ugrás a tartalomhoz

Az oldalnak beállított háttér az előtte lévő iframe-ben látsszon át

halucska · 2006. Okt. 10. (K), 16.04
Sziasztok!

Azt szeretném elérni, hogy az oldalnak beállított háttérkép (egy nagy kép, nem ismétlődő) az előtte lévő iframe-ben "átltátsszon". Most úgy néz ki, hogy ha a body-ban a jobb alsó sarokhoz van igazítva a kép, akkor az iframe-ben is úgy van, és így el van csúszva egymáshoz képest, pedig nincs az iframe-nek háttér beállítva:

a php-ban:
<iframe name='iframe' id='myiframe' src='terkep.php' height='500px' scrolling='no' frameborder='0' style='overflow:visible; width:100%; display:none' class='ifr'></iframe>
és a css:
BODY { 
...
	background-image:url(pic/bg.gif);
	background-attachment:fixed;
	background-position: bottom right;
	background-repeat:no-repeat;
}

.ifr {
	border:1px solid #CF0C68;
	padding-left:5px;
	padding-right:5px;
}
Egyáltalán meg lehet ezt oldani? És ha igen, hogyan?

Halu
 
1

????

kerzo · 2006. Okt. 11. (Sze), 13.01
Az iframe hátterét nem takarja el a tartalom háttere? Az elcsúszás azért van, mert a belső tartalomba úgyanúgy beállítja a hátteret, mint a fő oldalon. Ha jól gondolom, akkor a fő oldalhoz és a belső oldalakhoz külön css kellene, amiben eltérő hátteret állítasz be, és az sem kizárt, hogy a belső oldalakhoz egy új háttérképet kellene csinálni.
2

allowtransparency

halucska · 2006. Okt. 18. (Sze), 10.13
Uff.. hát, ez eddig nem esett le, hogy az iframe örökli a body-ban beállított tulajdonságokat. Ebben az esetben már csak egy kérdésem van: az "allowtransparency=on" beállítási lehetőség mit takar az iframe-ek esetén, ha nem átlátszóságot?

A külön css és háttérkép megintcsak nem egy járható út, mert képernyőfelbontástól függően elcsúszna a két kép egymáshoz képest.
3

Iframe?

Anonymous · 2006. Okt. 18. (Sze), 12.02
Feltétlenül kell az IFrame? Van annyi más szép megoldás...
4

keret - tartalom

kerzo · 2006. Okt. 18. (Sze), 12.03
Ha van egy dobozod, amibe különböző dolgokat raksz, akkor nem biztos, hogy látod, ami a doboz alatt van. Ha kicseréled a doboz alját üvegre, akkor közelebb vagy a megoldáshoz, de még nem jó. Akkor fogod látni a doboz mögötti dolgokat, ha belül fólia van.
Tehát nem elég az iframe-et átlátszóvá tenni (allowtransparency=on), hanem szükséges az iframe-ben megnyíló oldalak hátterát is átlátszóvá tenni:
body {
     background-color: transparent;
}
5

thx

halucska · 2006. Okt. 19. (Cs), 12.53
..és tényleg! Hálás köszönet!