Archívum - Nov 2006 - Fórum téma
november 29
Strict doctype-nál nincs onsubmit
Hi,
xhtml strickbe írom át a régi oldalaim és látom hogy nincs onsubmint.
A formomban egy js ellenörzi az üres mezőket küldés előtt.
onsubmit nélkül hogy tudom megcsinálni?
thx
■ xhtml strickbe írom át a régi oldalaim és látom hogy nincs onsubmint.
A formomban egy js ellenörzi az üres mezőket küldés előtt.
onsubmit nélkül hogy tudom megcsinálni?
thx
Az adatbázisom nem különbözteti meg az ékezetes kezdőbetűt
Sziasztok!
A következő a problémám. Az adatbázisom egynek veszi az á-val illetve az a-val kezdődő felhasználókat. Pl.: regisztráltam egy felhasználót: alomkor (álomkor nem létezik). Álomkor néven be tudok lépni ugyanazzal a jelszóval. A táblában minden rendben van. Tehát valami az SQL lekérésekor történhet.
A phpMyAdmin kereséskor (nick=álomkor) készít egy ilyet:Ha kézzel állítom össze (a programban is így használom), akkor is ugyanez a jelenségAz egyetlen egy találatot „alomkor” boldogan bekeretezi a megszokott narancssárga színnel (nick : alomkor), mintha minden rendben lenne. :-(
Mi lehet a hiba? Hogy lehet megoldani?
Előre is köszönöm a segítséget.
■ A következő a problémám. Az adatbázisom egynek veszi az á-val illetve az a-val kezdődő felhasználókat. Pl.: regisztráltam egy felhasználót: alomkor (álomkor nem létezik). Álomkor néven be tudok lépni ugyanazzal a jelszóval. A táblában minden rendben van. Tehát valami az SQL lekérésekor történhet.
A phpMyAdmin kereséskor (nick=álomkor) készít egy ilyet:
SELECT * FROM `_TABLE_NAME_` WHERE `nick` LIKE CONVERT( _utf8 'álomkor' USING latin2 ) COLLATE latin2_hungarian_ci LIMIT 0 , 30
SELECT * FROM _TABLE_NAME_ WHERE nick = `álomkor`
Mi lehet a hiba? Hogy lehet megoldani?
Előre is köszönöm a segítséget.
Saját PHP függvények kiemelése más fájlba
Azt szeretném kérdezni, hogy hogyan tudok létre hozni saját függvényeket úgy hogy azokat másik scriptben is meg tudjam hívni. Ha nem fejeztem volna ki magam pontosan a - ami valószínű :)) - itt egy példa.
állomány: fuggvenyek.kiterjesztés - ebben lesznek az álltalam definiált függvények -állomány proba.php - itt akarom meghívni őket -
■ állomány: fuggvenyek.kiterjesztés - ebben lesznek az álltalam definiált függvények -
<?php
function01 ($x)
function02 ($x)
function03 ($x)
?>
<?php
$y=function01($proba01);
$z=function01($proba02);
$u=function01($proba03);
november 29
Zend Studio: Debuger letiltasa
Le birom tiltani valahol a debug opciot a Zend Studioban ? Oszinten nincs ra szuksegem es latom, hogy irto lassu a program, ezert is szeretnek megszabadulni a feleslegtol.
Kossz
■ Kossz
PHP-ben mit jelent a ->?
Halihó mindenkinek !
Legyetek kedvesek válaszolni milyen utasítás a " -> " ?
Már íratm pár php kódot egy régi könyvből tanulva, abba ez nincs benne.
Meg ez sincs benne: " => "
Előre is köszönöm ..
■ Legyetek kedvesek válaszolni milyen utasítás a " -> " ?
Már íratm pár php kódot egy régi könyvből tanulva, abba ez nincs benne.
Meg ez sincs benne: " => "
Előre is köszönöm ..
IE-ben nem érnek össze az egymás melletti div-jeim
Sziasztok!
Az lenn a problémám, hogy van egy xHTML kodom,
és máskép jelenik meg IE alatt mint FireFox-ban.
Két DIV-et szeretnék egymás mellett tudni
IE-ben a DIV-eket tényleg egymás mellé teszi, és hagy is benne 1 kis csikot(nem ér össze, amit nem tudom miért)...
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu
FireFox-meg mögé teszi, és a benne lévő tartalmat eltolja a fölötte lévő divvel...
Aztán majd még méretezési gondjaim lennének.. valamiféle tutoriált tudtok-e ajánlani?
Ha tudnátok segíteni, nagyon széppen megköszönném!
Üdv. Pacshu!
■ Az lenn a problémám, hogy van egy xHTML kodom,
és máskép jelenik meg IE alatt mint FireFox-ban.
