ugrás a tartalomhoz

Archívum - Okt 11, 2009 - Fórum téma

Keresés akár több kulcsszó alapján

gabesz666 · 2009. Okt. 11. (V), 14.56
Sziasztok

Adott egy auto complete-es combo amibe egy kulcsszó halmaz alapján adnám vissza az eredményt. Összesen 6 mezőben kell keresnem és ha a kulcsszavak bármelyike előfordul az adott mezőben, akkor vissza kell adnom a rekordot. Konkrétabban: intézmény választó combo, ahol lehet keresni intézmény névre, irányítószámra, település névre, címre, telefonra, kapcsolattartó nevére. Mindezt egy 50,000 soros táblában. Először a következő őrültséggel próbálkoztam:

SELECT sx_intezmenyek. * , sx_telepulesek.telepules_nev FROM `sx_intezmenyek` , `sx_telepulesek` WHERE (sx_intezmenyek.irszam = sx_telepulesek.irszam AND (CONCAT(sx_intezmenyek.intezmeny_nev, sx_intezmenyek.irszam, sx_telepulesek.telepules_nev, sx_intezmenyek.cim, sx_intezmenyek.kapcs_nev, sx_intezmenyek.telefon) LIKE '%Budapest%')) LIMIT 0 , 10;

A kérés 45mp-ig futott, ami ugy egy kicsit sok :)

Következő, talán életképesebb megoldás:

SELECT sx_intezmenyek. * , sx_telepulesek.telepules_nev FROM `sx_intezmenyek` , `sx_telepulesek` WHERE (sx_intezmenyek.irszam = sx_telepulesek.irszam AND ((sx_intezmenyek.intezmeny_nev LIKE '%Budapest%' OR sx_intezmenyek.irszam LIKE '%Budapest%' OR sx_telepulesek.telepules_nev LIKE '%Budapest%' OR sx_intezmenyek.cim LIKE '%Budapest%' OR sx_intezmenyek.kapcs_nev LIKE '%Budapest%' OR sx_intezmenyek.telefon LIKE '%Budapest%')) LIMIT 0 , 10;

Sajnos ennek a futási ideje még mindíg minimum 2mp.

Tettem indexet az adott mezőkre, de több ötlet egyenlőre nem jut eszembe mivel gyorsíthatnám a lekérést. Remélem tudtok segíteni!

Adatbázis: MySQL 5.0.85
 

Microsoft Expression

mezofi · 2009. Okt. 11. (V), 12.07
Sziasztok!
Már régóta regisztrált tag vagyok, és voltak kérdéseim is, de valamiért sosem találtam meg a kérdéseimre esetlegesen kapott válaszokat. Ez biztos az én hozzá nem értésemből fakad. Most megpróbálok feltenni ismét egy kérdést hátha több sikerrel járok mint ezelőtt.

Nem tudom ki az aki szintén arra vette magát, hogy kipróbálja a Microsoft által fejlesztett Expression Web programot.
Mivel a legújabb sugallata az volt a cégnek, hogy a webstúdiók kapnak max 10 darab programot ingyen ezért én is kipróbálom.
Mindjárt az elején értetlenül álltam az előtt, hogy telepítsek pluszba egy php-t a gépre ha használni szeretném a programot. Hiszen nagyon jól bevált az EasyPhp program amiben megvan a Php is.
Írtam is a hivatalos fórumra tört angol nyelven. :)
Mindenképp javasolják, hogy Installáljam akkor is a Php-t.

Na, addig piszkálgattam amíg sikerült olyan beállítást eszközölnöm amire csak futtatja localhoston a php lapokat, adatbázis kapcsolattal.
Ezt is leírtam nekik, de meg akarnak győzni, hogy akkor is kell még egy Php a gépre.

Sok irományom célja, hogy nálam okosabbak mondják már meg - nekem anyanyelven -, hogy mi a fenének kell még egy Php.

A hivatalos fórum segíthet a megértésben.
Nekem nem segített.


Ui: A kérdést már feltettem két nappal ezelött egy másik fórumra is, de ott nem született hozzászólás, ezért is is megpróbálnám. Annál is inkább mert az idei WebKonf-on találkoztam ezzel a programmal.

Mezőfi
 

szövegmező események

whiteman0524 · 2009. Okt. 11. (V), 00.36
Üdv !

Nah egy elég furfangos problémám van megint :) Szóval van egy szövegmezőm, és figyelni akarom ha a felhasználó változtatja a tartalmát, magyarul ha gépel bele, vagy töröl éppen. Ez azért kéne, mert ekkor egy változó tartalmát dinamikusan változtatnom kéne, aképpen hogy mi az aktuális string a szövegmezőben. Nah ezt hogy lehetne megoldani ?

Tudom hogy van az onChange esemény de az nekem nem jó, mert ahhoz el is kell veszteni a fókuszt hogy életbe lépjen. Én pedig dinamikusságot akarok. Arra gondoltam hogy esetleg valahogy a onfocus és az onkeypress eseményt kéne ötvözni. Tehát hogy HA fókuszba van a szövegmező ÉS billentyűt ütnek le akkor....De ezt nem tudom ki lehet-e vitelezni valahogy...

Ha valaki tudna segíteni nagyon örülnék neki, és előre is köszönöm :) Addigis üdv !
 

Array feltöltése mysqlből

Petrusz · 2009. Okt. 11. (V), 00.10
Sziasztok,

Kiolvasni és egy rekordból tömböt képeznem már sikerült
Viszont nem sikerül mysqlből feltöltenem egy táblát amit aztán egy függvénynek átadnék.
A következő a feladat egy táblából kiolvasok két értéket pl A-t és B-t ezeket elosztom egymással és ezt a kapott értéket a tábla minden sorára elvégzem. Kimenetként ezeknek az osztások eredményének kellene benne lennie egy Array-ben
$num_rows = mysql_num_rows($results);
 	if ($num_rows > 0){
	while($row = mysql_fetch_array($results)){
                  ?????     $Data = array($row['A'],$row['B']);
                  ?????     $oszt['$row']=$row['A']/$row['B'];
 		}
	}