ugrás a tartalomhoz

Mit kéne tudnia a világ legjobb böngészőjének?

Anonymous · 2006. Okt. 10. (K), 13.48
Mit kéne tudnia a világ legjobb böngészőjének?

Néhány ötlet:
  • contentEditable -- bármely elemre, úgy, ahogy az MSIE engedi. Ezzel szép "in-page" módon szerkeszthető CMS-eket lehetne készíteni (bár mintha a GooglePages editora így működne Firefoxban is, csak nem tudom, hogy csinálták. ha valaki tudja, ne hallgassa el ;))
  • CSS expression -- Fogalmam sincs, hogy ezt a nagyon hasznos MSIE-bővítményt miért nem veszi át mindenki. Ha egy window.alert-szerű <div>-et csinál az ember, ezzel a legegyszerűbb a képernyő közepére helyezni, mert nem kell előre megadni a <div> méretét.
  • display: fixed -- menük, egyedi alertek esetében kitűnő
  • Rendesen paraméterezhető form-elemek. Színezhető lenne a <select> gombja, az <input type="file">-nál megadhatnám a Browse gomb feliratát, és akár rendesen skinezhetőek lennének a gombok
  • CSS multiple background -- ahogy a Safari engedi. Egy elemnek több háttérképet is megadhatnék, és a képeket külön pozicionálhatnám. Szép kereteket lehetne így létrehozni.

Van kedvetek folytatni?
 
1

re

toxin · 2006. Okt. 10. (K), 14.22
nekem csak egy icipicike igényem lenne, kövesse a szabványokat ...

üdv t
2

Addig is...

Anonymous · 2006. Okt. 10. (K), 15.13
...amíg minden szabványt egyformán tisztel minden böngésző, okos és hasznos lenne a kondicionális kommentek bevezetése.
3

az nagyon jó lenne

toxin · 2006. Okt. 10. (K), 15.38
és akkor mindenki garázdálkodna orba-szájba, mert úgyis van kon.komm., IE-nek se ez kellett voltna hanem szabványkövetés talán ...

üdvt
4

Nem az eszköz a gonosz

Anonymous · 2006. Okt. 10. (K), 16.10
Garázdálkodni feltételes komment nélkül is lehet, mondjuk Javascripttel (figyelem a böngészőspecifikus objektumokat, nézegetem a UserAgent stringet), ezért nem gondolom, hogy ezen múlna a világ dicsősége. :)

Én a feltételes komment kellemességét abban látom, hogy egy adott böngésző régebbi verzióit is el lehet kapni vele megbízhatóan. Milyen jól fog ez jönni, amikor megjelenik az MSIE 7, és mindössze egy [if ie gt 6]-tal meg lehet majd oldani a régi site-ok feljavítását...
8

A szabvány nem minden

Hidvégi Gábor · 2006. Okt. 10. (K), 17.54
Azt ne felejtsétek el, hogy a szabványok nem adnak minden problémára megoldást. Pl. nem lenne most ekkora felhajtás az ajax körül, ha anno a Microsoft nem készít egy xml activex vezérlőt.
Az már más kérdés, hogy eleve elcseszett az egész xmlhttp dolog, hisz a készülő szabványban is a meglevő rossz megoldást standardizálják, és nem az igények szerint készítik el. Gondolok itt arra, hogy rengetegen json-ra használják az egészet, tehát javascript kimenetet várnak, de szöveget kapnak. Pontosabban, nem a megoldás a rossz, hanem az, hogy nem erre találták ki.

A szabványokban lehetnek hülyeségek, egy helyen olvastam (sajnos már nincs meg a cím), hogy a böngészőkben a strict mód boxmodellje úgy rossz, ahogy van, hisz egyáltalán nem logikus, hogy egy objektum width értékéhez hozzáadjuk a paddingok értékét, és ez adja ki a valós szélességet, nem pedig a width értéke.
12

re

toxin · 2006. Okt. 10. (K), 21.23
mondtam én, hogy a szabvány minden, de én szerényen csak ennyit kérek, a többit rátok bízom :)))

üdv t
13

Egy képet különben hogyan tennél ki?

Jano · 2006. Okt. 10. (K), 22.48
Valóban vannak esetek amikor értelmesebb lehet az IE-féle értelmezés a padding-border esetében, de egy kép esetén egyből szívnál!
14

Ajax

Jano · 2006. Okt. 10. (K), 22.50
Jó dolog, hogy egyes böngészők újitásokat is tartalmaznak (lásd CSS ami MS találmány) de előszőr a szabványokat tartsa be és azon felül újítson.
15

igy van

toxin · 2006. Okt. 11. (Sze), 07.06
és ne arra építsen, hogy az op.rendszer és $ miatti előnyök miatt, amúgy is előnyben lévén, a szabványnemkövetéssel külön ellehetetlenítse a konkurenciát

szóval újítson nyugodtan, de előbb álljon be a többi böngésző közé, és nem különkategóriásat játszon, no de ez nem IE fikázó topik, olyan minek :)) abba is hagytam :)

üdv t
5

lol

erenon · 2006. Okt. 10. (K), 16.29
real time editálás: firefox web developer toolbar - FF-be fejlesztéshez szinte alap, és ezen kívül sok mindent tud.
CSS expression: fogsincs, hogy megy ez, de mióta az első front page-el készült oldalt megláttam, csodálom, hogy valaki még egyáltalán kipróbálja, milyen kódot állít elő egy WISYWIG m$ termék.
dipslay: fixed = position: fixed //természetesen csak az IE nem tudja...
CSS multiple background a css 3.0 szabvány része, tehát elegendő lenne hozzá a szabványok követése (ahogy toxin mondta). Az IE még az 1.0-át se viszi rendesen. (Nem is tudom miről álmodozok, hiszen egy egyszerű XHTML oldalt se képes lekezelni)

nem flame, csak a vita kedvéért:
üdv: meThaler
6

he?

Anonymous · 2006. Okt. 10. (K), 17.20
A web developer toolbarnak nincs köze a contentEditable-hez és a real time editáláshoz. Vagy kimaradtam valamiből?

A CSS expressionnek mi köze lenne a Frontpage-hez vagy bármilyen hasonló editorhoz?
9

WDT/real time edit

Anonymous · 2006. Okt. 10. (K), 19.05
A Web Developer Toolbar Miscellaneous/Edit HTML és CSS/Edit CSS menüje real time editálásra jó. Lehet ezt magyarul mondani vajon?

k
10

User vs developer

Anonymous · 2006. Okt. 10. (K), 19.12
A contentEditable wysiwyg szerkesztést engedélyez az adott objektumra (Mozilla esetében sajnos csak iframe-re, de MSIE megengedi talán mindenre), tehát oda lehet adni a HTML-hez, CSS-hez nem értő felhasználónak is, aki pontosan úgy szerkesztheti a tartalmat, mint egy DTP programban: az aktuális stílusokat látja, a szöveg épp olyan széles, mint amekkorának a nem-admin üzemmódban látják stb.
7

contentEditable

presidento · 2006. Okt. 10. (K), 17.25
Lásd: Mozile
11

Sose tetszett a Mozile-koncepciója

Anonymous · 2006. Okt. 10. (K), 19.14
Szerintem ez nem az igazi. Az MSIE contentEditable-jében épp az a szép, hogy nem kell hozzá semmit telepíteni. A tisztelt megrendelő csak admin-módba vált, odakattint, és gépel.