Két DIV-et szeretnék egymás mellett tudni
IE-ben a DIV-eket tényleg egymás mellé teszi, és hagy is benne 1 kis csikot(nem ér össze, amit nem tudom miért)...
FireFox-meg mögé teszi, és a benne lévő tartalmat eltolja a fölötte lévő divvel...
Aztán majd még méretezési gondjaim lennének.. valamiféle tutoriált tudtok-e ajánlani?
Ha tudnátok segíteni, nagyon széppen megköszönném!
Üdv. Pacshu!
RSS description formázása
Hello!
Érdeklődnék, hogy mi a véleményetek egy RSS csatornán belül itemek description elemein belüli szöveg formázásáról. Lehet-e itt strong és em tageket használni? Ahogy látom nem nagyon szokás, de mintha nem tiltaná semmi. Én szeretném. :) Cserébe az RSS szerkesztők sem nagyon támogatják. :(
Köszi.
■ Érdeklődnék, hogy mi a véleményetek egy RSS csatornán belül itemek description elemein belüli szöveg formázásáról. Lehet-e itt strong és em tageket használni? Ahogy látom nem nagyon szokás, de mintha nem tiltaná semmi. Én szeretném. :) Cserébe az RSS szerkesztők sem nagyon támogatják. :(
Köszi.
PHP-ből CGI programba szeretnék adatot küldeni
Nagy probléma nekem: php programból adatokat kellene átküldenem egy CGI programba. Létezik ilyen megoldás?
■ november 28
confirm függvény futtatásakor ok nyomására php kód lefuttatása
Üdv!
Lenne egy kérdésem:
hogy oldják meg azt JavaScript-ben, hogy mikor mondjuk rámegyek a linkre pl törlés akkor megkérdi hogy törlöm és ha ok-t nyomok akkor igen ha pedig mégse-t akkor semmi sem történik.
Mármint gondolok arra hogy hogy lehet azt megcsinálni hogy ok nyomása után egy bizonyos php kód lefusson?
azt megtudom csinálni js-ben hogy megkérdezze az ok-t:
<Script Language="JavaScript">
<!--
function ok_or_no() {
if(confirm("Ok vagy mégse?")) {
location.href="atiranyitas&del=yes";
}
}
-->
</Script>
itt ugye azt csinálom hogy ha ok-t nyom akkor átirányitom és ellenörzöm hogy van-e $_GET['del'] és ha igen akkor törlöm
de ezt átirányítás nélkül nem lehet megoldani?, mert ugye ez nem a legjobb módszer
Előre iss kössz.
■ Lenne egy kérdésem:
hogy oldják meg azt JavaScript-ben, hogy mikor mondjuk rámegyek a linkre pl törlés akkor megkérdi hogy törlöm és ha ok-t nyomok akkor igen ha pedig mégse-t akkor semmi sem történik.
Mármint gondolok arra hogy hogy lehet azt megcsinálni hogy ok nyomása után egy bizonyos php kód lefusson?
azt megtudom csinálni js-ben hogy megkérdezze az ok-t:
<Script Language="JavaScript">
<!--
function ok_or_no() {
if(confirm("Ok vagy mégse?")) {
location.href="atiranyitas&del=yes";
}
}
-->
</Script>
itt ugye azt csinálom hogy ha ok-t nyom akkor átirányitom és ellenörzöm hogy van-e $_GET['del'] és ha igen akkor törlöm
de ezt átirányítás nélkül nem lehet megoldani?, mert ugye ez nem a legjobb módszer
Előre iss kössz.
Tábla cella háttere csak akkor jelenik meg IE-ben, ha az egeret fölé mozgatom
Sziasztok!
Ti már jártatok így?
Egy html oldalon az ujratöltődés után, a táblában cellának háttérként definiált kép nem jelenik meg egészen addíg, mig az egeret a táblázat fölé nem húzom! Ha bekapcsolom, hogy a tárolt lapnál újabb keresése minden betöltődésénél történjen meg, akkor jó. De miért?
Van valami ötletetek?
s_volenszki
ps.: Ffx, Mozilla, Opera mind-mind ok, Netscape is ha display like Firefox, de ha IE akkor ugyan úgy sántít!
■ Ti már jártatok így?
Egy html oldalon az ujratöltődés után, a táblában cellának háttérként definiált kép nem jelenik meg egészen addíg, mig az egeret a táblázat fölé nem húzom! Ha bekapcsolom, hogy a tárolt lapnál újabb keresése minden betöltődésénél történjen meg, akkor jó. De miért?
Van valami ötletetek?
s_volenszki
ps.: Ffx, Mozilla, Opera mind-mind ok, Netscape is ha display like Firefox, de ha IE akkor ugyan úgy sántít!