ugrás a tartalomhoz

Archívum - Nov 2005 - Fórum téma

november 27

Js calendar

hunge · 2005. Nov. 27. (V), 18.54
Üdvözlet!

A következők miatt írok: Találtam egy nagyszerű javascript naptár programot.Nagyon egyszerű használni a kattintásra felugró ablakbankiválasztható egy dátum és azt a dátumot a szülő ablak input elemébe teszi. Részint szeretném felhívni a forumozók figyelmét erre a nagyszerű kis programra. Itt megtalálható Másrészt viszont egy kis segítségre lenne szükségem a beüzemeléséhez. Ugyanis a dátumformátum nem a magyar emberek szokásához van szabva ugyanis nap-hónap-év típusú nem a "hagyományos" év/hó/nap.
A kód a következő [colorer=JavaScript]// Title: Timestamp picker
// Description: See the demo at url
// URL: http://us.geocities.com/tspicker/
// Script featured on: http://javascriptkit.com/script/script2/timestamp.shtml
// Version: 1.0
// Date: 12-05-2001 (mm-dd-yyyy)
// Author: Denis Gritcyuk <denis##kukac##softcomplex.com>; <tspicker##kukac##yahoo.com>
// Notes: Permission given to use this script in any kind of applications if
// header lines are left unchanged. Feel free to contact the author
// for feature requests and/or donations

function show_calendar(str_target, str_datetime) {
var arr_months = ["January", "February", "March", "April", "May", "June",
"July", "August", "September", "October", "November", "December"];
var week_days = ["Su", "Mo", "Tu", "We", "Th", "Fr", "Sa"];
var n_weekstart = 1; // day week starts from (normally 0 or 1)

var dt_datetime = (str_datetime == null || str_datetime =="" ? new Date() : str2dt(str_datetime));
var dt_prev_month = new Date(dt_datetime);
dt_prev_month.setMonth(dt_datetime.getMonth()-1);
var dt_next_month = new Date(dt_datetime);
dt_next_month.setMonth(dt_datetime.getMonth()+1);
var dt_firstday = new Date(dt_datetime);
dt_firstday.setDate(1);
dt_firstday.setDate(1-(7+dt_firstday.getDay()-n_weekstart)%7);
var dt_lastday = new Date(dt_next_month);
dt_lastday.setDate(0);

Lapozás egyszerűen!

hunge · 2005. Nov. 27. (V), 18.42
Üdv néktek!

Elég sokat vesződtem a lapozás megvalósításával így úgy gondoltam, hogy rászánom azt az órát ameddig az tart hogy ide leírjam, más hozzám hasonló kezdők boldogulását megkönnyítendő. Amit leírok egy példa ami bemutatja az elgondolást. Mivel a script ami írtam közel 200 sor így átírom lerövíditve. Szóval Legyen egy zöldség táblánánk amiből táblázatba szeretnénk megjeleníteni a zöldéségeket természesetesen úgy, hogy a használó eldönthesse hogy milyen paraméter szeriniti sorba rendezést akar.Nohát akkor lássuk a kódot:
[colorer=PHP]
<?php
$Nev=$_SESSION['user'];//felhasználó neve és jelszava
$Kod=$_SESSION['Kod'];

$hogyan=azon; //alap értelmezett rendezések hogy első futásnál
$sor=asc;//is megjelenítse az itt megadottak szerint
$tol=0;

if ($_POST[megnez]=="igen"){ //a felhasználó már beküldte az ürlapot akkor az ő
$hogyan=$_POST['Rendezo'];//álltal megadottak szerint rendezünk
$sor=$_POST['Sorozo'];
$tol=$_POST['OldalValaszt'];
}

function tablamegj(){
global $Nev;
global $Kod; //a global utasítás azért kell mert nélküle nem érnénk el a hatókörön
global $hogyan; // kívüli változókat
global $sor;
global $tol;

