Archívum - Okt 13, 2009 - Fórum téma
Vizszintes menu
Andy Budd konyve alapjan letrehoztam egy vizszintes menut. Minden tokeletes csak azt nem ertem, hogy tudnam az "elvalaszto" vonalat beszurni az utolso elem vegere is ? Az elvalaszto vonal egy kep amely az "A" elemre van rateve.
A menu itt lathato: Klik ide
■ A menu itt lathato: Klik ide
Meg lettem támadva?
Üdv!
Igazság szerint nem is tudom,hogy jó helyre írok-e, de megpróbálom...
Van egy web oldal, amit én követtem el, és a Google(aki nem a barátom... :( ) az elmúlt fél év alatt többször támadó webhelynek minősített...
Többek között ez is hozzájárult ahhoz, hogy teljesen új weboldalt készítettem(HTML-ben-ehhez értek), felpakoltam mindent az Invitel-es szerverre, és kb. két nap múlva a web-oldal újra trójaival lett fertőződve az Avast! szerint(hozzáteszem, a NOD32 meg sem nyikkant...) egy HTML:Illiframe-C[Trj] trójait jelzett.
Kicsit utánanéztem, és leteszteltem a régi verziót is, és kiderült, valszeg emiatt a trójai lett "támadó" webhely anno is a web-oldal...
Az a gáz,hogy kétóránként kell cserélnem az index.htm állományt, mert ennyi időnként már ha megtekintem az oldalt, az Avast! már vinnyog, és mindig ezt a trójait jelzi(amiért egy másik Internetes forum hozzáértői szerint ugyancsak "Támadó webhely" leszek...)
Ahogyan olvastam az Interneten a HTML oldalak csak úgy pikk-pakk nem tudnak "megfertőződni" trójaiakkal(a tévedés jogát fenntartom), azt egy külső script-el kell (lehet) piszkutálni valahol találtam is egy ilyen bemutató kódsort...
Kérdéseim:
- mit tudok(kell) tennem?
- akkor most betámadták(támadják) a weblapot?
- ha igen,ki tudnám-e és hogyan deríteni ki a jóakaróm?
- hogyan tudok hatékonyan és olcsón védekezni a támadás ellen?
- tudnak-e valamilyen scriptet,kódot,akármit amivel ki tudom küszöbölni a további fertőződéseket?
Segítségüket előre is köszönöm,
BB.
■ Igazság szerint nem is tudom,hogy jó helyre írok-e, de megpróbálom...
Van egy web oldal, amit én követtem el, és a Google(aki nem a barátom... :( ) az elmúlt fél év alatt többször támadó webhelynek minősített...
Többek között ez is hozzájárult ahhoz, hogy teljesen új weboldalt készítettem(HTML-ben-ehhez értek), felpakoltam mindent az Invitel-es szerverre, és kb. két nap múlva a web-oldal újra trójaival lett fertőződve az Avast! szerint(hozzáteszem, a NOD32 meg sem nyikkant...) egy HTML:Illiframe-C[Trj] trójait jelzett.
Kicsit utánanéztem, és leteszteltem a régi verziót is, és kiderült, valszeg emiatt a trójai lett "támadó" webhely anno is a web-oldal...
Az a gáz,hogy kétóránként kell cserélnem az index.htm állományt, mert ennyi időnként már ha megtekintem az oldalt, az Avast! már vinnyog, és mindig ezt a trójait jelzi(amiért egy másik Internetes forum hozzáértői szerint ugyancsak "Támadó webhely" leszek...)
Ahogyan olvastam az Interneten a HTML oldalak csak úgy pikk-pakk nem tudnak "megfertőződni" trójaiakkal(a tévedés jogát fenntartom), azt egy külső script-el kell (lehet) piszkutálni valahol találtam is egy ilyen bemutató kódsort...
Kérdéseim:
- mit tudok(kell) tennem?
- akkor most betámadták(támadják) a weblapot?
- ha igen,ki tudnám-e és hogyan deríteni ki a jóakaróm?
- hogyan tudok hatékonyan és olcsón védekezni a támadás ellen?
- tudnak-e valamilyen scriptet,kódot,akármit amivel ki tudom küszöbölni a további fertőződéseket?
Segítségüket előre is köszönöm,
BB.
Zend Certified Engineer vizsga
Sziasztok!
Nem találtam fórumban erről témát úgyhogy most felvetnék néhány kérdést.
