet include kikapcsolása
Sziasztok!
A következőre lenne szükségem, ki szeretném kapcsolni Apache 2.0.54 alatt a könyvtár listázásnál automatikusan alá íródó Apache/2.054 PHP/5.0.0 Server at valami.hu Port 80 as üzenetet. Néztem footer meg egyéb dolgokat httpd.apache.orgon de nem nagyon találtam. Kérlek titeket segítsetek ;-)
Köszi. Üdv. Topi.
■ A következőre lenne szükségem, ki szeretném kapcsolni Apache 2.0.54 alatt a könyvtár listázásnál automatikusan alá íródó Apache/2.054 PHP/5.0.0 Server at valami.hu Port 80 as üzenetet. Néztem footer meg egyéb dolgokat httpd.apache.orgon de nem nagyon találtam. Kérlek titeket segítsetek ;-)
Köszi. Üdv. Topi.
Tárolt eljárást készíteni mikor érdemes, hogyan kell telepíteni MySQL-ben?
Hali!
Még teljesen kezdő kérdések :\. De a mysql honlapján olvasgattam a tárolt eljárásokról, hogy hogyan kell készíteni, majd meghívni. Ott csak egyszerűen a mysql konzolba írja.
A kérdés az lenne, hogy ha mondjuk írok egy egyszerű tárolt eljárást - amit majd php-ba futtatok query-vel például egy egyszerű COUNT(*) - akkor ezt a kis tárolt eljárást kódot egy külső sql fájlba teszem és feltöltöm a szerverre mikor az adatbázis telepítem és az addig marad míg meg nem szüntetem vagy hogy kell ilyet csinálni?
Illetve annyit olvastam még, hogy így gyorsabb lesz a lekérdeéz végrehajtás - ez tényleg igaz?
Mennyire érdemes tárolt eljárásokat készíteni a hagyományos legérdezéssel szemben? (Tehát gondolok arra, ha komplex vagy olyan lekérdezés van ami biztos sokszor kerül végrehajtásrsa)...
■ Még teljesen kezdő kérdések :\. De a mysql honlapján olvasgattam a tárolt eljárásokról, hogy hogyan kell készíteni, majd meghívni. Ott csak egyszerűen a mysql konzolba írja.
A kérdés az lenne, hogy ha mondjuk írok egy egyszerű tárolt eljárást - amit majd php-ba futtatok query-vel például egy egyszerű COUNT(*) - akkor ezt a kis tárolt eljárást kódot egy külső sql fájlba teszem és feltöltöm a szerverre mikor az adatbázis telepítem és az addig marad míg meg nem szüntetem vagy hogy kell ilyet csinálni?
Illetve annyit olvastam még, hogy így gyorsabb lesz a lekérdeéz végrehajtás - ez tényleg igaz?
Mennyire érdemes tárolt eljárásokat készíteni a hagyományos legérdezéssel szemben? (Tehát gondolok arra, ha komplex vagy olyan lekérdezés van ami biztos sokszor kerül végrehajtásrsa)...
Lap betoltese - villanas nelkul
Sziasztok!
Hogyan lehetne azt megoldani, hogy egy onmagat hivogato php, vagy perl oldal eseten ne villanjon a bongeszo tartalma, azaz csak akkor pucolja ki az elozo oldalt, amikor a kovetkezot mar teljesen betoltotte.
udv es kosz!
■ Hogyan lehetne azt megoldani, hogy egy onmagat hivogato php, vagy perl oldal eseten ne villanjon a bongeszo tartalma, azaz csak akkor pucolja ki az elozo oldalt, amikor a kovetkezot mar teljesen betoltotte.
udv es kosz!
Csak az other csoportnak jogot adva meg a fájl írás PHP-ből
Sziasztok!
Szeretnék file-t írni (*.txt) a freeweb saját oldalakon de nem endeg csak ha other-nek írási jogokat adok az írandó állományra vagy könyvtárra, ... ???
ez mit jelent?
Erre kérek megoldást ill. leírást.
Előre is
Köszönöm
András
■ Szeretnék file-t írni (*.txt) a freeweb saját oldalakon de nem endeg csak ha other-nek írási jogokat adok az írandó állományra vagy könyvtárra, ... ???
ez mit jelent?
