ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jún 2005 - Fórum téma

július 1

Hogyan lehet végleg letiltani Dinamikus IP-vel rendelkező Usert?

Anonymous · 2005. Jún. 30. (Cs), 23.58
A kérdésem rövid: Hogyan lehet végleg letiltani Dinamikus IP-vel rendelkező Usert?

Válaszotokat előre is megköszönöm!


Üdv: Zsolt
 

DIV elem pozicionálása TABLE-ban

ilkb · 2005. Jún. 30. (Cs), 21.42
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni, hogy hogyan lehet pozíconálni a TABLE elemen (cellán) belül a CSS-sel meghatározott formájú, méretű stb. DIV elemet?

Azt szeretném elérni, hogy a DIV elemek a cella tetején jelenjenek, meg, de ne egymáson, mert a táblázattal az oldal 3 oszlopos tagolását oldottam csak meg, így egy cellába több DIV elem is kerül egymás alá!

Egy másik fórumban már kérdeztem annó, hogy hogyan lehet hivatkozni egy DIV elemre. Akkor azt a választ kaptam, hogy :

<DIV id="DIV_neve">
<A href="/valami/valami.html" target="DIV_neve">Valami</A>
</DIV>


Ez mind szép és jó, de mivel CSS-t használok és arra is id="valami_css"-sel hivatkozok. Sehogy sem akarja abban a DIV elemben megjeleníteni a tartalmat, akár a CSS id-jére hivatkozok targetben, akár másikra... Valaki tud rá megoldást?

Előre is köszi a segítségeteket!
ilkb
 

LEFT JOIN+mysql_fetch_array nem ad vissza mindent

saxus · 2005. Jún. 30. (Cs), 14.57
Van egy SQL kérésem, ahol LEFT JOIN-nal hozzácsaptam egy táblához néhány mezőt (fórum hozzászólásaihoz az user adatokat) és a mysql_fetch_array() -jel nem adja vissza a júzerek tábla oszlopait, még ha *-t írok, akkor sem. A mysql_num_fields() visszaadja a rendes oszlopszámot.

Viszont a mysql_fetch_object() visszaadja az összeset, csak azt nem értem, hogy miért nem megy ez fetch_array-jel. Van erre valakinek ötlete?

A PHP Doksi szerint a mysql_fetch_object() kb ugyanolyan gyors, mint a mysql_fetch_array(), csak tudomásom szerint PHP-ben az objectek több memóriát foglalnak, én meg szeretek mindent minél jobban optimalizálni.
 

Fastruktúrával kombinált megjelenítés/lekérdezések

Vales_73 · 2005. Jún. 30. (Cs), 13.50
Sziasztok!

Nagyon rövid időn belül el kell kezdenem fejleszteni egy webes alkalmazást, amelyben sajnos (a főnököm és az ügyfél kívánsága) fastruktúrában kell megjelenítenem adatokat és a fa bármelyik elemére kattintva le kell kérdeznem az elem adatait. Természetesen a fának ki/be csukhatónak kell lennie. Olvastam a hierarchikus adatkezelésről szóló cikkeket, de nem lettem okosabb. Jóval bonyolultabb (már létező) adatbázisból kell fát generálni. Megpróbáltam a főnökömet lebeszélni róla, de nem sikerült :(
Szóval "ascii art"-ban nagyjából ilyet kellene csinálni:

Cég 1
|_Pénzügy
| |_Jóska Pista
| |_Gipsz Jakab
| |_Feladat 1
|_Eszközök
|_Eszköz 1
Cég 2
Cég 3
Cég 4

S.i.t.

