Archívum - Okt 17, 2006 - Fórum téma
magyar stopword file (ft_stopword_file) MySQL-hez
A kérdés egyszerű. Tud valaki mondani egy ilyet, esetleg hol találhatok egy egyszerű listát, amit átalakíthatok.
Köszi
B
■ Köszi
B
IE duplázás hiba CSS float miatt?
Sziasztok!
Érdekes dologba ütköztem. Az egyik oldalamon az IE furcsa hibát generál.
Renderel egy olyan szöveget ami nincs is ott! ezt az oldalt nézzétek meg IE-ben és FF-ban. Az utolsó boxban lévő cikk (védőoltások) utolsó szava valamiért megismétlődik picit lejebb IE-ben. De ha megnézem a source-t ott nem látni semmit. CSS renderelési problémára tippeltem, de nem jöttem rá vajon mi válthatta ki.
Minden ötletet szivesen veszek, mert most picit tanácstalan vagyok! :(
Üdv
ISTi
■ Érdekes dologba ütköztem. Az egyik oldalamon az IE furcsa hibát generál.
Renderel egy olyan szöveget ami nincs is ott! ezt az oldalt nézzétek meg IE-ben és FF-ban. Az utolsó boxban lévő cikk (védőoltások) utolsó szava valamiért megismétlődik picit lejebb IE-ben. De ha megnézem a source-t ott nem látni semmit. CSS renderelési problémára tippeltem, de nem jöttem rá vajon mi válthatta ki.
Minden ötletet szivesen veszek, mert most picit tanácstalan vagyok! :(
Üdv
ISTi
Regisztralt felhasznalo adatainak tarolasa
Letezik egy urlap amely regisztraciora szolgal. Az lapon tobb input field talalhato. Ezek az input fieldek a kovetkezok :
- Vezeteknev
- Keresztnev
- Azonosito* (vagy angolul username)
- Email*
- Email ismetles*
- Jelszo*
- Jelszo ismetles*
- Telefonszam
A csillagal jelolt mezok (*) kotelezok. Ha ki van toltve az urlap es rakatintok a "regisztracio" gombra az adatok bekerulnek egy mySQL 4.x adatbazisba.
A kotelezo (*) adatokat bele szeretnem rakni egy "users" nevu tablaba. A nem kotelezo adatokat pedig egy profiles nevu tablaba.
A tablak felepitese igy kene kinezen:
usersprofilesA users nevu tablaban ahogy latszik fontos (kotelezo) adatok vannak tarolva, azok amelyek loginra szuksegesek (azonosito es jelszo). Ezeket az adatokat a kovetkezo keppen viszem be a users tablaba :Eddig minden rendben van, most jon a nehezebb resz.
Ugyanezt a usert amelynek az ID-je 1, be kell vigyem a masik tablaba is amelynek a neve profiles es ha ki vannak toltve a kovetkezo adatok : Vezeteknev, Keresztnev, Telefonszam akkor beirja oket. Ha nincsenek kitoltve akkor is bekerul a user azonositoja a profiles tablaba.
Peldaul igy kene kinezenek a tablak ha a Peter nevezetu felhasznalo csak a kotelezo adatokat tolti ki:
users
[colorer=code]
id | azonosito | jelszo | email
-----------------------------------------
1 | peter | pass | peter##kukac##email.com
- Vezeteknev
- Keresztnev
- Azonosito* (vagy angolul username)
- Email*
- Email ismetles*
- Jelszo*
- Jelszo ismetles*
- Telefonszam
A csillagal jelolt mezok (*) kotelezok. Ha ki van toltve az urlap es rakatintok a "regisztracio" gombra az adatok bekerulnek egy mySQL 4.x adatbazisba.
A kotelezo (*) adatokat bele szeretnem rakni egy "users" nevu tablaba. A nem kotelezo adatokat pedig egy profiles nevu tablaba.
A tablak felepitese igy kene kinezen:
users
userid | vezeteknev | keresztnev | telefonszam
------------------------------------------------
1 | Peter | Peter | 6546536778
<?php
$azonosito = $_POST['azonosito'];
$jelszo = $_POST['jelszo'];
$email = $_POST['email'];
mysql_query("INSERT INTO users (id,azonosito,jelszo,email) VALUES (0,'".$azonosito."','".$jelszo."', '".$email."')");
?>
Ugyanezt a usert amelynek az ID-je 1, be kell vigyem a masik tablaba is amelynek a neve profiles es ha ki vannak toltve a kovetkezo adatok : Vezeteknev, Keresztnev, Telefonszam akkor beirja oket. Ha nincsenek kitoltve akkor is bekerul a user azonositoja a profiles tablaba.
