ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jún 8, 2005 - Fórum téma

Fórumozó joga

arnyekk · 2005. Jún. 8. (Sze), 23.57
Üzemeltetünk egy fórumot, és az egyik régi fórumozonk arra kér, töröljem az összes eddigi hozzászólását. Attól függetlenül hogy technikailag megoldható-e vagy sem, kérdésem az lenne, jogilag a fórumozó "tulajdonában" állnak-e a hozzászólásai? Meglátásom szerintem nem, de azért valaki erősítsen meg ebben :)
 

Apache 2 és PHP 5 telepítése XP SP2 alá

Anonymous · 2005. Jún. 8. (Sze), 14.54
Köszöntök Mindekit!

Segítségre lenne szükségem!


Apache 2 és PHP 5 telepítésével küdök már egy hete.

XP sp2 alá szeretném telepíteni!

Sehogy sem jön össze!

Pontosan követem a leírást.

Nem jutok egzről a kettőre!


IIS kivan kapcsolva!
Tűzfal kikapcsolva!

Előre is köszönöm a segítséget!
 

két dimenziós tömb

Anonymous · 2005. Jún. 8. (Sze), 11.49
Sziasztok,

két dimenziós tömbben szeretnék eltárolni egy mátrix elemeit. Előre nem ismerem a mtx méretét, mert fileból olvasom be. A file-ból kinyert adatot tömbben tárolom($data) , ami 1 dimenziós, és az array_push függvénnyel pakolom át egy másik tömbbe($mtx), de egyelőre csak úgy sikerül hogy ha a $data tömb konkrét elemét irom a kodba, tehát $data[2]-tel. Hogyan tudom az egészet rögtön bele tenni. kicsit kusza a dolog remélem érthető.
 

includeolt függvények nem akarnak működni?

Anonymous · 2005. Jún. 8. (Sze), 09.29
Üdv Mindenkinek,

FL: PHP 4.3.10

olyan problémával találtam magam szembe, hogy a következő külön fájlban megtalálható 2 függvény beincludolva egy php oldalba nem hajlandó működni:

<?php
function CONVERT_html_SPEC_CHARS ($val) {
$val = str_replace('&#337;', 'ő',$val);
$val = str_replace('&#369;', 'ű',$val);
$val = str_replace('&#336;', 'Ő',$val);
$val = str_replace('&#368;', 'Ű',$val);
return $val;
}

function CONVERT_SPEC_CHARS_html ($val) {
$val = str_replace('ő', '&#337;', $val);
$val = str_replace('ű', '&#369;', $val);
$val = str_replace('Ő', '&#336;', $val);
$val = str_replace('Ű', '&#368;', $val);
return $val;
}
?>

amint beteszem a két függvényt az include helyébe, működik rendesen.
Mi lehet ennek az oka?

Köszi
Üdv
Sanyi
 

Millyen a jó tárhelyszolgáltató?

Medvesajt · 2005. Jún. 8. (Sze), 01.50
Hali mindenkinek!
Olyan kérésem volna, hogy akinek van véleménye, írja meg, hogy szerinte milyen egy jó tárhelyszolgáltató?(azon kívül, hogy ingyenes)
Milyen szolgáltatásokat kéne nyújtania ahhoz, illetve ezeket KONKRÉTAN milyen árakon kéne nyújtania?

Kíváncsiságom oka az, hogy magam is ilyen szolgáltatást szeretnék indítani.

A szolgáltatásokra gondolok itt arra, hogy a tárhelybérlő a tárhelyével kapcsolatosan pontosan milyen dolgokat menedzselhessen, illetve mekkora méretű tárhelycsomagokat kellene kialakítani?

Bár még nemtom, hogy van-e ilyen, de ütős dolog-e az, hogy például a mysql-es tárhelyfoglalás nem kerülne bele a kvótába?

A fizetési periódusokat illetően kinek milyen véleménye van: van-e értelme előre fizetni pár hónaptól akár egész évet előre?

A programozási feladatok áraival kapcsolatban ki milyen alapon számolja ki magában (vagy hivatalosan) egy weboldal megírásának költségeit? Gondolok itt mondjuk a megírt sorok számára, a programírással eltöltött órák számára, stb. Külön számoljátok-e a grafikai részt?

Azt kérném, hogy ne linkeket mutassatok tárhelyszolgáltatók oldalaira, ne is példálozzatok, egyszerűen csak a saját magánvéleményetkere vagyok kíváncsi: milyen a jó tárhelyszolgáltató?
 

PHP5 telepítése Suse Linuxra

Medvesajt · 2005. Jún. 8. (Sze), 00.44
Hali mindenkinek!

Felraktam az otthoni gépemre a windows mellé a suse linux 9.2-es dvd változatot, hogy ezen tesztelhessem a php5-ös dolgaimat.
Miután telepítettem a Suse-t, felraktam az apache 1.2-est, mivel abban a pillanatban csak az volt az elérhető. Később felraktam az apache 2-t is. Ehhez szerettem volna társítani a PHP5-öt úgy, hogy forrásból fordítom.
Letöltöttem, kicsomagoltam, és beállítottam azokat a kapcsolókat, amelyekre szükségem van a próbaverziónál, de már maga a konfigurálás megakadt. Kijelentette, hogy a configure 2422. sorjában található lex nem talál kiutat, illetve szükségem lesz a Bison-ra.
A manuálban megtaláltam, hogy szükségvan a flex-re és a Bisonra. Ezeket nem találtam meg a Suse dvd-jén, ezért letöltöttem a netről őket, kicsomagoltam és forrsából telepítettem. Ezekkel nem volt semmi gond.
Flex esetében ha jól emlékszem a 2.5.4-es verzió volt előírva, de Én csak egy másikat a 2.5.31-est tudtam beszerezni a Sourceforge-ról.
Bisonból az 1.28-as volt előírva, és azt is sikerült letöltenem a gnu ftp szerveréről.

Ezek után azt gondoltam, hogy minden rendben, de mégsem akarja telepíteni a php5-öt a rendszer, tök ugyanazzal a hibaüzenettel leáll:
1. warning: you will need bison if you want to regenerate the PHP parsers

2. cheking lex output file root .... ./configureL line 2422: lex: command not found

3. error: cannot find output from lex; giving up

Magamban így fordítottam le a fenti hibaüzeneteket:
1. Figyelmeztetés: szükséged lesz bölényre, ha megakarod újítani a PHP értelmezőt
2. Lex ellenőrzés kimenet fájlban (ez a configure fájl) 2422. sorban (itt meg is találtam), lex parancs nem található (vagy esetleg keressük a lex kimenet filekönyvtárát illetve a 2422.sorban lévő parancs nem találja)
3. Nem talál kimenetet a lexből, add fel

Nos, ennyire telt hiányos angolomból.

A configure egyéb üzenetei között megtalálható, hogy lecsekolta a flex és bison programokat, és azt írta ki, hogy nincsenek, ezért állt le a konfig. Pedig már feltelepítettem őket.