Archívum - Nov 2006 - Fórum téma
november 13
Smarty fa struktúra
Sziasztok!
van egy dinamikusan összeállított tömböm, kategóriák vannak benne.Azt szeretném elérni, hogy a ciklussal fusson végig az egészen, és az egymás alá tartozó kategóriákat egyben, valamilyen jelöléssel írja ki (pl húzza bentebb).
Esetünkben a 3-as kat_id-jű kategória legyen az 1-es kat_id-jű alá rendelve. Próbálkoztam minden félével, de sehogyan nem jutottam dűlőre. Valami kiindulási alapot adjatok légyszi, hogy merre induljak el, esetleg erről cikket hol találok, stb.
Köszönöm.
■ van egy dinamikusan összeállított tömböm, kategóriák vannak benne.
Array
(
[0] => Array
(
[kat_id] => 1
[kat_pid] => 0
[kat_kep] => 1.png
[kat_nev] => Kategória neve 1
)
[1] => Array
(
[kat_id] => 2
[kat_pid] => 0
[kat_kep] => 2.png
[kat_nev] => Kategória neve 2
)
[2] => Array
(
[kat_id] => 3
[kat_pid] => 1
[kat_kep] => 3.png
[kat_nev] => Kategória neve 3
)
)
Esetünkben a 3-as kat_id-jű kategória legyen az 1-es kat_id-jű alá rendelve. Próbálkoztam minden félével, de sehogyan nem jutottam dűlőre. Valami kiindulási alapot adjatok légyszi, hogy merre induljak el, esetleg erről cikket hol találok, stb.
Köszönöm.
Custom ErrorPage + SSI : hogyan tudok egyedi dátumformát előállítani
Sziasztok !
Apache 2.2.3 és WXP.
SSI-n keresztül generálok hibalapokat.
Sajnos a dátum így jelenik meg:
Idő: Monday, 13-Nov-2006 14:34:54 Közép-európai téli idő
<td>Idő:</td><td><!--#echo var="DATE_LOCAL" --></td>
Szeretném ezt magyarítani.Próbálkoztam a config-gal, de az nem sikerült.
Van valami varázslat ehhez ?
Köszi szépen !
dd
■ Apache 2.2.3 és WXP.
SSI-n keresztül generálok hibalapokat.
Sajnos a dátum így jelenik meg:
Idő: Monday, 13-Nov-2006 14:34:54 Közép-európai téli idő
<td>Idő:</td><td><!--#echo var="DATE_LOCAL" --></td>
Szeretném ezt magyarítani.Próbálkoztam a config-gal, de az nem sikerült.
Van valami varázslat ehhez ?
Köszi szépen !
dd
Fsockopen: teszt szerveremmel a kapcsolat létrejön, de az nem reagál
A probléma a következő:
fsockopen-nel létrejön a kapcsolat egy teszt szerver progival, ami összesen 2db teszt függvényt ismer és egy exit parancsot. A kapcsolat létrejötte után beolvasom fgets-szel a welcome üzenetet, amit szépen meg is jelenít a böngészőben. Ezután fwrite-tal elküldök egy függvényhívást majd hozzáfűzök egy chr(13)-at, ami ugye az enter lenne. A baj csak az, hogy semmilyen formában sem reagál a függvényhívásra a teszt szerver. Tehát olyan mintha az enter-t nem fogadná el. Próbáltam még \r-rel \n-nel és \r\n-nel, de egyikre sem reagál. Ugyanezen progihoz ha telnet-tel kapcsolódok, akkor tökéletesen működik minden.
Mi lehet a probléma?
■ fsockopen-nel létrejön a kapcsolat egy teszt szerver progival, ami összesen 2db teszt függvényt ismer és egy exit parancsot. A kapcsolat létrejötte után beolvasom fgets-szel a welcome üzenetet, amit szépen meg is jelenít a böngészőben. Ezután fwrite-tal elküldök egy függvényhívást majd hozzáfűzök egy chr(13)-at, ami ugye az enter lenne. A baj csak az, hogy semmilyen formában sem reagál a függvényhívásra a teszt szerver. Tehát olyan mintha az enter-t nem fogadná el. Próbáltam még \r-rel \n-nel és \r\n-nel, de egyikre sem reagál. Ugyanezen progihoz ha telnet-tel kapcsolódok, akkor tökéletesen működik minden.
Mi lehet a probléma?
User felvétele MySQL-hez
Üdvözlök Mindenkit!
Meg tudja valaki mondani, hogy a MySQL Administrator-ban, ha új felhasználót akarok létrehozni, miért írja ki rögtön az alábbi hibaüzit?
A MYSQL error was encountered. The message is:
Could not fetch Usernames.