$kapcs=Mysql_connect("localhost",$Nev,$Kod)or die(mysql_error());
mysql_select_db("zoldseges",$kapcs)or die(mysql_error());
$Zoldseglekerd= "Select * from Zoldseg order by $hogyan $sor Limit $tol,10";

$Zoldsegeredm=mysql_query($Zoldseglekerd) or die(mysql_error()); //lekérdezzük a
//zöldségeket és az eredményt az eredmény változóba rakjuk

//a fejléc létrehozása
$temalista = "
<div id='zoldseges css osztaly'>
<tr>
<th class= 'Tablazatfejlec'>Azonosító</th>
<th class= 'Tablazatfejlec'>Zöldség név</th>
<th class= 'Tablazatfejlec'>Zöldség ár</th>
<th class= 'Tablazatfejlec'>Rendelkezése áll menny
</th>

Cím és forráskód elrejtése.

Anonymous · 2005. Nov. 27. (V), 13.11
Üdvözletem mindenkinek!

Azt szeretném megtudni miként lehet elérni azt, hogy a böngésző címsorában csak a domain neve jelenjen meg (pl. http://www.valami.hu) miközben a látogató járkál az oldalakon. Az kellene, hogy ne írja ki minden oldal címét (pl. http://www.valami.hu/kinalatunk.php). Kérem, aki tud segítsen!
Másik kérdésem: Hogyan lehet elrejteni a php forráskódot? Tud valaki ilyen software-t, lehetőleg olcsón, ha ingyen nem lehet :)) Honnan lehet letölteni ilyen programot? Lehet-e a php programoknak olyan része amelyet befojásol a php kód elrejtése?
Segítségeteket előre is köszönöm!

Sz. Géza

Két eladó könyv

Anonymous · 2005. Nov. 27. (V), 10.22
Könyv: Sima, Fountain, Kacsuk - Korszerű számítógép architektúrák (tervezésitér - megközelítésben) Szak Kiadó 1998
Könyv: Andrew S. Tanenbaum Számítógépes hálózatok (másódik, bővített, átdolgozott kiadás Panem Könyvkiadó 2004
A két könyv szinte origi állapotban van, és 7000-7000 volt az új áruk.
Max kétszer ha kinyitottam őket árat mondj...
Esetleg érdekel csere más könyvre php+adatbázis témában
http://xrider.web.elte.hu/main/elado/konyvek

Érdeklődni csak mailben:
xrider##kukac##elte.hu

Üdv.:
X

november 26

Szövegfájl betöltése és megjelenítése Flashben

Anonymous · 2005. Nov. 26. (Szo), 18.30
Van egy mozi (gyakorlatilag az egész weboldal), ahol az egyes gombokra kattintva újabb movie-ket tölt be(külső file - .swf). Ezeken az oldalakon van egy szövegterület, ahol mindig a megfelelő tartalom található.

Én viszont azt szeretném, hogy az adott menüpontra kattintva az adott külső állományból (pl linek menünél a link.txt ből ) másolja ki a szövet, és azt jelenítse meg. Ezt hogy tudnám megoldani?

Gondoltam XML-re is, de leginkább ez a megoldás érdekelni, lévén hogy szerintem egyszerübben elkészíthető.

Még mielött lenyakaznátok érte, nem én csináltam az oldalt, csak a tartalmat nekem kéne beleintegrálnom... Úgyhogy a full flash nem az én "bűnöm", és nem is nagyon értek az ActionScriptekhez sem.

Milyen könyvet ajánlotok ASP tanuláshoz?

Pal_ur · 2005. Nov. 26. (Szo), 14.39
Kollégám (látott már informatikát, de PHP-zni nem tud) szeretné magát rávenni arra, hogy ASP-ben tudjon programozni.
Tudna valaki ajánlani '24 óra...' jellegű könyvet erre a célra? Vagy legalább olyat, amiből el lehet kezdeni tanulni?

Köszönöm.