Szóval a példánál maradva, ha rákattintok Cég 1-re, akkor az alsó keretben egy táblázatban kilistázódnak Cég 1 adatai, de közben a cég 1 alatti fa ki is nyílik. Tehát nem csak a levelekre kattintva jelennek meg adatok, hanem a fában feljebb lévő ágak adatait is le kell kérdezni, attól függően, hogy éppen melyiken navigál. Tehát feljebb nyitás vagy csukás+lekérdezés, leveleken csak lekérdezés.
Találtam a neten egy-kettő kész treemenu, treeview JS alkalmazást, csak baromira nem sikerül őket ilyen szinten testreszabni. Sajnos egy ilyen használata, pláne készítése mély JavaScript ismereteket feltételez, ami nekem nincs:( Természetesen adatokkal PHP-vel lenne feltöltve, PostgreSQL-ből.
Kérdéseim:
- Csinált már valaki ilyet és honnan merített ihletet?
- Van-e ilyen kész JS komponens, ami gyakorlatilag csak megkapja az SQL-ből lekérdezett rekordokat és még azokat a aparamétereket, hoyg hoygan generálja le a fát ezekből?

Hálás köszönettel: Vales_73
 

WYSIWYG rich text editor készítése

FGK · 2005. Jún. 30. (Cs), 13.26
Üdv!

Szóval sok forráskódot megnéztem, de mivel nem specialitásom a JS, ezért fordulok hozzátok...

Hogyan is kéne nekiállnom? Annyira alapkérdéseim volnának, hogy pl. mi az a téglalap amibe írunk? Valami spec textbox, egy iframe, vagy mi?!
Aztán ha ez a dolog amit megszerkesztettünk, egy űrlapban van, akkor azt hogy is lehet elküldeni?

Nincs a neten egy ilyen tutorial? (Én nem találtam...) Az is nagy segítség lenne.

FGK
 

Scroll ki-be kapcs frame-ben

FGK · 2005. Jún. 30. (Cs), 12.59
Üdv!

Hogyan lehetne azt megoldani, hogy egy gombra kattintva a frame-ben a görgetősávot ki- és bekapcsolja?

Mintának nézzétek meg ezt: http://www.w3schools.com/js/tryit.asp?filename=try_dom_frame_scrolling Én sajnos valahogy nem tudtam megoldani, hogy az "aktuális" keretben történjen ez, és ne két gombbal, hanem eggyel, aminek változik az értéke ("Ki" feliratról "Be"-re a gombon).

Minden segítséget előre is köszönök:
FGK
 

szerver hoszting

Bártházi András · 2005. Jún. 30. (Cs), 11.59
Cégünk egy további szervert szeretne internet kapcsolattal elhelyezni a neten, legalább 100 Mbit/sec BIX kapcsolattal, s használható nemzetközivel. Nem feltétel semmilyen további szolgáltatás, de a Victor Hugo utcában szeretnénk elhelyezni a szervert. Mivel a szerver backup célokat látna el, ezért a 99.99999%-os rendelkezésre állás nem feltétel, persze nem baj. Milyen cégeket ismertek, akik olcsón kínálnak szerver hosztingot?
 

június 30

8 jegyű adószám...

Anonymous · 2005. Jún. 29. (Sze), 23.35
Sziasztok!

Kérdezném, hogy a 8 jegyű adószám kiváltható e weblapkészítés, esetleg internetes távmunka céljából?

köszi a válaszokat
 

fopen távoli fájl

arnyekk · 2005. Jún. 29. (Sze), 23.20
Warning: fopen("http://www.google.co.hu/search?q=keresoszo&hl=hu&lr=lang_hu&start=0", "r") - Success in ...... php on line ...

Saját webszerveremről működik, de az éles helyéről nem.
allow_url_fopen 1
safe_mode off

Más url-t megnyit, de a google-t nem akarja. :( Mi lehet a gond?
 

Linkelési probléma

M Acid · 2005. Jún. 29. (Sze), 19.17
Sziasztok!

Akadt 1 kis problémám: a dolog úgy néz ki, hogy megcsináltam 1 oldalt csssel, meg htmllel, de a linkelésnél kiderült, hogy, mivel divvel csináltam a navbart, és a contentbart, igy vmiért nem tudom megoldani, hogy a content-ben jelenjen meg az új oldal. Van erre vmi megoldásotok?

Köszke előre is