Archívum - Nov 9, 2005 - Fórum téma
8MB-nál nagyobb fájl beolvasása PHP-ben
Hellósztok lenne egy problémám remélem tud valaki segíteni.
Az lenne a gond hogy nem tudok 8 megás fájlnál nagyobbat letölteni mivel, ahogy jelenleg van:Nem működik mert ennél a formációnál a szervernek be kéne tölteni a fájlt a memóriába, de nekem 8 megánál többet nem lehet betölteni remélem világos.
Az lenne a kérdés hogy megoldható e valahogy hogy le tudjak tölteni nagyobb fájlokat, esetleg a szerver ne töltse be a fájlt vagy valami.
■ Az lenne a gond hogy nem tudok 8 megás fájlnál nagyobbat letölteni mivel, ahogy jelenleg van:
<?php
$disposition = "attachment";
$mimeType = "application/wmv";
$nev = $HTTP_GET_VARS["nev"];
$file = "klip/".$nev;
header("Content-Type: $mimeType");
header("Content-Disposition:$disposition; filename=\"".trim(htmlentities($nev))."\"");
header("Content-Description: ".trim(htmlentities($nev)));
header("Content-Length: ".(string)(filesize($file)));
header("Cache-Control: must-revalidate, post-check=0, pre-check=0");
header("Connection: close");
readfile($file);
?>
Az lenne a kérdés hogy megoldható e valahogy hogy le tudjak tölteni nagyobb fájlokat, esetleg a szerver ne töltse be a fájlt vagy valami.
Apache VirtualDocumentRoot beállítása
Sziasztok!
Van egy szerverem és van rajta 5 .hu-s domain, de most kitaláltam, hogy szeretnék egy .co.hu-s domaint, csak a szervert VirtualDocumentRoot-tal csináltam meg és nem is akarom virtualhostal megcsinálni.
Most ez van beállítva neki:
VirtualDocumentRoot /home/%-1/%-2/%-3
Tehát ha pl a www.domain.hu-t akarom elérni, akkor a /home/hu/domain/www könyvtárban nézi.
VirtualDocumentRoot /home/%-1/%-2/%-3/%-4 nál ugyan jó lenne a www.domain.co.hu, de a domain.hu-t úgy kéne megcsinálni, hogy a /home/hu/domain/www/ könyvtárban lenne egy symlink, de ez szerintem így nem túl szép.
Azt szeretném megtudni, hogy az hogy lehet megcsinálni, hogy pl. a www.domain.co.hu-t a /home/co.hu/domain/www könyvtárban keresse.
Én próbálkoztam a mod_rewriteal, de valamit rosszul csináltam, pedig szerintem azzal kellene.
Köszi
Tamás
■ Van egy szerverem és van rajta 5 .hu-s domain, de most kitaláltam, hogy szeretnék egy .co.hu-s domaint, csak a szervert VirtualDocumentRoot-tal csináltam meg és nem is akarom virtualhostal megcsinálni.
Most ez van beállítva neki:
VirtualDocumentRoot /home/%-1/%-2/%-3
Tehát ha pl a www.domain.hu-t akarom elérni, akkor a /home/hu/domain/www könyvtárban nézi.
VirtualDocumentRoot /home/%-1/%-2/%-3/%-4 nál ugyan jó lenne a www.domain.co.hu, de a domain.hu-t úgy kéne megcsinálni, hogy a /home/hu/domain/www/ könyvtárban lenne egy symlink, de ez szerintem így nem túl szép.
Azt szeretném megtudni, hogy az hogy lehet megcsinálni, hogy pl. a www.domain.co.hu-t a /home/co.hu/domain/www könyvtárban keresse.
Én próbálkoztam a mod_rewriteal, de valamit rosszul csináltam, pedig szerintem azzal kellene.
Köszi
Tamás
Ragaszkodom kereteimhez... :)
Üdv Mindenkinek.
Van egy weblapom, amir 3 frame-ből áll.
Felső banner, oldalsó menü és főoldal...
Probléma az, hogy ha a főoldalon megnyitok egy olyan külső oldalt, ami tartalmazza az alábbi kódot -vagy ehez hasonlókat- automatikusan kilövi a masik két keretet és megnyitja magát egész képernyőn...
A kód:
Az érdekelne, hogy tudok ez ellen védekezni... ha ez lehetséges.
Előre is köszy minden ötletet.
■ Van egy weblapom, amir 3 frame-ből áll.
Felső banner, oldalsó menü és főoldal...
Probléma az, hogy ha a főoldalon megnyitok egy olyan külső oldalt, ami tartalmazza az alábbi kódot -vagy ehez hasonlókat- automatikusan kilövi a masik két keretet és megnyitja magát egész képernyőn...
A kód:
if(parent.frames[0])
{ parent.location.href = self.location.href; }
{ parent.location.href = self.location.href; }
Az érdekelne, hogy tudok ez ellen védekezni... ha ez lehetséges.
Előre is köszy minden ötletet.
Magyar nyelvű Smarty leírás
Sziasztok!
Tud esetleg valaki magyar nyelvű leírást, akár online, akár könyv formájában? Én csak angolt találtam, aminek csak végszükség esetén esnék neki, magyarul csak ezt: http://www.tutorial.hu/content/view/332/28/ , de ennél én részletesebbre gondoltam.
Előre is köszi...
■ Tud esetleg valaki magyar nyelvű leírást, akár online, akár könyv formájában? Én csak angolt találtam, aminek csak végszükség esetén esnék neki, magyarul csak ezt: http://www.tutorial.hu/content/view/332/28/ , de ennél én részletesebbre gondoltam.
Előre is köszi...