Archívum - Jún 22, 2005 - Fórum téma
CSS vagy -class="név"- manipulálása javascripttel?
Sziasztok!
Kérdésem a következő:
Megoldható e javasriptel a css mainpulálása?
Konkrétan: megoldható e hogy egérkattintásra -onClick- a javasript lecseréli egy selector értékét display: none -ról display: block -ra?
Ha nem, megoldható e az, hogy a javascript a HTML fájlban ugyancsak egérkattintásra class="xxx" et class="yyy"-ra írja át?
Tehát a TAG class nevét írja át?
köszönöm a válaszokat...
■ Kérdésem a következő:
Megoldható e javasriptel a css mainpulálása?
Konkrétan: megoldható e hogy egérkattintásra -onClick- a javasript lecseréli egy selector értékét display: none -ról display: block -ra?
Ha nem, megoldható e az, hogy a javascript a HTML fájlban ugyancsak egérkattintásra class="xxx" et class="yyy"-ra írja át?
Tehát a TAG class nevét írja át?
köszönöm a válaszokat...
Konkrét "cella" lekérdezése MySQL-ból
Üdv újra és újra!
Most annyi volna a kerdésem ami a tárgy: "Konkrét "cella" lekérdezése MySQL-ból" - tehát hogyan is?
Van egy ilyen próbálkozásom:
Szóval azt szeretném, hogy a $logintime string legyen a $nick nevű felhasználó bejelentkezésének ideje (a "login_time" (timestamp) mező a "users" táblában, ahol a "name" mező megegyezik a $nick stringgel). Így viszont a $logintime string ez lesz, és nem tudom miért: Resource id #3
Tud valaki segíteni?
De valaki kezdhetne már rajtam kívül új témát, mert mindig csak én kérdezek... :/
FGK
■ Most annyi volna a kerdésem ami a tárgy: "Konkrét "cella" lekérdezése MySQL-ból" - tehát hogyan is?
Van egy ilyen próbálkozásom:
$logintime = mysql_db_query("fgkchat", "SELECT `login_time` FROM `users` WHERE `name`='$nick'");
Szóval azt szeretném, hogy a $logintime string legyen a $nick nevű felhasználó bejelentkezésének ideje (a "login_time" (timestamp) mező a "users" táblában, ahol a "name" mező megegyezik a $nick stringgel). Így viszont a $logintime string ez lesz, és nem tudom miért: Resource id #3
Tud valaki segíteni?
De valaki kezdhetne már rajtam kívül új témát, mert mindig csak én kérdezek... :/
FGK
Suckerfish legördülő menü kódjának elemzése
CSS Guruk segítségét kérem az alábbi kérdésben:
A http://htmldog.com/articles/suckerfish/dropdowns/example/# oldalon látható többszintes CSS menü az általam látott legjobb megoldás a témában.
Muszáj megértenem a működését, egyrészt mert érdekel, másrészt nem tudom szolgalélekkel lemásolni (konkrétan: ennek a fentinek minden fő- és almenüpontja kötelezően fix szélességű, az enyémnél jó lenne ha ez nem lenne követelmény)
Az érdekelne (minden más tekintetben értem a CSS megoldását), hogy szerintetek azt a fontos jelenséget (amelyet mások megoldásai kikerülnek), hogy a :hover után a megjelenő almenü fölé elmozdított egér (vagyis már nincs :hover) ellenére a szülő elem is :hover állapotban marad, mivel éri el az adott CSS.
Más szempontból: melyik elem melyik CSS ficsörének a hozadéka ez a számomra fontos és reprodukálandó jelenség?
Köszönettel:
teamtom
■ A http://htmldog.com/articles/suckerfish/dropdowns/example/# oldalon látható többszintes CSS menü az általam látott legjobb megoldás a témában.
Muszáj megértenem a működését, egyrészt mert érdekel, másrészt nem tudom szolgalélekkel lemásolni (konkrétan: ennek a fentinek minden fő- és almenüpontja kötelezően fix szélességű, az enyémnél jó lenne ha ez nem lenne követelmény)
Az érdekelne (minden más tekintetben értem a CSS megoldását), hogy szerintetek azt a fontos jelenséget (amelyet mások megoldásai kikerülnek), hogy a :hover után a megjelenő almenü fölé elmozdított egér (vagyis már nincs :hover) ellenére a szülő elem is :hover állapotban marad, mivel éri el az adott CSS.
Más szempontból: melyik elem melyik CSS ficsörének a hozadéka ez a számomra fontos és reprodukálandó jelenség?
Köszönettel:
teamtom
CSS div -ben táblázat
Üdv!
Van egy szokásos 3 oszlopos div-es float-olt lapom.