Peldaul igy kene kinezenek a tablak ha a Peter nevezetu felhasznalo csak a kotelezo adatokat tolti ki:
users
[colorer=code]
Egy pixeles hiba Firefoxban táblázat hátterek összeillesztésénél
Hali!
Layout alapján pakolok össze egy oldalt, ennek felsilceolása után bg vagy sima képként kerülnek táblázatba a darabkák, ám firefox alatt egy egy pixeles távolság van a cellák közt, pedig a border 0...
Vmi ötlet?
Köszi!
üdv: rrroka
■ Layout alapján pakolok össze egy oldalt, ennek felsilceolása után bg vagy sima képként kerülnek táblázatba a darabkák, ám firefox alatt egy egy pixeles távolság van a cellák közt, pedig a border 0...
Vmi ötlet?
Köszi!
üdv: rrroka
Dreamweaverben "ő" karakter bevitele
dreamweaver-ben html szerkesztésnél hogy lehet hosszú ő betűt kreálni????
Minnél előbbi választ szeretnék vki hozzáértőtől ha lehetne.
Köszönöm: Niki
■ Minnél előbbi választ szeretnék vki hozzáértőtől ha lehetne.
Köszönöm: Niki
xhtml+table+div=IE bug?
Hali!
Van egy eredetileg html 4.0-as oldal, szepen mukodik.
Kellett csinalni egy uj designt, hozza egy uj html-t, kovetve az xhtml1.0 strict-et.
Arrol kesobb szoltak, hogy visszamenoleg is meg kell oldani a dolgot, igy van egy kis gubanc:Nos, ez a gyonyoruseg van. Valtoztatni nemigen lehet, mert csak nagyjabol nez igy ki, valojaban teli van divekkel a /tr es tr elemek kozt, illetve egy rakat elgazas jsp-ben es javascriptben.
Atallitottam a doctype-ot xhtml1.0 Transitional-ra, hogy hatha jo lesz, de csak felig lett jo, mert csinal egy olyant, hogy a tablazatban levo inputok, az IE scrollbar fole kerulnek. Semmi mas, csak azok:
bug (a kepen ket scrollbar bujt el, ha megtalalod, szinezd ki, es nyerj egy turorudit! :))
FFox alatt termeszetesen jo, de ez kb senkit nem erdekel, mivel csak IE alatt fogjak hasznalni bemutato celjabol.
A fel napomat a googlen toltottem, de mar nemigen van otletem, hogy mire keressek ra.. talalkozott mar vki ilyennel?
■ Van egy eredetileg html 4.0-as oldal, szepen mukodik.
Kellett csinalni egy uj designt, hozza egy uj html-t, kovetve az xhtml1.0 strict-et.
Arrol kesobb szoltak, hogy visszamenoleg is meg kell oldani a dolgot, igy van egy kis gubanc:
<table>
<tr>
<div>...</div>
<td></td>
--- ciklus ---
<div ...>...</div>
--- ciklus vege ---
</tr>
</table>
Atallitottam a doctype-ot xhtml1.0 Transitional-ra, hogy hatha jo lesz, de csak felig lett jo, mert csinal egy olyant, hogy a tablazatban levo inputok, az IE scrollbar fole kerulnek. Semmi mas, csak azok:
bug (a kepen ket scrollbar bujt el, ha megtalalod, szinezd ki, es nyerj egy turorudit! :))
FFox alatt termeszetesen jo, de ez kb senkit nem erdekel, mivel csak IE alatt fogjak hasznalni bemutato celjabol.
A fel napomat a googlen toltottem, de mar nemigen van otletem, hogy mire keressek ra.. talalkozott mar vki ilyennel?
Tipp: Typotex könyvek féláron okt.13-21
Typotex szülinapi akció kapcsán most féláron adja könyveit az olvasók boltjában 3-21 között. typotex
Nalunk jelent meg pl Jakob Nielsen: Web Design könyve ami felhasználóbarát honlapok tervezésével foglalkozik, illetve jópár BME-s (esetleg más suli) jegyzete/tankönyve is.
Semmi közöm nincs a kiadóhoz. Remélem nem is reklámnak tekintik a szerkesztők.
■ Nalunk jelent meg pl Jakob Nielsen: Web Design könyve ami felhasználóbarát honlapok tervezésével foglalkozik, illetve jópár BME-s (esetleg más suli) jegyzete/tankönyve is.
