ugrás a tartalomhoz

Archívum - Okt 10, 2006

A look at Firefox 2.0 RC2

Hojtsy Gábor · 2006. Okt. 10. (K), 20.48
A megjelenés előtt álló Firefox újdonságairól
 

SimpleXML processing with PHP

zsepi · 2006. Okt. 10. (K), 18.36
SimpleXML tutorial
 

Participation Inequality: Encouraging More Users to Contribute

Hojtsy Gábor · 2006. Okt. 10. (K), 17.14
Hogyan lehet több közösségi tagot részvételre bírni?
 

13 Great Firefox Extensions for Web Professionals

Hojtsy Gábor · 2006. Okt. 10. (K), 16.18
Néhány közismert és kevésbé ismert darab
 

Az oldalnak beállított háttér az előtte lévő iframe-ben látsszon át

halucska · 2006. Okt. 10. (K), 16.04
Sziasztok!

Azt szeretném elérni, hogy az oldalnak beállított háttérkép (egy nagy kép, nem ismétlődő) az előtte lévő iframe-ben "átltátsszon". Most úgy néz ki, hogy ha a body-ban a jobb alsó sarokhoz van igazítva a kép, akkor az iframe-ben is úgy van, és így el van csúszva egymáshoz képest, pedig nincs az iframe-nek háttér beállítva:

a php-ban:
<iframe name='iframe' id='myiframe' src='terkep.php' height='500px' scrolling='no' frameborder='0' style='overflow:visible; width:100%; display:none' class='ifr'></iframe>
és a css:
BODY { 
...
	background-image:url(pic/bg.gif);
	background-attachment:fixed;
	background-position: bottom right;
	background-repeat:no-repeat;
}

.ifr {
	border:1px solid #CF0C68;
	padding-left:5px;
	padding-right:5px;
}
Egyáltalán meg lehet ezt oldani? És ha igen, hogyan?

Halu
 

Webshop kosár

kahor · 2006. Okt. 10. (K), 15.46
Hello!
Szeretnék segítséget kérni hogy szerintetek hogy kéne megoldani az éppen készülő webshopom kosár funkcióját.Session? adatbázisban tárolva? Legnagyobb problémám az ,hogy nem tudom hogy hány termék lesz, ezért tömbökben kéne tárolni a cumót, de a megvalósításnál elakadtam.
Segítségeteket előre is köszönöm!
 

RSS és If-modified-since - kompatibilitási lista létrehozása

vbence · 2006. Okt. 10. (K), 15.20
Egy dolog az, hogy SELECT MAX(created) FROM cikk. A kérdés, hogy mi történik a kieső RSS bejegyzésekkel? Az olvasók megtartják az összes valaha kapott bejegyzést (ami nem öregebb a user által kapott korlátnál), vagy mindig a legutolsó letöltött listát használják?

Gondolom melyik így, melyik úgy... Kézenfekvő gyorsítás lenne, hogy csak a megadott (If-modified-since) dátum utáni bejegyzéseket küldje el a szerver.

Így elsőre úgy gondolom lehetetlen a kérésből eldönteni, hogy milyen módon kezeli az olvasó a bejegyzéseket, de ismert program esetén a user-agent alapján ez is megállapítható (lenne). Már csak egy lista kéne a népszerű olvasókról. Az MS felmérésében ezek szerepelnek: NetNewsWire, Firefox Live Bookmarks, Outlook 12, Pluck, NewsFire, Live.com, Opera RSS Reader, Sage, Bloglines, Firefox, RssReader, RSS Bandit, Thunderbird, IE7, Google Reader, LiveJournal, Newsgator online, SharpReader, OnFolio, Newsgator desktop, My Yahoo!, FeedDemon.

Ha valakinek van kedve megragadni párat csinálhatnánk egy listát, azokkal az olvasókkal amik nem törlik azonnal feedből kikerült elemeket - azaz amiknek elég a friss elemeket küldeni.
 

Using Microformats: Its all relative

Hojtsy Gábor · 2006. Okt. 10. (K), 14.59
Példák a mikroformátumok használatára
 

Adatok átadása 2 PHP oldal között

Anonymous · 2006. Okt. 10. (K), 14.21
Sziasztok!

Azt szeretném csinálni, hogy az egyik PHP oldal adatokat adjon át egy másik PHP oldalnak. Nem űrlapot szeretnék csinálni, hanem csak annyit, hogy mondjuk a $allapot változó, amelynek értéke pl 5, kerüljön át egy másik PHP oldalra.
Űrlappal ugye ezt a $_POST szuperglobális változóval lehet megcsinálni. Tehát nem felhasználó által megadott info-t szeretnék átadni egy másik php oldalnak, hanem egy olyan adatot, amit az adott weboldal generált.
Remélem érthető voltam és remélem van rá megoldás.

A válaszokat előre is köszi!
Előd
 

A böngészők CSS kiválasztó támogatása

Hojtsy Gábor · 2006. Okt. 10. (K), 14.10
Rakaz egy 513 elemből álló teszteset listát állított össze, melyet különböző böngészőkben le is futtatott. Arra volt kíváncsi, hogy a különböző CSS kiválasztókat mely böngészők támogatják valójában. Egyszerű a stíluslapok lehetőségeit megismerni és alkalmazni, amíg rá nem jövünk, hogy nem mindegyikkel érhető el a dokumentált hatás. Nos, "rakaz" azt találta, hogy az 513 tesztesetből a legjobban (508 jó esettel) a Konqueror 3.5.4 teljesített. A modern böngészők hibáinak áttekintését is biztosítja a bejegyzés, sőt ki is próbálhatjuk saját böngészőnkben a tesztet.