ugrás a tartalomhoz

Archívum - Okt 1, 2006 - Fórum téma

php - mit játszik a winamp

peachman · 2006. Okt. 1. (V), 23.15
Sziasztok!
Van egy shoutcast netrádióm és készítek egy weboldalt hozzá. Jó lenne, ha találnék olyan script-et ami kiirja, hogy éppen mi szól a rádióban. Tudnátok segíteni?

Thx!
 

MySQL-ből eltűnt az information_schema és a mysql adatbázis

Anonymous · 2006. Okt. 1. (V), 22.01
Feltettem az apache, php, mysql csomagokat. Kipróbáltam a phpinfo() függvényt és hibátlanul megjelent. Letöltöttem a phpmyadmin legújabb stabil verzióját, ott is minden rendben volt addig, amíg a mysql root jelszó létrehozására nem került a sor. Onnantól kezdve olyan hibák voltak hogy nem használok jelszót a bejelentkezésez és hasonló visszajelzéseket kaptam a szervertől. Olvastam ezzel kapcsolatban több fórumon is és úgy tűnt hogy nem volt összehangolva a phpmyadmin config tartalma a mysql jelszavával. Több féle módon próbáltam megoldani a problémát, többek között újra telepítettem a mysql csomagot. Ennek eredménye:
Nincs root jelszó, így egyből megjelenik a mysql tartalom a phpmyadminban. Ezzel nincs is semmi gond, csak eltűntek az "information_schema" és "mysql" adatbázisok. Helyettük csak egy test adatbázis van. (feltételezem a másik kettő létfontosságú)
Ezek után többször próbáltam újratelepíteni a mysql csomikat, configgal, árva függőségekkel együtt, de semmi eredmény.

A kérdéseim:
Hogyan tudnám visszaállítani a két eltűnt adatbázist?
Mi a menete a mysql root jelszó létrehozásának úgy, hogy a phpmyadmin is megfelelően működjön?

A segítséget a hozzáértőktől előre is köszönöm!

G@bor
 

Biztonságos PHP oldal készítésekor mire figyeljek?

TIV · 2006. Okt. 1. (V), 19.04
Üdv!

Felkértek egy weblap elkészítésére amelyről már most tudni lehet, h emberek még fizetni is fognak azért, hogy feltörjék. A programozási rész biztonságát nekem kell biztosítanom. Nem túl sok szolgáltatással rendelkező oldal, mindössze egy hírlevél, fotóalbum ami úgy más mint a többi, amin csak szöveg és kép van. Mégis kérlek írjátok meg mikre kell figyelnem, minden kis apróságot említsetek kérlek meg akár 1 szóval is, majd ha nem tudom mire gondoltatok akkor visszaírok csak ne haggyatok ki semmit, ami fontos. A hírlevél image verificationt használ, elég bonyi képpel:) includeok létezése ellenőrizve, $_POST, mi az, ami még veszélyes lehet? fórum vagy olyan oldal - a hírlevélen kívül - amin befele mennek adatok NINCS. NAGYON Köszönöm!

Szerver oldali törésről.: Melyik webkiszolgálót ajánljátok amely NAGYON biztonságos és max 10-12 ezer /év (ebben már domain is bennelehetne)

Én az UltraWebre gondoltam. Mit gondoltok erről? Szükség lehet a ip címek tiltásáról ám ha jól tudom uwn nem lehet lekérdezni a ip címeket.

Nagyon köszönöm!
Kis Tivadar
 

UPPERCASE hogyan használható SQL adatbázisban?

Anonymous · 2006. Okt. 1. (V), 10.27
Üdv,

egy rövid kérdésem lenne:
<?php
$p = "INSERT INTO s(id,pix,uet,tel,kat) VALUES ('$id','$pix','$uet','$tel','$kat')";
az uet mezőben szeretném ha nagybetűsre alakítaná át a szöveget, mielőtt beszúrja.

Nem találtam ehhez formális segítséget.

Köszönöm

SZJ
 

Az első legördülő menü alapján legyenek a másodikban az adatok

zsszil · 2006. Okt. 1. (V), 09.09
Szisztok!

Olyan gondom problémám lenne, hogy szeretnék létrehozni egy árajánlat kérőt. Az árajánlat kérő űrlapon szerepel két kiválasztő mező. A probléma az, hogy a második mező tartalma függ az első mező tartalmától. Hogy tudom megoldani, hogyha az első legördülő menüből kiválasztok valamit, akkor a második legördülő menüben az elsőhöz tartozó adatok jelenjenek meg.
Én gondoltam az oldal frissítésére, de nem tudom technikailag hogyan tudom megoldani. Előre is köszönöm a segítséget.