ugrás a tartalomhoz

Archívum - Nov 2006 - Fórum téma

november 13

Smarty fa struktúra

Anonymous · 2006. Nov. 13. (H), 17.25
Sziasztok!

van egy dinamikusan összeállított tömböm, kategóriák vannak benne.
Array
(
    [0] => Array
        (
            [kat_id] => 1
            [kat_pid] => 0
            [kat_kep] => 1.png
            [kat_nev] => Kategória neve 1
        )

[1] => Array
        (
            [kat_id] => 2
            [kat_pid] => 0
            [kat_kep] => 2.png
            [kat_nev] => Kategória neve 2
        )

[2] => Array
        (
            [kat_id] => 3
            [kat_pid] => 1
            [kat_kep] => 3.png
            [kat_nev] => Kategória neve 3
        )

)
Azt szeretném elérni, hogy a ciklussal fusson végig az egészen, és az egymás alá tartozó kategóriákat egyben, valamilyen jelöléssel írja ki (pl húzza bentebb).

Esetünkben a 3-as kat_id-jű kategória legyen az 1-es kat_id-jű alá rendelve. Próbálkoztam minden félével, de sehogyan nem jutottam dűlőre. Valami kiindulási alapot adjatok légyszi, hogy merre induljak el, esetleg erről cikket hol találok, stb.

Köszönöm.

Custom ErrorPage + SSI : hogyan tudok egyedi dátumformát előállítani

durumdara · 2006. Nov. 13. (H), 15.53
Sziasztok !

Apache 2.2.3 és WXP.

SSI-n keresztül generálok hibalapokat.
Sajnos a dátum így jelenik meg:
Idő: Monday, 13-Nov-2006 14:34:54 Közép-európai téli idő

<td>Idő:</td><td><!--#echo var="DATE_LOCAL" --></td>

Szeretném ezt magyarítani.Próbálkoztam a config-gal, de az nem sikerült.
Van valami varázslat ehhez ?

Köszi szépen !

dd

Fsockopen: teszt szerveremmel a kapcsolat létrejön, de az nem reagál

Anonymous · 2006. Nov. 13. (H), 14.42
A probléma a következő:

fsockopen-nel létrejön a kapcsolat egy teszt szerver progival, ami összesen 2db teszt függvényt ismer és egy exit parancsot. A kapcsolat létrejötte után beolvasom fgets-szel a welcome üzenetet, amit szépen meg is jelenít a böngészőben. Ezután fwrite-tal elküldök egy függvényhívást majd hozzáfűzök egy chr(13)-at, ami ugye az enter lenne. A baj csak az, hogy semmilyen formában sem reagál a függvényhívásra a teszt szerver. Tehát olyan mintha az enter-t nem fogadná el. Próbáltam még \r-rel \n-nel és \r\n-nel, de egyikre sem reagál. Ugyanezen progihoz ha telnet-tel kapcsolódok, akkor tökéletesen működik minden.

Mi lehet a probléma?

User felvétele MySQL-hez

Anonymous · 2006. Nov. 13. (H), 13.53
Üdvözlök Mindenkit!

Meg tudja valaki mondani, hogy a MySQL Administrator-ban, ha új felhasználót akarok létrehozni, miért írja ki rögtön az alábbi hibaüzit?

A MYSQL error was encountered. The message is:

Could not fetch Usernames.
The following error occured: Table 'mysql.user' doesn't exist (1146)

A segítséget előre is köszi!

width : 100% és padding

Anonymous · 2006. Nov. 13. (H), 12.36
Hellósztok, a kódom:

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN"
"http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
<html>
<head>
<title>Untitled Document</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
</head>

<body style="margin: 0; padding: 0; ">

<div style="width: 100%; background-color:#CCCC33; padding: 30px;">

<div style="width: 100%; padding: 10px; background-color: #00FF00;">
fghfgh  fghfg hfgh fghfghfgh fgh<br>asdasd asdas das d
</div>

</div>

</body>
</html>

Tehát azt szeretném megvalósítani, hogy a külső div felbontástól függetlenül teljes hosszában "elfoglalja" a böngőszőt, valamint legyen benne egy másik div ami a külsőtől 30 pixelre van, de felvegye a külső szélességét.

A probléma az hogy a padding miatt túlnyúlik a külső div, tehát a szélessége 100%+60 pixel lesz, illetve a belső div jobb oldalt nem 30 pixelre van a külsőtől.

Van valami ötletetek, hogy tudnám ezt normálisan megcsinálni?

