ugrás a tartalomhoz

Millyen a jó tárhelyszolgáltató?

Medvesajt · 2005. Jún. 8. (Sze), 01.50
Hali mindenkinek!
Olyan kérésem volna, hogy akinek van véleménye, írja meg, hogy szerinte milyen egy jó tárhelyszolgáltató?(azon kívül, hogy ingyenes)
Milyen szolgáltatásokat kéne nyújtania ahhoz, illetve ezeket KONKRÉTAN milyen árakon kéne nyújtania?

Kíváncsiságom oka az, hogy magam is ilyen szolgáltatást szeretnék indítani.

A szolgáltatásokra gondolok itt arra, hogy a tárhelybérlő a tárhelyével kapcsolatosan pontosan milyen dolgokat menedzselhessen, illetve mekkora méretű tárhelycsomagokat kellene kialakítani?

Bár még nemtom, hogy van-e ilyen, de ütős dolog-e az, hogy például a mysql-es tárhelyfoglalás nem kerülne bele a kvótába?

A fizetési periódusokat illetően kinek milyen véleménye van: van-e értelme előre fizetni pár hónaptól akár egész évet előre?

A programozási feladatok áraival kapcsolatban ki milyen alapon számolja ki magában (vagy hivatalosan) egy weboldal megírásának költségeit? Gondolok itt mondjuk a megírt sorok számára, a programírással eltöltött órák számára, stb. Külön számoljátok-e a grafikai részt?

Azt kérném, hogy ne linkeket mutassatok tárhelyszolgáltatók oldalaira, ne is példálozzatok, egyszerűen csak a saját magánvéleményetkere vagyok kíváncsi: milyen a jó tárhelyszolgáltató?
 
1

Túl komplex

aries · 2005. Jún. 8. (Sze), 08.57
Túl komplex a kérdésed ahhoz, hogy meg lehessen válaszolni, illetve senkinek sem áll ez érdekében. Mindenesetre minőségi szolgáltatást érdemes nyújtanod, redundáns alkatrészekkel, tapasztalt rendszergazdával és ügyfélszolgálattal ahhoz, hogy tudd állni a sarat. Ez a beruházás alsóhangon is 7számjegyű...
--
Aries
3

Nana

Granc Róbert · 2005. Jún. 8. (Sze), 09.10
senkinek sem áll ez érdekében


Miért is? Nekem mint ügyfélnek igenis az érdekemben áll, hogy olyan szolgáltatás induljon ami jó nekem...

/r.
10

Nekem meg nem.

aries · 2005. Jún. 9. (Cs), 08.37
Nekem pedig, mint szolgáltatónak nem érdekem saját magamnak versenyhelyzetet teremteni. :)
--
Aries
12

Gondoltam...

Granc Róbert · 2005. Jún. 9. (Cs), 10.40
Természetesen feltételeztem hogy erre gondolsz, csak nem jól fogalmaztál... :D

/r.
2

Megbízható

Granc Róbert · 2005. Jún. 8. (Sze), 09.09
Először is, ha nem ingyenes, akkor legyen megbízható. Természetesen ingyenesnél sem árt, de ott azért tudja az ember hogy más az állás. Viszont ha már fizettem is érte (akármilyen olcsó volt is), legyen jó.
Saját tapasztalat: induló kis webhosting cég elég jó kondíciókkal kínált tárhelyet, ingyenes domain fenntartással, nagyon jó volt az egész vagy két hónapig, míg hardverhiba miatt el nem szállt az egész, backup nélkül!
Tehát legyen gyakori backup, lehetőleg redundáns szerver, stb. Konkrét árakat nem írnék, a kereslet és kínálat határozza meg mindig, ha valaki drágább mint a többiek, akkor nyújtson is többet, ha olcsóbb akkor gyanús... :D Tehát vagy a piacot kell követni, vagy újdonságokat nyújtani.

A tárhelycsomag méretével kapcsolatban: legyen több csomag, ha valaki blogot vagy híroldalt szeretne üzemeltetni, nem olyan fontos neki az 1 giga tárhely. Én a családi oldalnak használom, ahol igen kicsi a forgalom, viszont nagy tárhely kell a fényképalbumoknak, tehát nekem jó a nagy tárhely. Lehessen választani.

Menedzselhetőség: tudjam beállítani az aldomaineket, az emailcímeket és átirányításokat, a hibaoldalakat (jelenlegi tárhelyszolgáltatómnál nem tudok .htaccess fájlokat használni, ez az egyetlen ami zavar ott), adatbázisokat, jelszavakat (adatbázis, ftp)...

Hogy a mysql tárhelyfoglalás ne kerüljön a kvótába, engem nem izgat fel, nem akarom a képgalériám adatbázisban tárolni, de a magyar ember kreatív, lehet hogy akad aki rögtön a bináris adatok ott-tárolására gondol majd, az meg azért jól megfoghatja a szervert...

Előre fizetés: én éves fizetést választottam, így két hónap ingyen van. Nem nagy valami az a kétezer forint, de itt az egész éves összeg se olyan nagy hogy ne tudnám egyben fizetni, akkor meg miért ne legyen még olcsóbb...

Programozás: ehhez nem tudok hozzászólni.

/Robi
4

Milyen is...

