ugrás a tartalomhoz

Rich Text szerkesztőm ne engedjen több sortörést vagy szóközt

vbence · 2006. Okt. 10. (K), 09.26
Halihó!

Írnék egy richtext editort. A probléma ott kezdődik, hogy nem akarom engedni, hogy több entert vagy space-t üssenek egymás után. (Vagy ott, ahol már van egy). A lényeg az lenne, hogy szép html legyen a végrerdmény. <p>...</p> és <br/> alapon. Szóval van bekezdés és van sortörés. Olyan meg nincs, hogy üt az illető 5 entert, és leljebb csúszik az egész.

Ötletek?
 
1

Felejtsd el

Bártházi András · 2006. Okt. 10. (K), 11.28
Esélyed sincs. Több havi munkával elindultam ezen az úton, és a végeredmény egy nehezen megfogható, problémákkal teli megoldás lett, mely többé-kevésbé működik csak. Külön kell kezelned a böngészőket, külön megoldanod ezeregy dolgot, a copy-paste, a drag'n'drop kérdését és még több olyat, amire nem is gondolnál. Lassú és bugos lesz.

Ha mégis rászánnád magad, akkor ne hidd, hogy ez egy ötperces munka lesz. Egyébként a billentyűzetet kell figyelned, és elkapnod az ENTER leütését, s amennyiben a kurzor pozíciójában egy sortörés áll, akkor nem engedni lefutni az ENTER lekezelését. Ezen kívül a drag'n'drop-ot le kell tiltanod, a paste után pedig ki kell takarítanod a HTML-t.
3

TinyMCE

Anonymous · 2006. Okt. 10. (K), 11.56
Én is kísérleteztem már rte-kkel rengeteget, és tényleg hatalmas feladat, rengeteg mindenre oda kell figyelni és csillagászati mennyiségű hibalehetőség adódik, ezért hacsak nincs rengeteg ideje a fejlesztőnek, nem javaslom, hogy megpróbálja újra feltalálni a kereket.

Ha mégis wysi(almost)wyg editort szeretne használni az ember, a TinyMCE nevű ingyenes editort javaslom, amit egyrészt hihetetlenül könnyű integrálni (csak megadod egy javascript konfigban, hogy milyen ID-jú textarea-kat cseréljen le, és a submit eseménynél kulturáltan berakja a HTML forrást a felülírt textareába -- diszkrét, pofonegyszerű, hiperkényelmes), másrészt pedig nagyon jól be lehet paraméterezni, pontosan elő lehet írni, hogy milyen tageket és attribútumokat (sőt, attribútum értékeket) fogadhat el, és nagyon jól bővíthető, mindenféle callback függvényeket is lehet definiálni.

Ennél az editornál egyedül a fájlfeltöltés megoldása körülményes, mert a hivatalos fájl- és képmenedzser már fizetős (ha jól emlékszem, kb. 120 USD a kettő együtt, ami végülis nem megfizethetetlen), de természetesen nem lehetetlen csak ezt a részt megírni a saját igények szerint. Az integrációja remekül megoldott a standard callback interfészen keresztül.

Nálam a "futottak még" kategóriájában van az FCKEditor, amivel PHP-s fáljmenedzser is jár.
2

kérdés

toxin · 2006. Okt. 10. (K), 11.48
tinyMCE, fckEditor-al mi a gond, csinálsz egy div-et, hozzá egy gombot, gombra feljön egy új ablak abban az előbbi editorok egyike, abba átöltöd a div tartalmát, editorbeli mentéskor meg visszaírod a szerkesztett tartalmat (ill. html kódját) a div-be (innerHTML-be), és kész,

ez volt a legegyszerűbben verzió, a kicsit komplikáltabb a fenti editorokat beépíteni a lapba, de akkor is marad a kérdés mi a gond velük ? :)

üdv t
4

félrevezetés ;)

Hodicska Gergely · 2006. Okt. 10. (K), 12.02
Ha jól értem, akkor maradna vizuális az editor, csak a HTML kóddal nem vagy elégedett a szokványos editorok esetén? Mert ez esetben érdemes lenne egy meglévő verziót meghackelni a céljaid érdekében, mert mint András is írta, elég ingováynos talajról van szó.