Van köztetek aki csinált már ilyen vizsgát?
Ha igen mi a tapasztalat? Mennyire módszertan, mennyire gyakorlati jellegű, mennyire elméleti?
Itthon lehet pár helyen megírni a Pearson Vue jóvoltából (http://www.vue.com/). Ki hol csinálta meg és milyen költséggel? Pl. a zend.com-on ~$100-ért lehet vizsga kupont venni, de vajon ezt itthon is fel lehet használni?
Válaszokat és egyéb hasznos információt szívesen várok :)
üdv,
joed
■ Nem találtam fórumban erről témát úgyhogy most felvetnék néhány kérdést.
Van köztetek aki csinált már ilyen vizsgát?
Ha igen mi a tapasztalat? Mennyire módszertan, mennyire gyakorlati jellegű, mennyire elméleti?
Itthon lehet pár helyen megírni a Pearson Vue jóvoltából (http://www.vue.com/). Ki hol csinálta meg és milyen költséggel? Pl. a zend.com-on ~$100-ért lehet vizsga kupont venni, de vajon ezt itthon is fel lehet használni?
Válaszokat és egyéb hasznos információt szívesen várok :)
üdv,
joed
IE vs Firefox
Sziasztok
A segítségetekre lenne szükségem, épp készítek egy oldalt és firefoxban úgy jelenik meg ahogy kell is neki viszont Ie-ben már nem igazán, min kéne változtatnom, hogy ugyan úgy jelenjen meg?
Link
köszi
■ A segítségetekre lenne szükségem, épp készítek egy oldalt és firefoxban úgy jelenik meg ahogy kell is neki viszont Ie-ben már nem igazán, min kéne változtatnom, hogy ugyan úgy jelenjen meg?
Link
köszi
Fejlec felepitese
Itt lathato a smink: http://dl.getdropbox.com/u/1924024/weblap.jpg
A fejlecet ugy vagtam ki, hogy vettem egy "1px" szeles csikot a felso reszbol (a felso resz alatt ertem a feketet es a sotet szurket).
Az 1px szeles csikot BODY hatternek raktam be.Most azt nem ertem, hogy tudnam felepiteni a fejlecet. Szuksegem van egy logo-ra es egy menure. A menu a sotet szurke csikba lesz belerakva. Szoval ket reszrol lenne szo.
A kovetkezo HTML kodra gondoltam.A "header-inner" es a "navbar" DIV-eknek beallitok egy fix magasagot, peldaul igyA megoldasom helyes lenne? Esetleg tudnatok jobbat mutatni ? Nagyon orulnek barmilyen tanacsnak! Koszonom!
■ A fejlecet ugy vagtam ki, hogy vettem egy "1px" szeles csikot a felso reszbol (a felso resz alatt ertem a feketet es a sotet szurket).
Az 1px szeles csikot BODY hatternek raktam be.
body {
backgroung: url(../images/bodybg.gif) repeat-x;
}
A kovetkezo HTML kodra gondoltam.
<div id="wrapper">
<div id="header">
<div id="header-inner">
logo
</div> <!-- /#header-inner -->
<div id="navbar">
navbar
</div> <!-- /#navbar -->
</div> <!-- /#header -->
</div>
#header-inner {
height: 300px; /* a fekete resz */
#navbar {
height: 100px; /* a szurke resz */
}
tömb eleminek töltése form-ból
Sziasztok a problémám a következő:
Egy form-ot elküldök self php-ra POST-tal feldolgozni, mely tartalmaz egy legördülőmenüből választható esemény nevet (forrása SQLtábla), és egy rádiógombbal választható kimenetelt.
Egy form-ot elküldök self php-ra POST-tal feldolgozni, mely tartalmaz egy legördülőmenüből választható esemény nevet (forrása SQLtábla), és egy rádiógombbal választható kimenetelt.
DIV-be töltés
Sziasztok.
Egy gyakorlott javascript-es emberke könnyedén röhögve megoldja de én még csak kezdő sem vagyok ebben. :)
Van egy div-em amibe szeretnék betölteni egy külső oldalt és persze nem php-val hanem hogy az egész oldal ne töltödjön újra. Tud valaki erre mondani egy egyszerű script-et?
Előre is köszi.
Konoko
■ Egy gyakorlott javascript-es emberke könnyedén röhögve megoldja de én még csak kezdő sem vagyok ebben. :)
Van egy div-em amibe szeretnék betölteni egy külső oldalt és persze nem php-val hanem hogy az egész oldal ne töltödjön újra. Tud valaki erre mondani egy egyszerű script-et?
