ugrás a tartalomhoz

Dinamikus tartalom statikus tárhelyen?

zslaszlo · 2009. Okt. 26. (H), 01.38
Sziasztok!

Mindenkitől elnézést, ha rosszul kérdeznék. Lehetséges e dinamikus tartalom futtatása statikus oldalakon pl. javascriptel? Tudom hogy vannak CMS-ok javascriptre meg olvastam is a forumtémát, de azok feltételezik egy tomcat szerver meglétét. Anélkül nem lehet?
 
5

Kevered a szezont a fazonnal

Thoer · 2009. Okt. 27. (K), 16.19
A JavaScript (elsősorban/eredetileg) egy animációhoz és megjelenés-módosításhoz használt programozási nyelv, ami a látogató böngészőjében fut. A CMS-ek(!) ezzel szemben a szerveren futnak és egyszerűen fogalmazva generálják a böngészőkben megjelenítendő tartalmakat. Na most ilyen szoftverek statikus TÁRHELY-en nem működnek, mert azok pont emiatt statikusak. Szerverre - ha nem is feltétlen tomcat-re - egyébként még egy statikus weboldal megjelenítéséhez is szükség van, így ez egy kiszolgálónál sem lehet probléma. Ami sokszor hiányzik az a szerver oldali (generáló) programozási nyelv, mint a PHP, Perl, Python, Ruby vagy ilyesmi. Ritkábban az adatbázis hiánya további probléma, ez jellemzően amúgy MySQL vagy PostgreSQL, de például PHP-val ezek nélkül is sok tartalomkezelő rendszer elfut.
Még valami! A Java és a JavaScript nem ugyanaz. Nagyon nem.
1

Köszönöm

zslaszlo · 2009. Okt. 26. (H), 12.09
Köszi a felvilágosítást.
Igazából azért érdeklődtem, mert kaptam az internetelőfizetéshez egy statikus tárhelyet is és gondoltam talán dinamikus tartalommal is meg tudom tölteni. De igazából nem olyan fontos, hisz csak egy bemutatkozó oldalra gondoltam az meg elmegy statikus oldalon is. Nem sok oldal.
Még valami: tehát erre a tárhelyre fel tudnék tölteni egyet a sok Java CMS közül? Persze adatbázis nélkülire gondolok.
Előre is köszönöm válaszotok!
3

Java futtatás

Poetro · 2009. Okt. 26. (H), 13.17
Mivel nem kapsz Java futtatási lehetőséget a szerveren, ahogy a szolgáltatók nagyrészén se, felölteni fel tudod, de futtatni már nem.
Mondjuk bemutatkozó oldalhoz nem is tudom milyen dinamikus tartalomra lenne szükség? Az ember csinál egy oldalt a saját kedvenc CMS-ével, vagy text editorával a saját gépén, lementi az oldalakat HTMLben, és máris készen van a bemutatkozó oldal.
2

Ne sz*pasd magad

gphilip · 2009. Okt. 26. (H), 12.17
Hali!

Gyors magánvéleményem, hogy ezek az ingyenes tárhelyek lófityfirittyet sem érnek. Én a helyedben - ha tényleg érdekel ez a webes megjelenés - kicsengetnék 6-7 ezer forintot per év egy kis tárhelyért, amihez saját domain is jár! Pl a domaincenter elég korrekt cég, és olcsók is, én mindig ott bérelek tárhelyet... Az integrity is jó, főleg, ha olyan extra libraryk kellenek, mint a gettext.
4

Ok

zslaszlo · 2009. Okt. 26. (H), 17.50
Köszönöm a gyors válaszokat és a javaslatokat.
Én is így gondoltam, de jobb megkérdezni okosabbakat is. :)

Mégegyszer köszi!