ugrás a tartalomhoz

Fórumozó joga

arnyekk · 2005. Jún. 8. (Sze), 23.57
Üzemeltetünk egy fórumot, és az egyik régi fórumozonk arra kér, töröljem az összes eddigi hozzászólását. Attól függetlenül hogy technikailag megoldható-e vagy sem, kérdésem az lenne, jogilag a fórumozó "tulajdonában" állnak-e a hozzászólásai? Meglátásom szerintem nem, de azért valaki erősítsen meg ebben :)
 
1

van róla leírás az oldalon?

Hojtsy Gábor · 2005. Jún. 9. (Cs), 00.06
A mi jogi nyilatkozatunk például minden megjelent tartalmat az eredeti szerző tulajdonaként tüntet fel, és ugyanakkor ezeket egy CC licenc-szel látja el, ami biztosítja, hogy felhasználhatjuk az anyagot, és adott esetben mások is, a megadott feltételek mellett.

Namost ha neked nincs ilyen leírásod, akkor erősen nyitva hagytad a kérdést, és nézhetsz hivatalos állásfoglalások után. Érdemes ilyen irányelveket elfogadtatni regisztráció előtt.
2

Szerintem nem az o tulajdona

Jano · 2005. Jún. 9. (Cs), 00.30
A user tudta, hogy ez egy nyilvanos forum es ugy kuldte be a hozzaszolasit. Azok torlese ertelmetlenne tenne a topikot stb.

Ezenkivul az oldalt barki lementhette a gepere, a google vagy az internet archiv eltarolhatta. Ezekbol aztan nem szedeti ki...
3

Ezt nem kell törölni!

Balogh Tibor · 2005. Jún. 9. (Cs), 05.21
" A user tudta, hogy ez egy nyilvanos forum es ugy kuldte be a hozzaszolasit. Azok torlese ertelmetlenne tenne a topikot"

Szerintem ez így nem függ össze. Azzal, hogy beküldte a hozzászólásait még nem következik az, hogy beleegyezett volna abba, hogy nem módosíthatja, törölheti azokat. Attól eltekintve, hogy van-e a fórum felületén ilyen lehetőseg vagy sem.

A hozzászólás - ha erről valamilyen formában le nem mondott - az övé, és mint személyes tulajdon szabadon rendelkezhet felette.

Pl. az Indexen külön kitételek vannak erre a regisztrációs szabályban.

Ahogy Gábor írta, ha nincsennek ilyne kitételek, akkor az alap jogi helyzet az, hogy a hozzászólás az enyém, ami éppen azon a fórumon jelenik meg.