ugrás a tartalomhoz

Időzített műveletek PHP-vel

Anonymous · 2005. Nov. 25. (P), 14.48
Sziasztok!
Az a kérdésem, hogy hogyan lehet megcsinálni php+mysql-lel, hogy mondjuk bizonyos időközönként lefusson egy esemény (pl. adatbázis rendbetétele.. stb..)?
Vagy csak szerveroldalon valósítható meg?
Vannak 5leteim, hogy hogyan működhet, de ezek elég nyakatekert megoldások és kíváncsi vagyok, hgoy a profik hogy csinálják! :)
Köszi!
 
1

nemprofi

dummy · 2005. Nov. 25. (P), 15.56
A nyakatekert megoldásod vajh mit ér, ha kliens oldalról hívódik, és mondjuk -bár nem kivánok ilyet neked- 2 napig nem néz rá a kutya sem?
MySQL 5.0 nemt ud ilyesmit?

tehát nézz szét szervert oldalon.
2

<Nincs cím>

Anonymous · 2005. Nov. 25. (P), 16.46
azt nem tudom, h mysql 5 tud-e ilyet, de imho valoban serveroldalon mondjuk cron-nal megoldani a legelegansabb... de ha tenyleg egy db rendberaksarol van szo, az imho kliensoldalrol is meghivhatod, es akkro sincs semmi ha nem nez ra senki 2 napig, mert addig akkor mindegy,h mennyire gany a db, bar nem hiszem hogy ez lenne az egyetzlen feladat es tenyleg biztos ami biztos bizd a serverre! :)
domi
3

Cron vagy Cron emulálás

janoszen · 2005. Nov. 25. (P), 22.36
Volt egy pár fórum téma kapcsán szó erről.

Ha a PHPben be tudod állítani a timelimit-et, akkor meg tudod csinálni. Ezt támogatja a PHP. Viszont ügyelj a lefoglalt erőforrásokra, szabadítsd fel, mert a GC nem fut le.

A módszer hátránya, hogy ha a szervered újraindul, megáll a process. Ezt azzal tudod kompenzálni, hogy az első kérés, amelyik bejön, megindítja a PHP scriptet. Ehhez persze, megint csak jog kell...

Összességében szerintem, egyszerűbb a rendszergazdát megkérni, hogy Crontab-ba tegyen be egy hívást a PHP fájlodra, mint ezekkel szívni.
4

re

Anonymous · 2005. Nov. 28. (H), 08.49
Értettem! ;)

Köszi mindenkinek!
5

<Nincs cím>

Anonymous · 2005. Dec. 28. (Sze), 23.39
Linux-on az "at" parancs erre valo.
man at
php-t meg tudsz parancssorbol is futatni.
szal a megoldas.
php-ban letrehozol egy at job-ot [exec(at)] ami majd lefutatja a php szkriptedet.
Roviden ennyi. :) tom nem egyszeru ha az embernek nincs linux shellje :)ű
bye Oregon