Hibakezelés osztályokkal PHP 5.1-ben

janoszen · 2005. Nov. 26. (Szo), 10.46
Sziasztok!

Nemrég frissítettem PHP 5.1-re abban a reményben, hogy a globális hibakezelést ügyesen meg tudom valósítani. A célom az lenne, hogy trigger_error() segítségével eldobok egy hibaosztályt, amely a felhasználónak és a log-file-nak is tartalmazza a hibaüzenetet.

Namost, mint észrevettem, a trigger_error-nak nem tudok osztályt adni paraméternek. Azaz, tudok, de az akkor egy Notice kiséretében stringé alakul.

A hiba megoldását keresve, elkezdtem nézegetni az exception-öket. Először nagyon örültem, hogy van globális exception kezelés, de utána nagyon gyorsan lefagyott a mosoly az arcomról, amikor megláttam, hogy a globális exception kezelés után leáll a script futása.

Java, C++, stb felhasználóknak ez gondolom, szokványos, de nekem a trigger_error arra kellett volna, hogy a felhasználói üzenetek sorához hozzáfűzzek egy üzenetet és feljegyezzem, hogy melyik fájban történt a hiba dobása.

Azon kívül, hogy saját hibakezelést írok hozzá, van erre valami épkézláb megoldás?

Köszi

Jól használható webszerver csomag?

Anonymous · 2005. Nov. 26. (Szo), 00.24
Nos:
Van 1 Apache szerverem jó minden fut tiszta király.
2 nap mulva fogja magát és megáll a szerver az jó, csak a mysql sz@rt be, nem értem h miért mert indításnál egyszer csak nem zöld hanem piros volt a lámpa(nem fut) csak tudnám h miért.

De nem is akarok vele foglalkozni.

Nos arra szeretném kérni önöket:) hogy ha valaki tudna egy jó kis apache szervert ami kezeli a php-t és a myqsl-t és van phpmyadmin-is rajt magyar nyelven is azt megköszönném ha belinkelné esetleg, mert nekem vmi olyasmi kéne ami csak install azt fenn is van a php, mysql és nem kell álítgatni mint amilyen most nekem is van(Bizarr Server) azt is csak install.exe felment és már mehetett is a php szakítás és a mysql tábla készítés na szal légyszives segítsetek nekem mert naon fontos lenne h végre lkegyen egy jó kis esetleg stabil php, mysql szerverem.

Előre is kössz mindekinek!!!
(bocs a hólye kifejezésekért)

Anonymus User

november 26

Töltés indikátor diszkrét JavaScript-tel

janoszen · 2005. Nov. 25. (P), 22.57
Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy mivel hosszas keresés után sem találtam kész scriptet a feladatra, ha valakinek van, akkor ossza meg. A feladat az lenne, hogy JSből egy olyan "Töltés - kérem várjon" feliratot generálni, mint a GMailnél.

Felt ki tudom fejleszteni magam is, de ha valakinek van készen, nem kellene szívnom vele.

Köszi

HTTP protokol kérdése és a PHP

janoszen · 2005. Nov. 25. (P), 19.31
Sziasztok!

Olvasgatom a HTTP protokol leírását, mivel a mostani projektemben szükségem van rá és felmerült néhány kérdés, amit nem nagyon tudtam tisztázni.

Szeretnék subdomain-eket kezelni PHPből. Namost, ha a Host: headert veszem, az HTTP/1.0-ban nincs implementálva. Kiindulhatok abból, hogy már senki nem használ HTTP/1.0-t?

Ezen kívül felmerült bennem a kérdés, hogy PHPben hogyan tudnám a kért URLt így visszakapni:

http://subdomain.domain.tld:port/path/file.ext?var1=value1&var2=value2

A szerver változókból csak-csak össze tudom rakni, de az mindig függ a szerver konfigurációjától, hogy mit ad oda a PHPnak. Van erre valami egységesített megoldás? Főleg: hordozható megoldás?

Köszi

ProClub