Opera: prototype AJAX-al nem kapok vissza semmit

Cadeyrn · 2006. Nov. 13. (H), 00.06
Üdv!

Keresgélek már egy ideje, valószínűleg rosszul kerestem, mert nem leltem választ.
Prototype 1.4 a környezet.

A kód egy része:
var insert = new Ajax.Request(
        URL,
{ method: 'post',
parameters: values,
onComplete: showResponse
}
);

function showResponse (originalRequest)
{
alert (originalRequest.responseText);
                }

Ebben a formában helyesen kapom vissza FF-ben és IEben az adatot, de Operában egyáltalán semmit nem kapok. Kipróbáltam egy csomó mindent, de mintha le sem kérné az URL-ben szereplő címet, pedig eljut az alert()-ig.

A kérdések:
Egyáltalán működhet-e Operában?
Ha igen, hogyan?
Ha nem, hogyan tudom Opera alatt kiiktatni, hogy JS-t akarjon használni? (tekintve, hogy az Opera a 9-es verzióig Explorerként azonosítja magát, eléggé lehetetlennek tűnik)

Előre is köszönöm,
Cadeyrn

november 13

IE-nek külön CSS tulajdonságok beállítása, hogyan értelmezzem?

Anonymous · 2006. Nov. 12. (V), 23.02
Valaki segítene ezt értelmezni?

De az elmélet az, hogy az explórernek külön css tulajdonságokat kell adni. Erre több módszer is van, de amit lent írtam, az most a legelterjedtebb. A main.css vonatkozik minden böngészőre, és emellé kell csinálnod egy másik css-t csak az IE-nek, amit mindenképp a main.css alatt kell behívni! Ilyenkor az IE is értelmezi a main.css-t, ezért nem kell mindent újra megadni az ő css-ében, csak azokat, amiknél valamit szarul értelmez.

Na mondok egy példát. A klasszikus box model szopacs: van egy 200px széles dived (kapjon most egy 'box' id-t), 10px paddinggal és 3px borderrel, a fő css-ben így néz ki:
#box {
width: 200px;
padding: 10px;
border: 3px solid black;
}
Ez minden normális böngészőben összesen 226px széles lesz, mert a width csak az elem (vagyis a benne lévő szöveg) szélessége, a többi hozzáadódik (méghozzá kétszer, mert mindkét oldalon van a padding és a border). IE6-ban viszont az egész elem, paddinggal, borderrel együtt lesz csak 200px. Ilyenkor jön a feltételes kommenttel behívott css, amiben felül kell írnod az eredeti width értéket:
#box {
width: 226px;
}

Jelenlegi IP összehasoníltása db tartalmával!

Anonymous · 2006. Nov. 12. (V), 19.22
Hellóbelló!

Segítséget szeretnék kérni tőletek egy dologoban. Azt szeretném megcsinálni, hogy ha a látogató belép az oldalamra akkor az IP címét eltárolom adatbázisba, eddig ok minden ezt megcsináltam. Azt szeretném, hogy ha legközelebb belép, csinálok egy sql lekérdezést az adatbázisban ez eddigi IP-kről, akkor megtudjam, hogy a jelenlegi IP szerepel-e már az adatbázisban. Most ehhez tömbbe tegyem a jelenlegi adatbázis tartalmát mysqlfetcharray-el és a tömb tartalmát hasonlítom össze a jelenlegi IP-vel? Vagy elég hozzá a lekérdezés is? Előre is köszi!

csoportos email-küldés adott domainen belül..

Termes · 2006. Nov. 12. (V), 19.08
Sziasztok,

NE VESSETEK MEG azért, amit kérdezni fogok:

Hogyan tudnék tájékoztató emaileket küldeni pl. a @freemail összes emailcímére? Van erre valami progi? Vagy ez abszolút szabályba ütköző kérés?

( Nem vagyok destruktív jelleg! Havi hírlevél lenne. Kapok én is bőven :))

Gondolom van ilyen, mert napi 10-15 viagrás email-t kapok, amiben marhára el akarnak adni nekem valami tablettát....mindig más emailcímről küldi, még védekezni sem tudok ellene....

Na én nem ilyeneket küldenék.

Köszönöm
SZJ

phpMyAdmin telepítési segítség Suse 10.1 alá

jambor · 2006. Nov. 12. (V), 18.47
Telepítéskor az alábbi szöveget írja ki:
pwgen számára nincs telepíthető szolgáltató phpMyAdmin2.8.0.3-10.3noarch
[20061111-190222]számára.

9.3-as Suse alatt már használtam ezt a progit de ilyesmit nem kért...