ugrás a tartalomhoz

Archívum - Okt 29, 2009 - Fórum téma

Hírlevél küldés

minczerl · 2009. Okt. 29. (Cs), 22.20
Sziasztok!

Elérkezett az idő hogy megreformáljuk a hírlevél küldő rendszerünket, mert már eléggé pengeélen táncol a sok levél kiküldése (napi 120.000-200.000 levél). Ez kb. 60.000 levelenként 3 órát is igénybe vesz. Van néha speciális eset is amikor egy ilyen kiküldendő levél mérete meghaladja a 300 KB-ot, ekkor a kiküldés épphogy véget ér a nap végére, ami napi esedékességű információk miatt nem éppen megfelelő. A leveleket Postfixel küldjük és PHPMailert használunk a levél összeállításához. Azért fordultam hozzátok, hogy hátha van már tapasztalatotok ilyen mennyiségű levél kezelésével kapcsolatban, illetve tudtok-e tanácsokat adni hogy milyen lehetőségek vannak, vagy hogy mik azok az "trükkök" amiket érdemes ilyen helyzetekben alkalmazni.(Terhelés elosztás, másik PHPban íródott levélküldő szkript, vagy PHP helyett valami más nyelv használata, postfix tuning stb...) Természetesen nem spam küldésről van szó. Válaszok akár jöhetnek privátban is, ha meg szeretnénk nehezíteni a spammerek dolgát, bár gondolom nekik megvannak már a megoldásaik erre. :)
 

innerHTML

whiteman0524 · 2009. Okt. 29. (Cs), 15.21
Sziasztok !

Meggyűlt a bajom az innerHTML -el...

Kezdem az elején. Szóval a lényeg az, hogy input adatokat tárolok el adatbázisban, és onnan majd meg is jelenítem őket, ezért a speciális karaktereket megpróbáltam kivédeni. Írtam egy saját függvényt ami lecseréli a következő karakterket : &, ", ', <, >, \. A htmlspecialchars azért nem volt jó nekem, mert abban nincs benne a \ helyettesítése illetve levédése. Tudom hogy ott van erre a célra az addslashes() de minek két külön függvényt használni, sokkal egyszerűbb csak egyet :) Szóval az adatok kódolva tárolódnak el, és táblázatszerűen jelenítem meg őket.

Most jön a JavaScript rész. Van egy olyan funkcióm hogy "módosítás". Ez annyit csinál, hogy az egyes celláknak a tartalmát kimenti egy változóba (valtozo = cella.innerHTML) majd kicseréli egy szövegmezőre benne a kimentett tartalommal (cella.innerHTML = <input type='text' value='valtozo' />). És innentől lehet szerkeszteni. A probléma ott lép fel, hogy a "speciális" karakterek idő közben valahol "elvesznek". Tegyük fel, hogy az egyik inputom az 'akarmi' - kifejezés volt. Ez a szerverre küldés után átkódolódik a következőre : &#039;akarmi&#039; Viszont ! mikor az esetleges módosításra kerül sor, akkor a cella.innerHTML csak annyit ad vissza hogy akarmi, az 'akarmi' - helyett. És nem értem hogy miért ?

Ha valakinek esetleg van ötlete szivesen várom :)