Archívum - Okt 2006 - Fórum téma
október 3
Bátran használhatok alfa csatornás PNG-t széles körnek szánt webalkalmazásban?
Elég sokszor téma mostanában az alfa csatornás PNG az IE kapcsán.
Engem az érdekelne, hogy kinek milyen tapasztalatai vannak vele általában,
azaz kölünféle böngészők, böngészőverziók, oprendszerek alatt.
Végső soron arra volnék kiváncsi, hogy szerintetek mennyire bátran lehet ma már használni egy széles közönségnek szánt webalkalmazásban.
■ Engem az érdekelne, hogy kinek milyen tapasztalatai vannak vele általában,
azaz kölünféle böngészők, böngészőverziók, oprendszerek alatt.
Végső soron arra volnék kiváncsi, hogy szerintetek mennyire bátran lehet ma már használni egy széles közönségnek szánt webalkalmazásban.
Dinamikus kép importálása Flash-be
Sziasztok!
Már régóta keresem a megoldást arra a problémára, hogy miként tudnék Flash-be betölteni egy olyan jpg képet, amit PHP-ben dinamikusan generálok, de tárolni nem szeretném, hanem egy session változóban van.
A tárolás azért nem kívánatos, mert a kép az adott felhasználó által megadott információk alapján generálódik (gyk. egy termék előnézeti képe), de nem biztos, hogy el is kell tárolni (ez később dől el). Ezt könnyen megoldom így:Ezt a képet (és esetleg még egyet) szeretném betölteni Flash-be és ott tovább manipulálni (pl. forgatni), majd megjeleníteni.
A guglit már faggatom egy ideje, sok érdeket találtam, de nem bírom megoldani ezt a problémát.
Bennetek bízom!
Köszi:
Norbi
■ Már régóta keresem a megoldást arra a problémára, hogy miként tudnék Flash-be betölteni egy olyan jpg képet, amit PHP-ben dinamikusan generálok, de tárolni nem szeretném, hanem egy session változóban van.
A tárolás azért nem kívánatos, mert a kép az adott felhasználó által megadott információk alapján generálódik (gyk. egy termék előnézeti képe), de nem biztos, hogy el is kell tárolni (ez később dől el). Ezt könnyen megoldom így:
<?php
session_start();
header('Content-type: image/jpeg');
header('Content-transfer-encoding: binary');
echo $_SESSION['ImageData'];
exit();
?>
A guglit már faggatom egy ideje, sok érdeket találtam, de nem bírom megoldani ezt a problémát.
Bennetek bízom!
Köszi:
Norbi
október 3
Webdesign fórumhoz aktív résztvevőket keresek
Hali!
Csináltam egy fórumot,ami főként a webdesignról szól.Vannak tutorialok is,és tervezem, hogy design készítő versenyek is lennének.Légyszíves aki ráér nézze meg,esetleg írjon tutorialt,képeket rakjon a galériába stb...És moderátorokat is szívesen keresnék.Tárhely egyenlőre még az extra,de ha forgalmas lesz,akkor természetesen veszek domaint és hostot is.
Ha esetleg reklámnak hangzott volna,akkor valaki törölje a témát, bár szerintem témába vág
http://wdforum.extra.hu/
■ Csináltam egy fórumot,ami főként a webdesignról szól.Vannak tutorialok is,és tervezem, hogy design készítő versenyek is lennének.Légyszíves aki ráér nézze meg,esetleg írjon tutorialt,képeket rakjon a galériába stb...És moderátorokat is szívesen keresnék.Tárhely egyenlőre még az extra,de ha forgalmas lesz,akkor természetesen veszek domaint és hostot is.
Ha esetleg reklámnak hangzott volna,akkor valaki törölje a témát, bár szerintem témába vág
http://wdforum.extra.hu/
cgi beállítás
Üdv.
Szeretnék futtani egy cgi scriptet, de nem tudom, hogy hogy kell a szerveren tárolni...
A szerver támogatja, csak nem akar futni. Kell CGI-BIN könyvtár?
Légyszi segítsetek.
Köszönöm
■ Szeretnék futtani egy cgi scriptet, de nem tudom, hogy hogy kell a szerveren tárolni...
A szerver támogatja, csak nem akar futni. Kell CGI-BIN könyvtár?
Légyszi segítsetek.
Köszönöm
on the fly képméretezés
Üdv!
Vannak képeim, pl. 200*150-es méretben, ez már a butított verzió. Van egy PHP script, ami a config file alapján röptében átméretezi ezeket a képeket kisebbre, a config file-ban beállított értékű magassághoz.
Azonban mindez igencsak be tud lassulni egy bizonyos idő után, ráadásul nem tudom előre lekérni a képek méretét, ezért ugrálni fog a tartalom.
Tudom, hogy egyszerűbb lenne a config file változása után lefuttatni egy scriptet, ami megcsinálja a képeket, de pont ezt akarom kikerülni.
A kérdés tehát: mi a leggyorsabb, a gépet legkevésbé terhelő megoldás?
Előre is köszönöm,
Cadeyrn
U.I.: átkerestem a WL fórumát és a listaarchívumot is, erre konkrétan nem találtam választ.
■ Vannak képeim, pl. 200*150-es méretben, ez már a butított verzió. Van egy PHP script, ami a config file alapján röptében átméretezi ezeket a képeket kisebbre, a config file-ban beállított értékű magassághoz.
