ugrás a tartalomhoz

Állapot mentése

whiteman0524 · 2009. Okt. 26. (H), 17.05
Sziasztok !

A kérdésem nagyon egyszerű. El lehet úgy menteni egy weblap "állapotát", hogy amikor frissítjük ugyan úgy áll fel mint előtte ?

Kicsit hülyén hangzik a kérdés szóval részletesebben is kifejtem :) Tegyük fel hogy rengeteg adatot listázok ki egyszerre a képernyőre, ergó --> "sokat kell görgetni lefele, illetve fölfele". De van nekem olyan "gombom" hogy "adatok rendezése" (bizonyos szempontok alapján). Ha rányomok a gombra, akkor az oldal (lista) újratöltődik a rendezési feltételeknek megfelelően, de sajnos a böngésző felugrik a lap tetejére. Namost én azt szeretném, ha nem ugrana fel a frissítést követően, hanem ugyan ahhoz a "nézethez/állapothoz" térne vissza, ahonnan a frissítést meghívtam.

Szóval ha éppen a lap közepén vagyok, és frissítek akkor térjen oda vissza, ne pedig a lap tetejére.

Ez megoldható ? És ha igen akkor hogyan ? :)

A választ előre is köszönöm. Addig is üdv.
 
1

JavaScript / HTML

Poetro · 2009. Okt. 26. (H), 18.06
Erre való a HTML fragment tagje (#fragment) amivel az oldal ID-vel vagy NAME-mel jelölt részére lehet ugrani.
Valamint persz elküldheted az aktuális scrollTop értéket is amit JavaScript-ből szedsz ki, de szerintem a fragment sokkal barátságosabb, és nem is kell hozzá JavaScript.
2

ScrollTop

whiteman0524 · 2009. Okt. 26. (H), 18.32
... ? Olyan is van ? OMG....egyszerűen imádom a JavaScriptet :D azt hiszem ő lesz az én "emberem"...A #fragment tag viszont azért nem lenne nekem jó, mert mint ahogy mondtad ahhoz ID -k kellenek...Én viszont nem akarok iyen id-ket csak ezért létrehozni, plusz mi van akkor, ha például van egy 800px magas div-elemem és az ablakban éppen csak a fele látszik. Ekkor a #fragment-es megoldás a div tetejéhez ugrana vissza, ami nem "ugyan ott" van mint ahol a frissítés előtt álltam..szóval nem a legszebb..én ilyen kis igényes vagyok :P

De erről a scrollTop-ról nem is tudtam...ez remek lesz, köszönöm :)