Amit el szerettem volna érni:
A lap mindíg "majdnem teljes" szélességre legyen széthúzva felbontástól függetlenül. (alapkeret width:95%)
Ha alacsony (640x480, 800x600) felbontást használok, akkor se nyomja össze az oldalakat egy bizonyos szélesség alá: alapkeret min-width: 790px
ez eddig szép és jó!
A problémám:
Ha a középső részben egy táblázat(fórum) van width 90-100% al,akkor IE alatt a következő dolog történik:
Szűkítem a böngésző ablakot, (vagy kisebb felbontásba váltok)akkor nem csak a táblázatban lévő szövegek tördelődnek új sorba, hanem az egész táblázatot eltolja lefelé az oldalsó float-olt div-ek aljához. Nem az egész "közepső" div-et tolja el, hanem csak a táblázatot. Ha a táblázat előtt van szöveg, az fent marad a rendes helyén.
Úgy néz ki a táblázat nem akar elférni a neki szánt helyen, pedig még lehetne a tábla mezőiben tördeli a szöveget.
Az IE az alapkeret min-width (css2) selektor-ról nem tud.
Mozilla, firefox, konqueror, opera, stb alatt teljesen jól működik.
Arra gondoltam , hogy a min-width hiánya miatt nem jó az IE megjelenítése.
Találkozott már valaki ilyen "hibával?"
Vagy teljesen rossz az egész oldal kialakításom?
"Minden megoldás érdekel..." :)
-zolih-
Vázlatosan így néz ki (most csak fejből, nincs előttem..):
[code]
css:
#alapkeret {
width : 95%;
min-width : 790px;
}
#bal {
width : 10em;
float : left;
}
#jobb {
width :10em;
float : right;
}
#kozepe {
margin: 1em 12em;
padding : 1em;
}
A közepét nem float-oltam a bal oldal mellé, mert akkor a középső tartalom szélességétől függően máshova kerül(vizszintesen) a jobb oldal, fix méretet meg nem akartam megadni, mert akkor nagyobb felbontásban a jobb oldalon nem nyújtja ki a böngésző ablak teljes szélességére.
Inkább a közepe div-nek 12em széles (10em szélességű a két oldalsáv) bal, jobb margót adtam.
html:
<html>
<body>
<div id=alapkeret>
<div id=bal>...</div>
<div id=kozepe>
<p>szoveg jó helyen</p>
Van egy szokásos 3 oszlopos div-es float-olt lapom.
Amit el szerettem volna érni:
A lap mindíg "majdnem teljes" szélességre legyen széthúzva felbontástól függetlenül. (alapkeret width:95%)
Ha alacsony (640x480, 800x600) felbontást használok, akkor se nyomja össze az oldalakat egy bizonyos szélesség alá: alapkeret min-width: 790px
ez eddig szép és jó!
A problémám:
Ha a középső részben egy táblázat(fórum) van width 90-100% al,akkor IE alatt a következő dolog történik:
Szűkítem a böngésző ablakot, (vagy kisebb felbontásba váltok)akkor nem csak a táblázatban lévő szövegek tördelődnek új sorba, hanem az egész táblázatot eltolja lefelé az oldalsó float-olt div-ek aljához. Nem az egész "közepső" div-et tolja el, hanem csak a táblázatot. Ha a táblázat előtt van szöveg, az fent marad a rendes helyén.
Úgy néz ki a táblázat nem akar elférni a neki szánt helyen, pedig még lehetne a tábla mezőiben tördeli a szöveget.
Az IE az alapkeret min-width (css2) selektor-ról nem tud.
Mozilla, firefox, konqueror, opera, stb alatt teljesen jól működik.
Arra gondoltam , hogy a min-width hiánya miatt nem jó az IE megjelenítése.
Találkozott már valaki ilyen "hibával?"
Vagy teljesen rossz az egész oldal kialakításom?
"Minden megoldás érdekel..." :)
-zolih-
Vázlatosan így néz ki (most csak fejből, nincs előttem..):
[code]
css:
#alapkeret {
width : 95%;
min-width : 790px;
}
#bal {
width : 10em;
float : left;
}
#jobb {
width :10em;
float : right;
}
#kozepe {
margin: 1em 12em;
padding : 1em;
}
A közepét nem float-oltam a bal oldal mellé, mert akkor a középső tartalom szélességétől függően máshova kerül(vizszintesen) a jobb oldal, fix méretet meg nem akartam megadni, mert akkor nagyobb felbontásban a jobb oldalon nem nyújtja ki a böngésző ablak teljes szélességére.
Inkább a közepe div-nek 12em széles (10em szélességű a két oldalsáv) bal, jobb margót adtam.
html:
<html>
<body>
<div id=alapkeret>
<div id=bal>...</div>
<div id=kozepe>
<p>szoveg jó helyen</p>
String ellenőrzés
Üdv mindenki!