Azonban mindez igencsak be tud lassulni egy bizonyos idő után, ráadásul nem tudom előre lekérni a képek méretét, ezért ugrálni fog a tartalom.
Tudom, hogy egyszerűbb lenne a config file változása után lefuttatni egy scriptet, ami megcsinálja a képeket, de pont ezt akarom kikerülni.
A kérdés tehát: mi a leggyorsabb, a gépet legkevésbé terhelő megoldás?
Előre is köszönöm,
Cadeyrn
U.I.: átkerestem a WL fórumát és a listaarchívumot is, erre konkrétan nem találtam választ.
Menü kezelés php-ben
Hi.
Általában php-ban dolgozom és a menüt mindig switch - case eszközzel oldom meg. Pl.:
Van a menü kezelésének valami kifinomultabb megoldása?
■ Általában php-ban dolgozom és a menüt mindig switch - case eszközzel oldom meg. Pl.:
<a href="index.php?menu=1">egyik menüm</a>
...
switch ($menu) {
case "1":
echo"okay";
break;
}
...
switch ($menu) {
case "1":
echo"okay";
break;
}
Van a menü kezelésének valami kifinomultabb megoldása?
Saját fórum készítése
Sziasztok!
Szeretnék egy saját fórumot készíteni az oldalamra.
Szóval ez kb. ugy kéne,hogy kinézzen,hogy lesz lenne legfelül a téma megnevezése,és utána a szöveg amit akar irni.Na most én azt akarom megcsinálni,hogy valami kóddal megcsinálnám valahogy,hogy ha rákattintok egy gombra akkor azt elküldje,és lehessen látni felül.
Na ez meg ugy nézne ki,hogy jönnének a szövegek fentről lefelé és a legalján lesz ez amit mondtam.
Ebben segítsetek PLS!
Hali!
■ Szeretnék egy saját fórumot készíteni az oldalamra.
Szóval ez kb. ugy kéne,hogy kinézzen,hogy lesz lenne legfelül a téma megnevezése,és utána a szöveg amit akar irni.Na most én azt akarom megcsinálni,hogy valami kóddal megcsinálnám valahogy,hogy ha rákattintok egy gombra akkor azt elküldje,és lehessen látni felül.
Na ez meg ugy nézne ki,hogy jönnének a szövegek fentről lefelé és a legalján lesz ez amit mondtam.
Ebben segítsetek PLS!
Hali!
Szövegszerkesztő ablak html-ban
Sziasztok!
Admin felületet szeretnék csinálni egy weblaphoz, és az a kérés, hogy egy szövegszerkesztő ablakhoz hasonló ablakban lehessen változtatni a szöveget. Tudom, hogy léteznek ilyen előre megírt scriptek, de fogalmam sincsen róla, hogy hogyan fogjak hozzá. Szeretnék segítséget kérni. Előre is köszönöm.
■ Admin felületet szeretnék csinálni egy weblaphoz, és az a kérés, hogy egy szövegszerkesztő ablakhoz hasonló ablakban lehessen változtatni a szöveget. Tudom, hogy léteznek ilyen előre megírt scriptek, de fogalmam sincsen róla, hogy hogyan fogjak hozzá. Szeretnék segítséget kérni. Előre is köszönöm.
PHP5 __autoload és globális változók
sziasztok!
az __autoload függvényt használom (php 5.1.4), és szeretném, ha valaki felvilágosítana arról, hogy miért nem lesznek az ilyen módon behúzott változók globálisak.
konkrét kód:
dummy.class.phpindex.php (1. verzió, __autoload nélkül)index.php (2. verzió, __autoload használatával)használtam a keresőt, weblaboron nem sok téma szól az __autoloadról, a dokomentácó pedig nem túl bőbeszédű.
gex
■ az __autoload függvényt használom (php 5.1.4), és szeretném, ha valaki felvilágosítana arról, hogy miért nem lesznek az ilyen módon behúzott változók globálisak.
konkrét kód:
dummy.class.php
<?php
$dummy_var='dummy_var';
class dummy {
function __construct() {
echo var_dump($GLOBALS['dummy_var']);
}
}
?>
<?php
require_once('dummy.php');
$dummy=new dummy();
//eredménye: string(9) "dummy_var"
?>
<?php
function __autoload($class) {
require_once($class.'.php');
}
$dummy=new dummy();
//eredménye: NULL
?>
gex
VPN csatlakozás
Sziasztok,
VPN kliensem van, a munkámhoz elengedhetetlen, viszont amikor megy, akkor a hálón a többi könyvtárt és a nyomtatókat sem tudom elérni, ez a normális és sajna a transparent tunneling nincs bekapcsolva a távoli VPN szerveren, amihez kapcsolódom.
Az egyik megoldásom lenne, szerintem műxik a Mikrofos Virtual PC, dupla XP-vel. Viszont az sok helyet foglalna és nem érek rá azt is konfigolni.
Nem udtok v.mi időtakarékos megoldást?
Peti
■ VPN kliensem van, a munkámhoz elengedhetetlen, viszont amikor megy, akkor a hálón a többi könyvtárt és a nyomtatókat sem tudom elérni, ez a normális és sajna a transparent tunneling nincs bekapcsolva a távoli VPN szerveren, amihez kapcsolódom.
Az egyik megoldásom lenne, szerintem műxik a Mikrofos Virtual PC, dupla XP-vel. Viszont az sok helyet foglalna és nem érek rá azt is konfigolni.
Nem udtok v.mi időtakarékos megoldást?
Peti