ugrás a tartalomhoz

Archívum - Nov 2006 - Fórum téma

november 24

session nem működik az atw-tárhelyén

Anonymous · 2006. Nov. 24. (P), 12.29
Tegnap dobtam fel a kahor.atw.hu címre a készülő webshopomat de a session-okkal valamilyért nincs kibékülve.Az kahor.uw.hu-s oldalon viszont működik csak nagyon lassú. Az alábbi hibaüzeneteket dobta ki:

Warning session_start()
open(tmpsess_d4fbb0433cc143b1ba749679dee673e9, O_RDWR)
failed No such file or directory (2) in stylesetup.php on line 10
 

Cookie megtartása lehetséges még akkor is, ha a felhasználó törli?

Termes · 2006. Nov. 24. (P), 11.24
Üdv.

Hogyan lehetne a sütiket úgy tárolni, hogy az adott gépen az illető hiába törli ki a sütit, emlékezzen rá?

Köszi
<?php
//Ha szavaz
$cookie = "Mysite$id"; 
if(isset($_COOKIE[$cookie])) 
{ 
Echo "Már szavaztál! Köszönjük. <p>"; 
} 

//különben
else 
{ 
$month = 2592000 + time(); 
setcookie(Mysite.$id, Voted, $month); 

//aztán
mysql_query ("UPDATE..."); 
Echo "Szavazatodat elfogatuk! <p>"; 
} 
 

november 23

flash menu keretben

s5vi · 2006. Nov. 23. (Cs), 21.13
Hali szakértők (én kezdő vagyok)

Tudom hogy sokszor volt (de nem találtam rá megoldást)
Az a cél hogy a flash menu ne töltődjön mindig ujra (mindegyik lapon ugyanaz a flash menu van)
Csak frames megoldás tudtam, igy jó ,nem villog, nem töltődik ujra..
dehát mindenki azt mondja hogy nemjó mer frames.....
Full flashes lapot nem akarok, az se jó.
táblázattal,css-el , legalábbis ahogy én próbáltam ujratöltődik, ok a brozer cacheli, de akkor is villanik.

köszi, várom az okosságokat (mindig szeretek jó dolgokat tanulni)
 

Űrlapba írt irányítószám legyen tényleg szám, a név legyen tényleg karakteres

Sovereign · 2006. Nov. 23. (Cs), 20.27
Lenne egy problémám amiben a segítségeteket szeretném kérni.

Készítetem egy regisztrációs űrlapot. Van egy irányító szám mező. Irhatok ide be bármit a program stringnek nézi. Gondoltam nem baj beállítom érték adás után integernek. De törekedni akarok a biztonságra. Így azt akarom, hogy csak számot fogadjon el. De integerre alakítja akkor is ha karaktert is bevittem. Csak persze 0 értékkel.
Hogy lehetne ezt kiküszöbölni?

Fordítva is igaz a probléma. Ha teszem azt a nevébe ír vki számot azt sem lehet így ellenőrizni, hogy string e.
 

2xfloat right IE-ben és FF-ben eltér

Anonymous · 2006. Nov. 23. (Cs), 13.17
hi,
van egy divem (width 300px;)
van 2 képem. (css: float: right; és diplay: block; width 180px;)
van egy szövegem. (p)

kódban
div
img
img
p
/div

ffban jól töri a képekek jobbra egymás alá, mellette van a szöveg.
ieben a szintén jobbra egymás alá, de a szövegem csak a legalsó kép mellett kezdődik.

Miért nem az elsőnél ahogy ff-ben?

thx
 

Flash-es képcsere

konoko · 2006. Nov. 23. (Cs), 11.52
Sziasztok!

Szeretnék egy fejlécet flash-ben megcsinálni és a fejléc tartalmazna olyan mezőket, ahol 3-4 db kisebb képet jelenne meg. Viszont ezeket a képeket egy könyvtárból kellene neki kiszedni ami felhasználó álltal változik. Szóval a nevét sem lehet fixre megadni. PHP-ban csináltam már ilyen és sikerült is. Most segítséget szeretnék kéri hogy flash-ben hogy tudom ez megoldani vagy hogy hol tudok utánna nézni neki.

Előre is köszi mindenkinek.
 

Egyszerű statikus oldal karbantartása

Anonymous · 2006. Nov. 23. (Cs), 10.02
Helló Mindenki!

Adott egy 5 oldalas kis oldal és annyit szeretnék elérni, hogy a rajta lévő oldalak tartalma bejelentkezés után online szerkeszthető legyen.
Nem akarok semmilyen portál motort ezért felrakni.
Nincs erre valami nagyon egyszerű megoldás??
 

Milyen forum motort válasszak...

Anonymous · 2006. Nov. 23. (Cs), 04.56
... ha ezek az elvárások:
- Legyen nagyon egyszerűen telepíthető (a szerveren van mysql, php5, stb.)
- Legyen könnyen, webről adminisztrálható
- Legyen hozzá sok ingyenesen elérhető smink
- Ingyenes legyen

Nekem ezek alapján a phpbb jutott eszembe, de egy ismerősöm mindenáron le akar róla beszélni, mert hogy sokan használják és "könnyen feltörhető", "megtalálják a botok", stb.. :|

Egyébként egy Számítógépes játék Klánforumáról lenne szó. Semmi extra nem kell, csak beszélgetni szeretnénk rajta (nem kell hírkezelő vagy ilyesmi), valamint hogy a tagok pl. csak bizonyos részeket lássanak a belső tartalomból (pl. hogy egy harcos ne lássa mit írnak a pap vagy mágus topicban, etc). Magyarán valami minimális jogosultságkezelés félét.

Előre is köszönöm a segítséget!
 

Milyen forum motort válasszak...

Anonymous · 2006. Nov. 23. (Cs), 04.54
... ha ezek az elvárások:
- Legyen nagyon egyszerűen telepíthető (a szerveren van mysql, php5, stb.)
- Legyen könnyen, webről adminisztrálható
- Legyen hozzá sok ingyenesen elérhető smink
- Ingyenes legyen

Nekem ezek alapján a phpbb jutott eszembe, de egy ismerősöm mindenáron le akar róla beszélni, mert hogy sokan használják és "könnyen feltörhető", "megtalálják a botok", stb.. :|

Egyébként egy Számítógépes játék Klánforumáról lenne szó. Semmi extra nem kell, csak beszélgetni szeretnénk rajta (nem kell hírkezelő vagy ilyesmi), valamint hogy a tagok pl. csak bizonyos részeket lássanak a belső tartalomból (pl. hogy egy harcos ne lássa mit írnak a pap vagy mágus topicban, etc). Magyarán valami minimális jogosultságkezelés félét.

Előre is köszönöm a segítséget!
 

november 23

Reguláris kifezés sortörést ne vegyen figyelembe....

Anonymous · 2006. Nov. 22. (Sze), 22.56
A html kód

<a href="proba.html">
<img src="Minta.jpg" alt="Fut&oacute;" width="283" height="212" border="0" /></a>
preg_match_all függvénnyel szeretném kiszedni a linket képpel együtt(tehát a fenti kód legyen az eredmény)

tehát <a href legyen a kezdet, legyen bent <img src és </a> legyen a vége...

de a <a href="proba.html"> után van egy \r\n sortörés vagy csak \n és így nem tudom kiszűrni, hogy kell ezt csinálni?

/sortörést ne vegye figyelembe, ugyanis a (.*) figyelembe veszi és így már nem működik, vagy hogyan kell megadni hogy a <a href="proba.html"> után sortörés van, valami \s -t olvastam de nem sikerült/

Köszönöm
Üdv Laci