ugrás a tartalomhoz

Archívum - Okt 2, 2009 - Fórum téma

include probléma

whiteman0524 · 2009. Okt. 2. (P), 17.34
Üdv !

Van egy nagyon egyszerűnek tűnő, de annál idegesítőbb problémám. Ha valamit include - olok, akkor az include-olás után keletkezik egy kis üres hely ! És nem értem hogy miért ?

Tehát úgy kell elképzelni a dolgot, hogy van például a banner, vagy egy div elem vagy akármi más. Ha ez előtt az elem előtt beszúrom hogy : include "server.php"; akkor keletkezik előtte egy kis üres hely ! Például a

<div id='banner'></div>

Önmagában természetesen jó, mert a banner egyből a böngésző ablak teteje alatt jelenik meg (ha legfölül van). De a

include "server.php";
<div id='banner'></div>


már nem jó, mert a banner előtt lesz egy kábé 30px-es üres hely !!!

A probléma kb. Január óta fennáll minden böngészőben, kivéve az Operát mert ott minden fasza.

Jah és nem íratok ki semmit sem a beemelt fájlban. Egy osztály található benne, aminek van 3 attribútuma és metódusai. Ennyi. Tehát nem íratok ki benne semmit se.

Ha valaki tudja mi a baj azt hálám örökké üldözni fogja :)

Balázs
 

A web szavai magyarul

Piroska néni · 2009. Okt. 2. (P), 15.35
Kedves Mindenki!
Szerintetek érdemes lenne a webes "szakkifejezéseket" magyar szavakkal mondani, írni? Pl. a link helyett azt használnák, hogy csatalakozó, vagy azt hogy érintkező. Láttok ebben a fordítási kísérletben fantáziát? Lennének ötleteitek? Szerintem a "help" helyett a "súgó" csodálatosan eltalált fordítás.
Köszönettel:
Piroska néni
U.I. Nincs rossz hozzászólás, csak meg nem írt!
 

SQL tábla másolása

Castor87 · 2009. Okt. 2. (P), 10.50
Sziasztok!

Egy mysql tábláról (innoDB) szeretnék teljes másolatot készíteni PHP-ben, ugyanabban az adatbázisban, más néven.

Próbálkoztam korábban azzal, hogy létrehoztam egy új táblát, majd select-tel lekérdeztem az összes rekordot, amit insert-tel beszúrtam az újba.

Most egy olyan megoldást találtam a neten, hogy a tábla létrehozás kódja után, mindjárt odaírtam a select-et is, így behúzza a teljes táblát az újba.

Ha létezik az utolsó utoljára létrehozott rekord, a fenti módszerrel nincs is semmi probléma. Gond akkor van, ha az utolsó n (n>=1) rekord törlésre kerül a másolat készítés előtt. Mert ebben az esetben az új tábla auto increment értéke nem ugyanaz, mint a másiké. Kérdésem, hogy tudnám átadni az aktuális auto increment értéket. (Csak egy mező ilyen, aminek talán értelemszerűen "id" a neve)