Erre kérek megoldást ill. leírást.
Előre is
Köszönöm
András
Távoli bejelenkező felületre való belépés
Üdvözlet!
Nos valamire sajnos sehol sem találtam megoldást, ha egyáltalán van ilyen(De szerényvéleményemszerint van).
A probléma a következő:
van egy oldal ahol van egy belépő felület, amiben ugye van 2 form elem, egy felhasználó név és egy jelszó mező.
Legyen mondjuk a felhasználó név mező neve(name=""): username a jelszóé pedig: pass.
Itt persze belehet lépni a helyes jelszó és felhsaználónév megadásával.
De elszeretném érni, hogy ezt egy énáltalam írt oldalról is belehessen.
Hogy mire is gondolok?:
egy változóba beírt felhsaználó név és jelszó-t elküldök a belépő felületnek, ha sikerers a belépés(létezik ilyen user és mellete a jelszó is az userhez tartozik, de ugye ezt már nem nekem kell megcsinálni, hanem a belépő felület dolga) akkor kirja, hogy a belépés sikeres, de ha nem akkor meg azt hogy sikertelen belépés.
Eljutottam addig, hogy az fsockopen()-el nyitok egy kapcsolatot majd az fputs()-al elküldöm az oldalnak a fejléces kérésem, és ezt kiiratom az fgets-el egy while ciklusban.
Ez eddig ok is, de itt mondjuk csak egy lap tartalmát tudom lekérni adatot küldeni nem tudtam a lapnak.
$keres = "GET $lap HTTP/1.0\r\n"; - ez eddig ok is, de nekem POST-olni kéne adatokat az username és a pass mezőbe, és kiiratni ha sikeres vagy sikertelen, nos ezt hogy oldalom meg(ha van-e rá lehetőség).
vagy pedig <form action="" method="post"> és itt az action mezőbe beleírom a belépés url címét(és kiratnám valahogy a php-vel hogy jó vagy rossz a belépés mielött a belépő felület átirányítana), de akkor nekem kell megnyomnom a submit gombot de azt szeretném hogy a php végezze ezt el helyettem, tehát az első megoldás kellne inkább.
Remélem értitek mire gondolok, előre is köszönöm a válaszokat.
■ Nos valamire sajnos sehol sem találtam megoldást, ha egyáltalán van ilyen(De szerényvéleményemszerint van).
A probléma a következő:
van egy oldal ahol van egy belépő felület, amiben ugye van 2 form elem, egy felhasználó név és egy jelszó mező.
Legyen mondjuk a felhasználó név mező neve(name=""): username a jelszóé pedig: pass.
Itt persze belehet lépni a helyes jelszó és felhsaználónév megadásával.
De elszeretném érni, hogy ezt egy énáltalam írt oldalról is belehessen.
Hogy mire is gondolok?:
egy változóba beírt felhsaználó név és jelszó-t elküldök a belépő felületnek, ha sikerers a belépés(létezik ilyen user és mellete a jelszó is az userhez tartozik, de ugye ezt már nem nekem kell megcsinálni, hanem a belépő felület dolga) akkor kirja, hogy a belépés sikeres, de ha nem akkor meg azt hogy sikertelen belépés.
Eljutottam addig, hogy az fsockopen()-el nyitok egy kapcsolatot majd az fputs()-al elküldöm az oldalnak a fejléces kérésem, és ezt kiiratom az fgets-el egy while ciklusban.
Ez eddig ok is, de itt mondjuk csak egy lap tartalmát tudom lekérni adatot küldeni nem tudtam a lapnak.
$keres = "GET $lap HTTP/1.0\r\n"; - ez eddig ok is, de nekem POST-olni kéne adatokat az username és a pass mezőbe, és kiiratni ha sikeres vagy sikertelen, nos ezt hogy oldalom meg(ha van-e rá lehetőség).
vagy pedig <form action="" method="post"> és itt az action mezőbe beleírom a belépés url címét(és kiratnám valahogy a php-vel hogy jó vagy rossz a belépés mielött a belépő felület átirányítana), de akkor nekem kell megnyomnom a submit gombot de azt szeretném hogy a php végezze ezt el helyettem, tehát az első megoldás kellne inkább.
Remélem értitek mire gondolok, előre is köszönöm a válaszokat.