ugrás a tartalomhoz

Archívum - Nov 25, 2005 - Fórum téma

Töltés indikátor diszkrét JavaScript-tel

janoszen · 2005. Nov. 25. (P), 22.57
Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy mivel hosszas keresés után sem találtam kész scriptet a feladatra, ha valakinek van, akkor ossza meg. A feladat az lenne, hogy JSből egy olyan "Töltés - kérem várjon" feliratot generálni, mint a GMailnél.

Felt ki tudom fejleszteni magam is, de ha valakinek van készen, nem kellene szívnom vele.

Köszi
 

HTTP protokol kérdése és a PHP

janoszen · 2005. Nov. 25. (P), 19.31
Sziasztok!

Olvasgatom a HTTP protokol leírását, mivel a mostani projektemben szükségem van rá és felmerült néhány kérdés, amit nem nagyon tudtam tisztázni.

Szeretnék subdomain-eket kezelni PHPből. Namost, ha a Host: headert veszem, az HTTP/1.0-ban nincs implementálva. Kiindulhatok abból, hogy már senki nem használ HTTP/1.0-t?

Ezen kívül felmerült bennem a kérdés, hogy PHPben hogyan tudnám a kért URLt így visszakapni:

http://subdomain.domain.tld:port/path/file.ext?var1=value1&var2=value2


A szerver változókból csak-csak össze tudom rakni, de az mindig függ a szerver konfigurációjától, hogy mit ad oda a PHPnak. Van erre valami egységesített megoldás? Főleg: hordozható megoldás?

Köszi

ProClub
 

Google AdWords kampányaimat felfüggesztették

Anonymous · 2005. Nov. 25. (P), 15.25
Udv!

A problemam a kovetkezo:
Google AdWords-ben napok ota az osszes kampanyom felfuggesztett statusszal fut, es nem tudom ujrainditani oket, a szamlamon elvileg van eleg penz, a google-nek tobb mailt irtunk de keptelenek valaszolni!
valaki talalakozott mar hasonlo poorblemaval?

a masik gond, hogy az egesz felulet magyar, viszont itt az irodaban tobben hasznaljuk es nem mindenki erti a magyart, tehat valahogy at kene allitani angolra az interface nyelvet, de erre sem talatam semmi hivatkozast a sugoban es a team sem irt semmit!

koszonom!
domi
 

Időzített műveletek PHP-vel

Anonymous · 2005. Nov. 25. (P), 14.48
Sziasztok!
Az a kérdésem, hogy hogyan lehet megcsinálni php+mysql-lel, hogy mondjuk bizonyos időközönként lefusson egy esemény (pl. adatbázis rendbetétele.. stb..)?
Vagy csak szerveroldalon valósítható meg?
Vannak 5leteim, hogy hogyan működhet, de ezek elég nyakatekert megoldások és kíváncsi vagyok, hgoy a profik hogy csinálják! :)
Köszi!
 

Lehetséges egy HTML linkre több esemény?

Anonymous · 2005. Nov. 25. (P), 13.11
Üdvözletem!

Talán másoknak is érdekes lehet, számomra nagyon fontos lenne, ha tudnám, hogyan lehet egy html linkre több eseményt tenni. Részletesebben a problémám a következő:

Van egy 3 frame-ből álló oldalam. (Tudom, hogy nem kellene frame-kkel bohóckodni, de mivel az oldal html és flash kombinációja, nem volt más lehetőségem.) Az első frame (flash) a Fejléc, a 2. frame (flash) egy oldalsó képscroll, a harmadik (html) meg maga a tartalmi frame, ahová jelen esetben egy hosszú, linkekkel tűzdelt tartalomjegyzék van betöltve. Azt szeretném elérni, hogy a tartalomjegyzékben elhelyezett html linkre kattintva, mind a 3 frame-be töltse be a megfelelő oldalakat. A tartalomjegyzékből bármelyik fejezetre ugorva annak megfelelő fejléce, képscrollja és tartalmi része töltődjön be a megfelelő frame-be.

Milyen praktikus megoldás van erre?
 

CSS függőleges igazítás, valamint min-height probléma

Anonymous · 2005. Nov. 25. (P), 10.24
Következő a problémáim vannak:

1,Van egy 650*35-ös divem, amiben van x szövegrészlet. IE alatt a szöveget felülre, míg firefoxban alulra igazítja. Hogyan tudnám lehetőleg középre igazítani?

2, A másik a min-height megadása. Firefoxban megy, IEben nem. Egyszerűen úgy jelenik meg, mintha nem is adtam volna meg értéket.

Előre is köszönöm a válaszokat!