Semmi közöm nincs a kiadóhoz. Remélem nem is reklámnak tekintik a szerkesztők.
Tagadás regexben
Sziasztok,
hosszas keresgeles utan teszem fel itt a kerdesemet:
hogyan lehet regexben tagadni?
azaz van egy peldaszovegem:ebbol kellene megkeresni az olyan szavakat, amik nem alma.
Az eredeti problema a kovetkezo:
van egy adatbazisbol jovo szoveg, amik tartalmazhatnak linkeket es kepeket is a kovetkezo formaban:
link: [url=http://www.akarmi.hu]linkszoveg[url]
kep: [img=http://kephelye.hu/akarmi.jpg]Kepfelirat[/img]
illetve ohatatlanul tartalmazhatnak mondjuk 60 karakternel hosszabb szavakat, amelyek szettoljak a designt (css megoldast nem szeretnek, overflow: hidden; stb)
Olyan regexet szerettem volna irni, hogy adjon hozza egy szokozt minden 60. karakter utan - ez rendben is van, csakhogy a linkeket ez el fogja rontani!
Tehat a szabaly: adj hozza egy szokozt minden 60. karakter utan, kivetel ha az nem \[url=.*\].*\[url\] alaku.
Ti hogyan oldanatok meg ezt a problemat?
Elore is kosz a segitseget.
■ hosszas keresgeles utan teszem fel itt a kerdesemet:
hogyan lehet regexben tagadni?
azaz van egy peldaszovegem:
alma narancs korte
Az eredeti problema a kovetkezo:
van egy adatbazisbol jovo szoveg, amik tartalmazhatnak linkeket es kepeket is a kovetkezo formaban:
link: [url=http://www.akarmi.hu]linkszoveg[url]
kep: [img=http://kephelye.hu/akarmi.jpg]Kepfelirat[/img]
illetve ohatatlanul tartalmazhatnak mondjuk 60 karakternel hosszabb szavakat, amelyek szettoljak a designt (css megoldast nem szeretnek, overflow: hidden; stb)
Olyan regexet szerettem volna irni, hogy adjon hozza egy szokozt minden 60. karakter utan - ez rendben is van, csakhogy a linkeket ez el fogja rontani!
Tehat a szabaly: adj hozza egy szokozt minden 60. karakter utan, kivetel ha az nem \[url=.*\].*\[url\] alaku.
Ti hogyan oldanatok meg ezt a problemat?
Elore is kosz a segitseget.
Merre távozik a felhasználóm?
Sziasztok!
Kiléptetést szeretnék végrehajtani, minden olyan alkalommal, amikor a felhasználó elhagyja az oldalamat (másik domain-re lép, stb.). Van valamilyen lehetőség arra, hogy megtudjam, a felhasználó merre távozik az oldalamról?
Az általam elhelyezett linekeken keresztüli távozásról való értesülést már megfejtettem. De mi van akkor, ha a user beír egy új címet?
köszi
tikuVoltam
■ Kiléptetést szeretnék végrehajtani, minden olyan alkalommal, amikor a felhasználó elhagyja az oldalamat (másik domain-re lép, stb.). Van valamilyen lehetőség arra, hogy megtudjam, a felhasználó merre távozik az oldalamról?
Az általam elhelyezett linekeken keresztüli távozásról való értesülést már megfejtettem. De mi van akkor, ha a user beír egy új címet?
köszi
tikuVoltam
mysql tabla tipusok (surgos)
Hello
Szuksegem lenne surgosen egy kis segitsegre.
Nezegettem a mysql.com-on levo dokumentaciot de nem talaltam egy tablazatott amely leirja mindegyik tipusban milyen nagy vagy kicsi osszeget tarolhatok.
Peldaul mennyit tarolhatok TINYINT-ben vagy peldaul INT-ben.
Ha tudna valaki segiteni egy teljes leirasal vagy tablazattal nagyon halas lennek. Elege surgos lenne, mert eppen egy projektbe kell bele kezdjek.
Koszonom !
■ Szuksegem lenne surgosen egy kis segitsegre.
Nezegettem a mysql.com-on levo dokumentaciot de nem talaltam egy tablazatott amely leirja mindegyik tipusban milyen nagy vagy kicsi osszeget tarolhatok.
Peldaul mennyit tarolhatok TINYINT-ben vagy peldaul INT-ben.
Ha tudna valaki segiteni egy teljes leirasal vagy tablazattal nagyon halas lennek. Elege surgos lenne, mert eppen egy projektbe kell bele kezdjek.
Koszonom !