Heilig Szabolcs · 2005. Jún. 8. (Sze), 12.23
Sajnos azt kell mondjam, a hazai átlag térhelyberlő egy dolgot néz, az árat. A minőség huszadrangú. Amióta bejöttek az éves szinten 9999 Ft-os szolgáltatók, azóta majd' mindenki odamegy. Van egy kis réteg, akit valóban érdekel, mit nyújtasz es azt hajlandó is megfizetni, de ez elég csekély. Személy szerint úgy látom, itthon csak árban alá ajánlással lehet valamit kezdeni, mert az olcsó piacon is nagy a túlkínálat. Viszont kicsit gondolj bele:

Évente nettó 10e Ft/ügyfél bevétellel számolva, ahhoz, hogy havi átlag egy milla bevételed legyen, 1200 ügyfél kell. Namost havi egymillából fent tudsz tartani egy akkora céget, ami megbírkózik 1200 ügyfél problémáival? Szerinted egy kolléga kábé hány ügyfél ügyes-bajos dolgait tudja kezelni nap mint nap? Csak elgondolkodtatásképp...
6

Olcso vs. jó

kgyt · 2005. Jún. 8. (Sze), 12.52
Hmm... amikor szolgáltatót választottam, akkor azt néztem, hogy ne legyen sok gondom vele, normális áron, de jó szolgáltatást kapjak.
A Webs épp ilyen.
Kicsit a rugalmasságon lehetne javítani (Postgrest nem akarnak adni... :-)), de az adatbiztonság és a rendelkezésreállás kárpótolnak. Korrektek, gyorsak. Nekem bejött. 2002-óta náluk hosztolok jópár domaint.


--
Szeretettel: Károly György Tamás
kgyt&kgyt.hu - http://kgyt.hu
5

Re: milyen

attlad · 2005. Jún. 8. (Sze), 12.52
- megbízható (nincsenek leállások) és gyors
- PHP 4, PHP 5, Python, Perl, Ruby (Ruby on Rails)
- SQLite, MySQL, PostgreSQL (lehessen új adatbázisokat is létrehozni)
- FTP, shell elérés
- PHP: GD, url_open, iconv, SQLite, cURL, DOM és XML könyvtárak + PEAR, Smarty, ADOdb
- Apache2: alapértelmezetten ne küldjön charset fejlécet, az alapértelemezetten defináltakon kívül a még használt MIME típus legyen hozzáadáva, .htc, .xhtml, stb.
- .htaccess
- mod_rewrite
- crontab
- e-mail címek: weben menedzselhető (hozzáadható új, törölhető, átírányítás beállítható, az is megadható, hogy nem létező névre érkező leveleket átirányítsa a megadott címre)
- e-mail: POP3, SMTP, IMAP, webes hozzáférés, opcionálisan be/kikapcsolható spam és vírusszűrés
- levelező lista üzemeltethető
- aldomainek: weben menedzselhető, támogatja az ékezeteseket is (olyan beállítható legyen, hogy egy subdomain másikra irányítson át)
- szerver fájlrendszer UTF-8-ban
- SVN, CVS
- napi adatmentés, külön könyvtárba rakva is hozzáférhető visszamenőleg is egy ideig
- Apache log forma beállítható és hozzáférhető a logfájl, (törölhető is)
- webes adminban: statisztika, domain regisztrálási/lejárati idő mutatása, tárhelyfelhasználási infok (mi, mennyi helyet foglal, mennyi helyem van még), adatforgalom, fizetési infok (meddig lett kifizetve a tárhely, stb.) + azok a dolgok is itt állíthatók, ami weben mendzselhető
- stb.

Szóval valami ilyesmi: http://www.dreamhost.com/shared/comparison.html
Meg: http://textdrive.com/specs/

Attila
7

Még valami...

Anonymous · 2005. Jún. 8. (Sze), 18.31
Nekem nagyon fontos lenne, de szinte sehol nincs, hogy a webroot ne legyen azonos az FTP-n keresztül elérhetö könyvtárral, mert így olyan fájlokat is el tudsz helyezni (pl. a weblap motorját) amihez nem feltétlenül kell hozzáférnie mindekinek.

ProClub
proclub##kukac##karinthy.hu
9

Nohát

Heilig Szabolcs · 2005. Jún. 8. (Sze), 23.30
Azt hittem, ez alapvető dolog. Tévednék?
8

Összegzés

Medvesajt · 2005. Jún. 8. (Sze), 20.22
Összevontan (más weboldal hozzászóléásaival) a következő igények alakultak ki:

- elsődlegesen is állandó rendelkezésre állás
- magas sávszélesség (most 100 megabites)kérdés: külféöldre?
-állandó backup kérdés:időközök?
-több tárhelycsomag az eltérő igények maximális kiszolgálásért , kérdés: mekkorák?
-nyelvek: PHP, Perl kérdés: mihez használnak Phytont?
- adatbázisok MySQL, Postgre
-statisztika, adatforgalom kérdés: mire kíváncsi egy tárhelybérlő?

A menedzselhetőség webes felületen:
- aldomainnek, emailcímek, átirányíthatóság, időzített munkák, -korlátlanság adatbázisokkal kapcsolatos an (adatbázis és felhasználók létrehozása), illetve aldomainnek és emilcímek számában
kérdés:van még valami?
Szóval lightosan, nagyon gyorsan a teljesség igénye nélkül ez jut most az eszembe.
11

Python használata

aries · 2005. Jún. 9. (Cs), 09.11
Pythont több népszerű alkalmazás is használ, pl. a zope webes keretrendszer (lásd. Plone), a mailman levlistaszerver, stb.stb. Elég népszerű.

A kritikus nyelv a java szokott lenni. Annyi erőforrást megeszik egy átlag java-s webalkalmazás, mint 100 másik. Az árakat is eszerint kell mérni (kevesen is vállalják a java alapú oldalak hosztolását).
--
Aries
13

tcl

kgyt · 2005. Jún. 9. (Cs), 19.02
Apropó, tcl-t szolgáltat valaki hosting keretében?


--
Szeretettel: Károly György Tamás
kgyt&kgyt.hu - http://kgyt.hu