ugrás a tartalomhoz

Microsoft Expression

mezofi · 2009. Okt. 11. (V), 12.07
Sziasztok!
Már régóta regisztrált tag vagyok, és voltak kérdéseim is, de valamiért sosem találtam meg a kérdéseimre esetlegesen kapott válaszokat. Ez biztos az én hozzá nem értésemből fakad. Most megpróbálok feltenni ismét egy kérdést hátha több sikerrel járok mint ezelőtt.

Nem tudom ki az aki szintén arra vette magát, hogy kipróbálja a Microsoft által fejlesztett Expression Web programot.
Mivel a legújabb sugallata az volt a cégnek, hogy a webstúdiók kapnak max 10 darab programot ingyen ezért én is kipróbálom.
Mindjárt az elején értetlenül álltam az előtt, hogy telepítsek pluszba egy php-t a gépre ha használni szeretném a programot. Hiszen nagyon jól bevált az EasyPhp program amiben megvan a Php is.
Írtam is a hivatalos fórumra tört angol nyelven. :)
Mindenképp javasolják, hogy Installáljam akkor is a Php-t.

Na, addig piszkálgattam amíg sikerült olyan beállítást eszközölnöm amire csak futtatja localhoston a php lapokat, adatbázis kapcsolattal.
Ezt is leírtam nekik, de meg akarnak győzni, hogy akkor is kell még egy Php a gépre.

Sok irományom célja, hogy nálam okosabbak mondják már meg - nekem anyanyelven -, hogy mi a fenének kell még egy Php.

A hivatalos fórum segíthet a megértésben.
Nekem nem segített.


Ui: A kérdést már feltettem két nappal ezelött egy másik fórumra is, de ott nem született hozzászólás, ezért is is megpróbálnám. Annál is inkább mert az idei WebKonf-on találkoztam ezzel a programmal.

Mezőfi
 
1

PHP

janoszen · 2009. Okt. 11. (V), 17.54
A Microsoft az utóbbi időben nagyon nyomja a PHP-t. Valószínűleg azért, mert nem elégedettek a szerverek terén szerzett piaci részesedésükkel és felismerték, hogy nem mindenkinek van 5000 USDje licensz díjakra. Ennek fényében elkezdtek erőlködni az IIS támogatáson és nyilván most a desktop szerkesztőben is próbálnak valami hasonlót elkövetni.

Én személy szerint örülök, hogy kezdenek rájönni a homogén világ tarthatatlanságára. Sajnos nem tetszik nekik és ezért időnként próbálnak keresztbe tenni a heterogén világképnek, de az utóbbi időben elég sok open source projekthez adtak ki támogatást. (IIS - PHP, Expression, Microsoft Services for Unix, hypervisorba támogatás, stb)