ugrás a tartalomhoz

Opera Widgetből címsor és URL lekérés

jeti · 2006. Nov. 12. (V), 18.23
Sziasztok!

Hogy lehet az Opera Widgettel lekérni az Opera aktuális ablakának
(honlapjának) a címét (TITLE) és az URL címét?

ui.: Köszönöm a szerkesztőnek, hogy figyelmeztetett.
 
1

widget = weblap

karaj · 2006. Nov. 13. (H), 11.40
A widget valójában ugyanolyan weblap, mint a többi, csak nincs hozzá fül, és nem ablakban jelenik meg. Egyébként teljesen ugyanúgy működik, mint a többi weblap, szóval a kérdést úgy is felteheted, hogy egy weblap le tudja-e kérni az éppen aktív lap címét? Ha igen, akkor a widget is le tudja, ha nem, akkor a widget sem. De arra tippelek, hogy nem tudja.
2

Operával olyasmit, mint a Weblabor blogmark küldője

jeti · 2006. Nov. 13. (H), 20.15
Szia Karaj!

Köszi a segítséget, itt is ;-)
Szerintem se tudja lekérni a JavaScript (biztonsági okokból). Arra gondoltam, hogy hátha van az Operának valami speciális függvénye, amivel ezt meg lehet oldani. Ezek szerint nincsen.
Jó, hogy te válaszoltál, mert így lehet még egy plusz kérdésem... :-)
Hogy lehet olyan menüpontot, nyomógombot (mint pl. amit múltkor a css forrás megtekintéses cikkben írtál) előállítani? Azt szeretném, hogy ha rákattintok, akkor az aktuális oldal adatait (pl.: cím, URL) elpostázza a honlapomra. (Elsősorban saját használatra kéne.)
Olyasmit szeretnék csinálni, mint a Weblabor blogmark küldője.
3

bookmarklet

Hojtsy Gábor · 2006. Nov. 13. (H), 20.23
A blogmark beküldés szépen megy bookmarklettel, aminek ugyanúgy kell mennie Operában is. Ilyen bookmarkletet te is tudsz írni magadnak, ha valami webcím, amire el tudod küldeni az adatokat, és az tárolja. Ez a bookmarklet a gomb/menüpont amire vágysz.

http://weblabor.hu/blogmarkok/bekuldes
4

Köszönet

jeti · 2006. Nov. 13. (H), 22.52
Köszönöm szépen, működik. Ha nem is olyan szépen, mint itt, de a lényeget tudja. Sok kényelmetlenségtől, felesleges másolgatástól ment meg...
Lecsupaszítottam a beépített függvényekig, és ezekkel töltöm ki az űrlapom mezőit. Így a cím módosításokat már a honlapomon, az űrlapon végezhetem el.
Elküldhetem ilyen formában a jelszót is?