Előre is köszi.
Konoko
Tiltási szabályok tárolása
Sziasztok!
A problémám a következő lenne.
Egy szolgáltatáson belül szeretnék tiltási szabályokat tároló táblát létrehozni.
A feladata az lenne, hogy a különböző ügyfelekre különböző ÉS kapcsolatban lévő szabályok alapján különféle korlátozásokat tudjak érvényesíteni.
Pl.:
1. hétfőtől péntekig 18:00-tól 22:30-ig nem léphet be
2. vagy netán különféle időzítéseket tudjak alkalmazni (pl.: hírlevelet kellene küldeni egy ügyfélnek, de a szabály alapján hétvégén 22:00 után nem küldhetek neki, ezért a szabályrendszerek alapján meg kell azt is határozni, hogy mi az a következő időpont amikorra a küldés beidőzíthető.)
Ehhez milyen adatszerkezetet ajánlotok?
Tudni kell, hogy lehetnek eseti (amikor csak egy konkrét naptári időpontra vonatkozik a szabály), és ismétlődő (pl. minden kedden) feltétel is.
Egy ügyfélhez természetesen több szabály is tartozhat, amik ÉS kapcsolatban vannak. Az Adamikok pedig folyamatosan írják ezeket a szabályokat.
Most ilyesmit találtam ki, de
1. nem olyan szépen írja le a szabályokat
2. egyáltalán nem szép benne a keresés, és a megfelelő időpont meghatározása (programból)
User_ID | INT | azonosító
Type | eseti,ismetlodo | a szabály típusa
Day | H,K,SZE,CS,P,SZO,V,H-P,H-V,SZO-V | rendszeresnél melyik napra vonatkozik
Start | 0000-00-00 00:00:00 | kezdő időpont
End | 0000-00-00 00:00:00 | záró időpont
Start és End esetén ha ismétlődőről van szó, akkor nincs jelentősége a dátum résznek csak az idő számít, így oda 0000-00-00-t tervezek. Ez az ami pl. nem valami szép.
Keresni, és meghatározni a megfelelő időpontot pedig recursive módszerrel lehet csak szerintem.
Meg kell nézni hogy adott időpont jó -e.
A problémám a következő lenne.
Egy szolgáltatáson belül szeretnék tiltási szabályokat tároló táblát létrehozni.
A feladata az lenne, hogy a különböző ügyfelekre különböző ÉS kapcsolatban lévő szabályok alapján különféle korlátozásokat tudjak érvényesíteni.
Pl.:
1. hétfőtől péntekig 18:00-tól 22:30-ig nem léphet be
2. vagy netán különféle időzítéseket tudjak alkalmazni (pl.: hírlevelet kellene küldeni egy ügyfélnek, de a szabály alapján hétvégén 22:00 után nem küldhetek neki, ezért a szabályrendszerek alapján meg kell azt is határozni, hogy mi az a következő időpont amikorra a küldés beidőzíthető.)
Ehhez milyen adatszerkezetet ajánlotok?
Tudni kell, hogy lehetnek eseti (amikor csak egy konkrét naptári időpontra vonatkozik a szabály), és ismétlődő (pl. minden kedden) feltétel is.
Egy ügyfélhez természetesen több szabály is tartozhat, amik ÉS kapcsolatban vannak. Az Adamikok pedig folyamatosan írják ezeket a szabályokat.
Most ilyesmit találtam ki, de
1. nem olyan szépen írja le a szabályokat
2. egyáltalán nem szép benne a keresés, és a megfelelő időpont meghatározása (programból)
User_ID | INT | azonosító
Type | eseti,ismetlodo | a szabály típusa
Day | H,K,SZE,CS,P,SZO,V,H-P,H-V,SZO-V | rendszeresnél melyik napra vonatkozik
Start | 0000-00-00 00:00:00 | kezdő időpont
End | 0000-00-00 00:00:00 | záró időpont
Start és End esetén ha ismétlődőről van szó, akkor nincs jelentősége a dátum résznek csak az idő számít, így oda 0000-00-00-t tervezek. Ez az ami pl. nem valami szép.
Keresni, és meghatározni a megfelelő időpontot pedig recursive módszerrel lehet csak szerintem.
Meg kell nézni hogy adott időpont jó -e.