The following error occured: Table 'mysql.user' doesn't exist (1146)
A segítséget előre is köszi!
■ Meg tudja valaki mondani, hogy a MySQL Administrator-ban, ha új felhasználót akarok létrehozni, miért írja ki rögtön az alábbi hibaüzit?
A MYSQL error was encountered. The message is:
Could not fetch Usernames.
The following error occured: Table 'mysql.user' doesn't exist (1146)
A segítséget előre is köszi!
width : 100% és padding
Hellósztok, a kódom:
Tehát azt szeretném megvalósítani, hogy a külső div felbontástól függetlenül teljes hosszában "elfoglalja" a böngőszőt, valamint legyen benne egy másik div ami a külsőtől 30 pixelre van, de felvegye a külső szélességét.
A probléma az hogy a padding miatt túlnyúlik a külső div, tehát a szélessége 100%+60 pixel lesz, illetve a belső div jobb oldalt nem 30 pixelre van a külsőtől.
Van valami ötletetek, hogy tudnám ezt normálisan megcsinálni?
■ <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN"
"http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
<html>
<head>
<title>Untitled Document</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
</head>
<body style="margin: 0; padding: 0; ">
<div style="width: 100%; background-color:#CCCC33; padding: 30px;">
<div style="width: 100%; padding: 10px; background-color: #00FF00;">
fghfgh fghfg hfgh fghfghfgh fgh<br>asdasd asdas das d
</div>
</div>
</body>
</html>
"http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
<html>
<head>
<title>Untitled Document</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
</head>
<body style="margin: 0; padding: 0; ">
<div style="width: 100%; background-color:#CCCC33; padding: 30px;">
<div style="width: 100%; padding: 10px; background-color: #00FF00;">
fghfgh fghfg hfgh fghfghfgh fgh<br>asdasd asdas das d
</div>
</div>
</body>
</html>
Tehát azt szeretném megvalósítani, hogy a külső div felbontástól függetlenül teljes hosszában "elfoglalja" a böngőszőt, valamint legyen benne egy másik div ami a külsőtől 30 pixelre van, de felvegye a külső szélességét.
A probléma az hogy a padding miatt túlnyúlik a külső div, tehát a szélessége 100%+60 pixel lesz, illetve a belső div jobb oldalt nem 30 pixelre van a külsőtől.
Van valami ötletetek, hogy tudnám ezt normálisan megcsinálni?
Opera: prototype AJAX-al nem kapok vissza semmit
Üdv!
Keresgélek már egy ideje, valószínűleg rosszul kerestem, mert nem leltem választ.
Prototype 1.4 a környezet.
A kód egy része:
Ebben a formában helyesen kapom vissza FF-ben és IEben az adatot, de Operában egyáltalán semmit nem kapok. Kipróbáltam egy csomó mindent, de mintha le sem kérné az URL-ben szereplő címet, pedig eljut az alert()-ig.
A kérdések:
Egyáltalán működhet-e Operában?
Ha igen, hogyan?
Ha nem, hogyan tudom Opera alatt kiiktatni, hogy JS-t akarjon használni? (tekintve, hogy az Opera a 9-es verzióig Explorerként azonosítja magát, eléggé lehetetlennek tűnik)
Előre is köszönöm,
Cadeyrn
■ Keresgélek már egy ideje, valószínűleg rosszul kerestem, mert nem leltem választ.
Prototype 1.4 a környezet.
A kód egy része:
var insert = new Ajax.Request(
URL,
{ method: 'post',
parameters: values,
onComplete: showResponse
}
);
function showResponse (originalRequest)
{
alert (originalRequest.responseText);
}
URL,
{ method: 'post',
parameters: values,
onComplete: showResponse
}
);
function showResponse (originalRequest)
{
alert (originalRequest.responseText);
}
Ebben a formában helyesen kapom vissza FF-ben és IEben az adatot, de Operában egyáltalán semmit nem kapok. Kipróbáltam egy csomó mindent, de mintha le sem kérné az URL-ben szereplő címet, pedig eljut az alert()-ig.
A kérdések:
Egyáltalán működhet-e Operában?
Ha igen, hogyan?
Ha nem, hogyan tudom Opera alatt kiiktatni, hogy JS-t akarjon használni? (tekintve, hogy az Opera a 9-es verzióig Explorerként azonosítja magát, eléggé lehetetlennek tűnik)
Előre is köszönöm,
Cadeyrn
november 13
IE-nek külön CSS tulajdonságok beállítása, hogyan értelmezzem?
Valaki segítene ezt értelmezni?