Amikkel én játszottam, és összegyűlt némi infó:
http://weblabor.hu/blog/20051224/crossbrowserturbotextarea
http://weblabor.hu/forumok/temak/14569
http://felho.hu/jsjezuska/proba.html

Én ha lenne időm, akkor valami olyasmibe vágnék bele, ahol az editort úgy lehetne bekonfgigolni, hogy kész elemekkel dolgozhatna a szerkesztő, definiálva lenne az egyes elemek kinézete, illetve, hogy milyen elemet mi követhet (mint mondjuk egy xml séma), és csak a hozzájuk szükséges paramétereket/szövegeket tudná a szerkesztőben megadni. Tehát betesz egy bekezdés elemet, amiben lehet kép (aminek megadható címe stb.), beírja a bekezdés szövegét. Ilyesmi. Nem tudom, hogy ilyen webes szerkesztő van-e elérhetően.


Felhő
5

http://hu2.php.net/manual/hu/ref.tidy.php

toxin · 2006. Okt. 10. (K), 12.06
akkor miért nem elég?

üdv t
6

összefüggés?

Hodicska Gergely · 2006. Okt. 10. (K), 12.10
Ezt miért rám válaszoltad?


Felhő
7

mert

toxin · 2006. Okt. 10. (K), 12.13
Ha jól értem, akkor maradna vizuális az editor, csak a HTML kóddal nem vagy elégedett a szokványos editorok esetén?


(adatbázisba ?)mentés előtt tidy-n át kell nyomni, kimenet valid xhtml kód, elnézést ha félreértettem valamit :)

üdv t
8

most is valid

Hodicska Gergely · 2006. Okt. 10. (K), 12.24
Nekem úgy tűnt, hogy a generált kód nem tetszik neki, pl. nyomsz egy entert, és betesz egy új bekezdést stb.. Ez így valid kód, csak éppen nem felel meg neki.


Felhő
9

hát nemtudom

toxin · 2006. Okt. 10. (K), 12.26
időben egyszerűen nem jutok oda, hogy ránézzek miért, de

http://webes.hu/szolgaltatasink/dwmail/

mind a 79 warning, a tinyMCE műve [think] , pedig ezen a doctype-on már nem kéne módosítani
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN"
"http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">


estleg ötlet, nyitam rá topikot anno, 0 válasz :(

üdv t

ui: megnézve a kódot, nem doctype függő, nagyon 'érdekes' :S
10

bitflux editor

Hojtsy Gábor · 2006. Okt. 10. (K), 13.04
A bitflux editor XML sémából dolgozik, és képes neked azt az elemet felajánlani, amit éppen beilleszthetsz a séma szerint. Mozillán fut csak.
11

wysiwyg

vbence · 2006. Okt. 10. (K), 13.56
Köszi az ötleteket. Az természetesen megoldható, hogy a kész HTML-t (böngészönként) értelmessé alakítsam. Pl. ha hotkey-el tesz valamit italic-ká, akkor abból később kel <em>-et csinálni. Az igazi probléma olyan dolgokkal van, mint pl a Firefox kikapcsolja az eseményeket content-editable módban.

A különböző kész megoldásaokkal az a fő problémám, hogy a site hazsnál egy globális képfeltöltés funkciót, albumokkal, névvel, képaláírással stb. amit pl hozzárendelnek termékekhez, cikkhez és mellesleg szerepelhet a szövegtestben is.

A sok entere is megoldás (talán) az utófeldolgozás, de akkor már nem WYSIWYG. A lényeg az lenne, hogy csak ogikai formázás legyen. akárhogy is akarja a szerkesztő ne csinálhasson piros 72-es betöket a dokumentumban.

A blogtérnek mintha láttam volna jókis Aqua-skines editort. Ők pl a böngészők saját (csúnya) kódját nyomják be?