ugrás a tartalomhoz

Archívum - Okt 23, 2009 - Fórum téma

Virtual host probléma localhoston.

Tomekk · 2009. Okt. 23. (P), 17.40
Sziasztok.

Küzdök egy virtual host problémával és elakadtam. Ebben szeretném a segítségeteket kérni.

Felraktam egy AppServ-et a gépre (Apache 2.2, PHP5). Szeretném megoldani, hogy localhost/phpMyAdmin-on elérjem továbbra is az adatbázis kezelőt.

PDF generálás JS-el

TIV · 2009. Okt. 23. (P), 14.58
Sziasztok!

Beleütköztem egy nagyon érdekes témába. A következő projectben amit csinálok, szükség lesz mindenhol "Export to PDF" gombra. Eddig szerver oldalon generáltam PDF-et (PHP), ám ez a megoldás sajnos most nem fog működni.

A gond az, hogy a lapon használok néhány helyen -kliens oldalon előállított- grafikonokat, amiket a FLOT nevű JQUERY kiegészítéssel (library) hozok létre. Ezeknél a lapoknál is kellene PDF gomb, ezért utánajártam lehet-e Javascriptből PDF-et generálni. Az a baj, hogy nem sok mindent találtam. A legkorrektebbnek a jspdf project látszik, de nekem sajnos nem működik a sample sem. Nektek? Illetve másik lényeges kérdés lenne, hogy a háttérben a JS PDF generálók hogyan hozzák létre a PDF-et? Nem forráskód alapján kellene ugyanis, hisz a Flottal kirajzolt grafikon DOMban van manipulálva. Mi lehet képes tényleg abból PDF-et csinálni, mint ami a képernyőn van?

Elég nehéz téma, remélem azért van valami megoldás. Ha semmi, akkor még mindig ott a pdf-be nyomtatás dolog böngészőből, csak hát valakinek majd meg kell magyarázni az ügyfélnek, hogy itt miért nem működik az export to pdf gomb. jajajj!

Köszönöm előre is!
 

Saját email kezelő

adee · 2009. Okt. 23. (P), 09.14
Sziasztok!

Egy univerzális admin-rendszer fejlesztésén dolgozom. Szeretnék bele email kezelő rendszert, amin keresztül direktbe el tudom érni az emailjeimet. Küldéshez swift-et használok. Hogyan lenne lehetséges egy ilyennek a kivitelezése? Sajnos google-lel nem találtam semmi hasznosat.

Köszi,
Adee
 

URL vizsgálat: létező vagy nem létező?

pinter.istvan · 2009. Okt. 23. (P), 09.00
Sziasztok!

Szorgosan tanulgatom a PHP-t, de sajnos zsákutcába futottam. Google barátom nem igazán tud segiteni, php.net-en meg nem tudom mit keressek :D

Szóval, PHP-vel szeretném ellenőrizni, hogy az adott link működik-e, vagy már döglött.
Minden javaslatot szivesen kipróbálok :)
 

Hierarchikus adattárolás - üres ágak szűrése

inf · 2009. Okt. 23. (P), 06.03
Sziasztok!

Van egy táblám, amiben hierarchikus adatszerkezettel van letárolva egy menü. A leveleket szűröm bizonyos dolgok alapján, és azt szeretném, ha csak azok az ágak maradnának a kapott tömbben, amiknek vannak levelei a szűrés után is.

A szűrő kód, amit használok konkrétan ilyen:

Adatbazis::keres(
	'SELECT
		csomagolasok.bal, csomagolasok.jobb, csomagolasok.url, csomagolasok.nev
	FROM
		csomagolasok
	WHERE
		(csomagolasok.jobb-csomagolasok.bal)<>1 OR
		csomagolasok.csomagolas_id IN
		(
			SELECT
				csomagolas_kiszerelesek.csomagolas_id
			FROM
				csomagolas_kiszerelesek
			WHERE
				csomagolas_kiszerelesek.kiszereles_id=\'%d\'
		)
	ORDER BY
		csomagolasok.bal ASC',
	$kiszereles_id
)
Itt a csomagolás a hierarchikus, és szűröm a csomagolás kiszerelése alapján. A faágakat szándékosan meghagytam ((csomagolasok.jobb-csomagolasok.bal)<>1 OR), mert a megjelenítésnél szükség van rájuk, viszont az üres ágakat valahogy ki szeretném szedni, mert sokkal egyszerűbb lenne úgy az élet a sablonozásnál.

Próbálkoztam php-vel, de nem látom át, hogy milyen logika alapján lehetne kiszedni az üres ágakat. Nem tudom, hogy mysql-ben lehetséges-e (nem látok rá sok esélyt), de mindegy is. A lényeg, hogy kéne egy kis segítség, mert adatbázisokkal még nagyon nem vagyok toppon.