■ De az elmélet az, hogy az explórernek külön css tulajdonságokat kell adni. Erre több módszer is van, de amit lent írtam, az most a legelterjedtebb. A main.css vonatkozik minden böngészőre, és emellé kell csinálnod egy másik css-t csak az IE-nek, amit mindenképp a main.css alatt kell behívni! Ilyenkor az IE is értelmezi a main.css-t, ezért nem kell mindent újra megadni az ő css-ében, csak azokat, amiknél valamit szarul értelmez.
Na mondok egy példát. A klasszikus box model szopacs: van egy 200px széles dived (kapjon most egy 'box' id-t), 10px paddinggal és 3px borderrel, a fő css-ben így néz ki:Ez minden normális böngészőben összesen 226px széles lesz, mert a width csak az elem (vagyis a benne lévő szöveg) szélessége, a többi hozzáadódik (méghozzá kétszer, mert mindkét oldalon van a padding és a border). IE6-ban viszont az egész elem, paddinggal, borderrel együtt lesz csak 200px. Ilyenkor jön a feltételes kommenttel behívott css, amiben felül kell írnod az eredeti width értéket:
Na mondok egy példát. A klasszikus box model szopacs: van egy 200px széles dived (kapjon most egy 'box' id-t), 10px paddinggal és 3px borderrel, a fő css-ben így néz ki:
#box {
width: 200px;
padding: 10px;
border: 3px solid black;
}
#box {
width: 226px;
}
Jelenlegi IP összehasoníltása db tartalmával!
Hellóbelló!
Segítséget szeretnék kérni tőletek egy dologoban. Azt szeretném megcsinálni, hogy ha a látogató belép az oldalamra akkor az IP címét eltárolom adatbázisba, eddig ok minden ezt megcsináltam. Azt szeretném, hogy ha legközelebb belép, csinálok egy sql lekérdezést az adatbázisban ez eddigi IP-kről, akkor megtudjam, hogy a jelenlegi IP szerepel-e már az adatbázisban. Most ehhez tömbbe tegyem a jelenlegi adatbázis tartalmát mysqlfetcharray-el és a tömb tartalmát hasonlítom össze a jelenlegi IP-vel? Vagy elég hozzá a lekérdezés is? Előre is köszi!
■ Segítséget szeretnék kérni tőletek egy dologoban. Azt szeretném megcsinálni, hogy ha a látogató belép az oldalamra akkor az IP címét eltárolom adatbázisba, eddig ok minden ezt megcsináltam. Azt szeretném, hogy ha legközelebb belép, csinálok egy sql lekérdezést az adatbázisban ez eddigi IP-kről, akkor megtudjam, hogy a jelenlegi IP szerepel-e már az adatbázisban. Most ehhez tömbbe tegyem a jelenlegi adatbázis tartalmát mysqlfetcharray-el és a tömb tartalmát hasonlítom össze a jelenlegi IP-vel? Vagy elég hozzá a lekérdezés is? Előre is köszi!
csoportos email-küldés adott domainen belül..
Sziasztok,
NE VESSETEK MEG azért, amit kérdezni fogok:
Hogyan tudnék tájékoztató emaileket küldeni pl. a @freemail összes emailcímére? Van erre valami progi? Vagy ez abszolút szabályba ütköző kérés?
( Nem vagyok destruktív jelleg! Havi hírlevél lenne. Kapok én is bőven :))
Gondolom van ilyen, mert napi 10-15 viagrás email-t kapok, amiben marhára el akarnak adni nekem valami tablettát....mindig más emailcímről küldi, még védekezni sem tudok ellene....
Na én nem ilyeneket küldenék.
Köszönöm
SZJ
■ NE VESSETEK MEG azért, amit kérdezni fogok:
Hogyan tudnék tájékoztató emaileket küldeni pl. a @freemail összes emailcímére? Van erre valami progi? Vagy ez abszolút szabályba ütköző kérés?
( Nem vagyok destruktív jelleg! Havi hírlevél lenne. Kapok én is bőven :))
Gondolom van ilyen, mert napi 10-15 viagrás email-t kapok, amiben marhára el akarnak adni nekem valami tablettát....mindig más emailcímről küldi, még védekezni sem tudok ellene....
Na én nem ilyeneket küldenék.
Köszönöm
SZJ
phpMyAdmin telepítési segítség Suse 10.1 alá
Telepítéskor az alábbi szöveget írja ki:
pwgen számára nincs telepíthető szolgáltató phpMyAdmin2.8.0.3-10.3noarch
[20061111-190222]számára.
9.3-as Suse alatt már használtam ezt a progit de ilyesmit nem kért...
■ pwgen számára nincs telepíthető szolgáltató phpMyAdmin2.8.0.3-10.3noarch
[20061111-190222]számára.
9.3-as Suse alatt már használtam ezt a progit de ilyesmit nem kért...