ugrás a tartalomhoz

Archívum - Okt 10, 2006 - Fórum téma

Az oldalnak beállított háttér az előtte lévő iframe-ben látsszon át

halucska · 2006. Okt. 10. (K), 16.04
Sziasztok!

Azt szeretném elérni, hogy az oldalnak beállított háttérkép (egy nagy kép, nem ismétlődő) az előtte lévő iframe-ben "átltátsszon". Most úgy néz ki, hogy ha a body-ban a jobb alsó sarokhoz van igazítva a kép, akkor az iframe-ben is úgy van, és így el van csúszva egymáshoz képest, pedig nincs az iframe-nek háttér beállítva:

a php-ban:
<iframe name='iframe' id='myiframe' src='terkep.php' height='500px' scrolling='no' frameborder='0' style='overflow:visible; width:100%; display:none' class='ifr'></iframe>
és a css:
BODY { 
...
	background-image:url(pic/bg.gif);
	background-attachment:fixed;
	background-position: bottom right;
	background-repeat:no-repeat;
}

.ifr {
	border:1px solid #CF0C68;
	padding-left:5px;
	padding-right:5px;
}
Egyáltalán meg lehet ezt oldani? És ha igen, hogyan?

Halu
 

Webshop kosár

kahor · 2006. Okt. 10. (K), 15.46
Hello!
Szeretnék segítséget kérni hogy szerintetek hogy kéne megoldani az éppen készülő webshopom kosár funkcióját.Session? adatbázisban tárolva? Legnagyobb problémám az ,hogy nem tudom hogy hány termék lesz, ezért tömbökben kéne tárolni a cumót, de a megvalósításnál elakadtam.
Segítségeteket előre is köszönöm!
 

RSS és If-modified-since - kompatibilitási lista létrehozása

vbence · 2006. Okt. 10. (K), 15.20
Egy dolog az, hogy SELECT MAX(created) FROM cikk. A kérdés, hogy mi történik a kieső RSS bejegyzésekkel? Az olvasók megtartják az összes valaha kapott bejegyzést (ami nem öregebb a user által kapott korlátnál), vagy mindig a legutolsó letöltött listát használják?

Gondolom melyik így, melyik úgy... Kézenfekvő gyorsítás lenne, hogy csak a megadott (If-modified-since) dátum utáni bejegyzéseket küldje el a szerver.

Így elsőre úgy gondolom lehetetlen a kérésből eldönteni, hogy milyen módon kezeli az olvasó a bejegyzéseket, de ismert program esetén a user-agent alapján ez is megállapítható (lenne). Már csak egy lista kéne a népszerű olvasókról. Az MS felmérésében ezek szerepelnek: NetNewsWire, Firefox Live Bookmarks, Outlook 12, Pluck, NewsFire, Live.com, Opera RSS Reader, Sage, Bloglines, Firefox, RssReader, RSS Bandit, Thunderbird, IE7, Google Reader, LiveJournal, Newsgator online, SharpReader, OnFolio, Newsgator desktop, My Yahoo!, FeedDemon.

Ha valakinek van kedve megragadni párat csinálhatnánk egy listát, azokkal az olvasókkal amik nem törlik azonnal feedből kikerült elemeket - azaz amiknek elég a friss elemeket küldeni.
 

Adatok átadása 2 PHP oldal között

Anonymous · 2006. Okt. 10. (K), 14.21
Sziasztok!

Azt szeretném csinálni, hogy az egyik PHP oldal adatokat adjon át egy másik PHP oldalnak. Nem űrlapot szeretnék csinálni, hanem csak annyit, hogy mondjuk a $allapot változó, amelynek értéke pl 5, kerüljön át egy másik PHP oldalra.
Űrlappal ugye ezt a $_POST szuperglobális változóval lehet megcsinálni. Tehát nem felhasználó által megadott info-t szeretnék átadni egy másik php oldalnak, hanem egy olyan adatot, amit az adott weboldal generált.
Remélem érthető voltam és remélem van rá megoldás.

A válaszokat előre is köszi!
Előd
 

Mit kéne tudnia a világ legjobb böngészőjének?

Anonymous · 2006. Okt. 10. (K), 13.48
Mit kéne tudnia a világ legjobb böngészőjének?

Néhány ötlet:
  • contentEditable -- bármely elemre, úgy, ahogy az MSIE engedi. Ezzel szép "in-page" módon szerkeszthető CMS-eket lehetne készíteni (bár mintha a GooglePages editora így működne Firefoxban is, csak nem tudom, hogy csinálták. ha valaki tudja, ne hallgassa el ;))
  • CSS expression -- Fogalmam sincs, hogy ezt a nagyon hasznos MSIE-bővítményt miért nem veszi át mindenki. Ha egy window.alert-szerű <div>-et csinál az ember, ezzel a legegyszerűbb a képernyő közepére helyezni, mert nem kell előre megadni a <div> méretét.
  • display: fixed -- menük, egyedi alertek esetében kitűnő
  • Rendesen paraméterezhető form-elemek. Színezhető lenne a <select> gombja, az <input type="file">-nál megadhatnám a Browse gomb feliratát, és akár rendesen skinezhetőek lennének a gombok
  • CSS multiple background -- ahogy a Safari engedi. Egy elemnek több háttérképet is megadhatnék, és a képeket külön pozicionálhatnám. Szép kereteket lehetne így létrehozni.

Van kedvetek folytatni?
 

Apache 2.0.55 és php5.1.6 hiba

bergkamp · 2006. Okt. 10. (K), 11.58
Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni hogy felraktam az Apache2.0.55-t és szépen fut a webszerver, html oldalakat futat, de
amikor php-t akarok futatni akkor nem lefutatja a php-t hanem megnyitja a forráskódot, ez miért lehetséges.
http://weblabor.hu/forumok/temak/7509
itt olvasotak alapján telepítettem fel.
előre is köszi
 

Rich Text szerkesztőm ne engedjen több sortörést vagy szóközt

vbence · 2006. Okt. 10. (K), 09.26
Halihó!

Írnék egy richtext editort. A probléma ott kezdődik, hogy nem akarom engedni, hogy több entert vagy space-t üssenek egymás után. (Vagy ott, ahol már van egy). A lényeg az lenne, hogy szép html legyen a végrerdmény. <p>...</p> és <br/> alapon. Szóval van bekezdés és van sortörés. Olyan meg nincs, hogy üt az illető 5 entert, és leljebb csúszik az egész.

Ötletek?