ugrás a tartalomhoz

Archívum - Okt 26, 2009 - Fórum téma

Mail - a felhasználó megkapta a levelet

Methos · 2009. Okt. 26. (H), 18.04
Sziasztok,

mielőtt belekezdenék: tudom, hogy nem 100%-os megoldás, és szerver függő stb. A helyzet a következő. Egy hírlevél rendszerhez hasonló rendszerben levelet küldök ki a felhasználóknak, amelyről szeretném megállapítani, hogy megérkezett-e a szerverhez.

Állapot mentése

whiteman0524 · 2009. Okt. 26. (H), 17.05
Sziasztok !

A kérdésem nagyon egyszerű. El lehet úgy menteni egy weblap "állapotát", hogy amikor frissítjük ugyan úgy áll fel mint előtte ?

Kicsit hülyén hangzik a kérdés szóval részletesebben is kifejtem :) Tegyük fel hogy rengeteg adatot listázok ki egyszerre a képernyőre, ergó --> "sokat kell görgetni lefele, illetve fölfele". De van nekem olyan "gombom" hogy "adatok rendezése" (bizonyos szempontok alapján). Ha rányomok a gombra, akkor az oldal (lista) újratöltődik a rendezési feltételeknek megfelelően, de sajnos a böngésző felugrik a lap tetejére. Namost én azt szeretném, ha nem ugrana fel a frissítést követően, hanem ugyan ahhoz a "nézethez/állapothoz" térne vissza, ahonnan a frissítést meghívtam.

Szóval ha éppen a lap közepén vagyok, és frissítek akkor térjen oda vissza, ne pedig a lap tetejére.

Ez megoldható ? És ha igen akkor hogyan ? :)

A választ előre is köszönöm. Addig is üdv.
 

Dinamikus tartalom statikus tárhelyen?

zslaszlo · 2009. Okt. 26. (H), 01.38
Sziasztok!

Mindenkitől elnézést, ha rosszul kérdeznék. Lehetséges e dinamikus tartalom futtatása statikus oldalakon pl. javascriptel? Tudom hogy vannak CMS-ok javascriptre meg olvastam is a forumtémát, de azok feltételezik egy tomcat szerver meglétét. Anélkül nem lehet?