Az volna a kérdésem, hogy hogyan lehet leellenőrizni, hogy egy stringben csak azok a karakterek szerepelnek, amiket én megadok? (Konkrétan arról volna szó, hogy csak ékezet nélküli kis- és nagybetűk, ill. számok szerepelhessenek egy névben regisztrációkor.)
(És igen, olvasgattam a php.net-en, de mivel olyan sok ilyesmi függvény van, gondoltam talán itt csuklóból megmondja nekem valaki, mi is lenne jó nekem.)
Előre is kösz.
FGK
■ Az volna a kérdésem, hogy hogyan lehet leellenőrizni, hogy egy stringben csak azok a karakterek szerepelnek, amiket én megadok? (Konkrétan arról volna szó, hogy csak ékezet nélküli kis- és nagybetűk, ill. számok szerepelhessenek egy névben regisztrációkor.)
(És igen, olvasgattam a php.net-en, de mivel olyan sok ilyesmi függvény van, gondoltam talán itt csuklóból megmondja nekem valaki, mi is lenne jó nekem.)
Előre is kösz.
FGK
JS Guruk segítsetek
Sziasztok!
Lenne egy egyszerűnek tűnő ámde talán mégsem olyan egyszerű problémám.
A lényeg, hogy van egy form ami az elküldésekor JS-el megnyit egy új ablakot, majd az űrlapot elküldi saját magának. Azt kellene csinálnia, hogy miután megkapta a teljes formot (amiben valószínű nagy méretű fájlok lesznek) akkor bezárja az előbb nyitott ablakot: egy egyszerű példa ami sajnos nem működik
<html>
<head>
<script language="javascript">
function nyit() {
ablak = window.open("valami.html", "uj_ablak","width=790,height=550");
}
</script>
</head>
<body>
<a href="/javascript:ablak.close()">zár</a>
<form action=index.html method=post onsubmit=nyit()>
<input type=submit>
</form>
</body>
</html>
Viszont ha a nyitást is linkel oldom meg akkor meg megy rendesen.
Szóval erre tud valaki megoldást?
Bármilyen alternatíva érdekel, ahol a form elküldése nyitja az ablakot és a lap újbóli betöltése után zárodik be.
Köszi előre is!
■ Lenne egy egyszerűnek tűnő ámde talán mégsem olyan egyszerű problémám.
A lényeg, hogy van egy form ami az elküldésekor JS-el megnyit egy új ablakot, majd az űrlapot elküldi saját magának. Azt kellene csinálnia, hogy miután megkapta a teljes formot (amiben valószínű nagy méretű fájlok lesznek) akkor bezárja az előbb nyitott ablakot: egy egyszerű példa ami sajnos nem működik
<html>
<head>
<script language="javascript">
function nyit() {
ablak = window.open("valami.html", "uj_ablak","width=790,height=550");
}
</script>
</head>
<body>
<a href="/javascript:ablak.close()">zár</a>
<form action=index.html method=post onsubmit=nyit()>
<input type=submit>
</form>
</body>
</html>
Viszont ha a nyitást is linkel oldom meg akkor meg megy rendesen.
Szóval erre tud valaki megoldást?
Bármilyen alternatíva érdekel, ahol a form elküldése nyitja az ablakot és a lap újbóli betöltése után zárodik be.
Köszi előre is!
image modul
Sziasztok,
ingyenes tárhelyre felrakott képeim nem jelennek meg a böngészőben. Be van kapcsolva az image modul, image filter modul, az image táblát parancssori formában felvittem az adatbézisba, semmi hibát nem írt ki a gép, de egyszerűen sem az explorerben, sem a firefox-ban nem jelenik meg a kép..:((
Másik probléma:
Ha az album modult bekapcsolom, megjelenik a create album, beírom a nevet, feltöltöm a képet, de azt írja ki, hogy a tartalom nem jeleníthető meg..:(((
Nagyon szívok ezekkel a modulokkal.. Tudnátok segíteni, pliiiizz, itt görcsölök ezzel már fél napja..
Köszi: vicsi
■ ingyenes tárhelyre felrakott képeim nem jelennek meg a böngészőben. Be van kapcsolva az image modul, image filter modul, az image táblát parancssori formában felvittem az adatbézisba, semmi hibát nem írt ki a gép, de egyszerűen sem az explorerben, sem a firefox-ban nem jelenik meg a kép..:((
Másik probléma:
Ha az album modult bekapcsolom, megjelenik a create album, beírom a nevet, feltöltöm a képet, de azt írja ki, hogy a tartalom nem jeleníthető meg..:(((
Nagyon szívok ezekkel a modulokkal.. Tudnátok segíteni, pliiiizz, itt görcsölök ezzel már fél napja..
Köszi: vicsi