ugrás a tartalomhoz

Archívum - Nov 3, 2006 - Fórum téma

Adatbázis lementése

Anonymous · 2006. Nov. 3. (P), 21.01
Halihó, meg tudnátok nekem mondani, hogy a phpMyAdmin az adatbázis exportálásánál miért rontja el az ékezetes karaktereket, ha tömörítve mentem le? Ha nem tömörítem, akkor nincs gond (csak úgy meg 37MB) de már egyre nehezebb a mérete miatt. A szerver nem saját, tehát máshogy nemigen tudom lementeni, kivéve, ha írok rá valami kódot, de nem hiszem el, hogy a PMA-t nem lehet beállítani valahogy (bár nekem nem sikerült). Van valami ötletetek?
 

Sblog motor coffeebloat téma szerkesztése

Anonymous · 2006. Nov. 3. (P), 18.14
Sziasztok!
Az a kérésem lenne: Van egy honlapom és sblogmotort használok rajta, és a coffeebloat témát átszerkesztettem, és azt szeretném hogy a bal oldali oszlopotegy kicsit kijjeb szeretném vinni az oldal széléhez!
És ezt az állítást nem találtam meg a coffeebloat.css fájlban!
Valaki tudna ebben segíteni?
Előre is köszi!

Szerk: többszörös témaeltérítés miatt lezárva.
 

Iconv telepítése PHP alá

szukzs · 2006. Nov. 3. (P), 13.33
Sziasztok!

Hogy tudom telepíteni a iconv függvényt, hogy tudjam használni?

PHP verzió: 4.3.1
linux: 2.4.26

Köszi szépen a válaszokat előre is!

Zsuzsi
 

Adatbázis független programok ADODB-vel

Anonymous · 2006. Nov. 3. (P), 13.00
Hellósztok!

Úgy gondoltam ideje megismerkednem az adatbázis független PHP program készítés rejtelmeivel, ezért ezen fellelkesedve jól le is töltöttem az ADODB-t.

Gyorsan átfutottam a kézikönyvet, hogy mégis mi-hogyan.

Az alapok egyértelműek, megadom az adatbázis típusát és kapcsolódok majd az Execute segítségével lefuttatom az sql-t.
A probléma itt kezdődik. Ugyanis itt továbbra is ugyanaz az SQL van mint a normál esetben (MySQL-t használok), tehát ha más adatbázis kezelő van használatban akkor lehet, hogy a mysql specifikus sql-ek nem futnak majd le.

Aztán egy kicsit tovább nézegettem a kézikönyvet és ráleltem a következőkre:

GetUpdateSQL(), GetInsertSQL() Vagyis az update és insert esetén a probléma meg van oldva, mert saját maga képes generálni ezeket.

Majd végül a átfutottam a "Tips on Writing Portable SQL" részt is, ahol szintén kaptam sok hasznos tippet arra vonatkozóan, hogy valóban adatbázis független legyen a programom.

Viszont én ezek után is úgy gondolom, hogy lehetnek olyan sql-ek amik nem fognak más adatbázis kezelővel működni. Ezért arra gondoltam, hogy az olyan sql-eket amelyek várhatóan problémásak azokat kigyűjtöm egy fájlba (természetesen kommentezve, hogy az adott sql-nek mit kell csinálnia), így adatbázis váltáskor csak ezeket kell átnézni.

Szóval a kérdésem az lenne, hogy jó lesz-e ez így, vagy máshogy kellene megoldni? Mert ha már csinálom, akkor legalább a kezdetektől jól csináljam.

Válaszaitokat előre is köszönöm!
 

Távoli fájlok letöltése PHP-vel

Anonymous · 2006. Nov. 3. (P), 12.26
Üdv mindekinek!

A segítségeteket szeretném kérni. Meg lehet azt vhogy oldani PHP-vel, hogy egy adott weboldalról letöltsek adott fájlokat?

Leírom inkább mi a problémám így talán egyszerűbb lesz. Van egy weboldal ahonnan le lehet tölteni sorozatokat. Ingyen. A bajom ezzel az, hogy letöltés menedszer nem használható - ha regisztálsz akkor persze igen - és ki lehet e vhogy ezt kerülni? Végül is anyi lenne a lényeg, hogy nem én klikkelek a linkra majd a letöltés gombra ha nem a progi autómatikusan megcsinálja ezt helyettem.

Remélem elég világos voltam. :)

A segítséget előre is köszönöm!
 

Lehetséges-e más formátumú linkeket megadni különböző div-ekben CSS-vel?

Anonymous · 2006. Nov. 3. (P), 10.10
Lehetséges-e más formátumú linkeket megadni különböző div-ekben CSS-vel?

Arra gondolok, hogy pl. a bodyban vagy egy div-ben beállítok egy adott stílussal rendelkező linket, de ezt egy másik div-ben felül szeretném írni úgy, hogy az eredeti ne változzon meg.
Lehetséges ez? Ha igen, hogyan?