ugrás a tartalomhoz

Archívum - Nov 26, 2005 - Fórum téma

Szövegfájl betöltése és megjelenítése Flashben

Anonymous · 2005. Nov. 26. (Szo), 18.30
Van egy mozi (gyakorlatilag az egész weboldal), ahol az egyes gombokra kattintva újabb movie-ket tölt be(külső file - .swf). Ezeken az oldalakon van egy szövegterület, ahol mindig a megfelelő tartalom található.

Én viszont azt szeretném, hogy az adott menüpontra kattintva az adott külső állományból (pl linek menünél a link.txt ből ) másolja ki a szövet, és azt jelenítse meg. Ezt hogy tudnám megoldani?

Gondoltam XML-re is, de leginkább ez a megoldás érdekelni, lévén hogy szerintem egyszerübben elkészíthető.

Még mielött lenyakaznátok érte, nem én csináltam az oldalt, csak a tartalmat nekem kéne beleintegrálnom... Úgyhogy a full flash nem az én "bűnöm", és nem is nagyon értek az ActionScriptekhez sem.
 

Milyen könyvet ajánlotok ASP tanuláshoz?

Pal_ur · 2005. Nov. 26. (Szo), 14.39
Kollégám (látott már informatikát, de PHP-zni nem tud) szeretné magát rávenni arra, hogy ASP-ben tudjon programozni.
Tudna valaki ajánlani '24 óra...' jellegű könyvet erre a célra? Vagy legalább olyat, amiből el lehet kezdeni tanulni?

Köszönöm.
 

Hibakezelés osztályokkal PHP 5.1-ben

janoszen · 2005. Nov. 26. (Szo), 10.46
Sziasztok!

Nemrég frissítettem PHP 5.1-re abban a reményben, hogy a globális hibakezelést ügyesen meg tudom valósítani. A célom az lenne, hogy trigger_error() segítségével eldobok egy hibaosztályt, amely a felhasználónak és a log-file-nak is tartalmazza a hibaüzenetet.

Namost, mint észrevettem, a trigger_error-nak nem tudok osztályt adni paraméternek. Azaz, tudok, de az akkor egy Notice kiséretében stringé alakul.

A hiba megoldását keresve, elkezdtem nézegetni az exception-öket. Először nagyon örültem, hogy van globális exception kezelés, de utána nagyon gyorsan lefagyott a mosoly az arcomról, amikor megláttam, hogy a globális exception kezelés után leáll a script futása.

Java, C++, stb felhasználóknak ez gondolom, szokványos, de nekem a trigger_error arra kellett volna, hogy a felhasználói üzenetek sorához hozzáfűzzek egy üzenetet és feljegyezzem, hogy melyik fájban történt a hiba dobása.

Azon kívül, hogy saját hibakezelést írok hozzá, van erre valami épkézláb megoldás?

Köszi
 

Jól használható webszerver csomag?

Anonymous · 2005. Nov. 26. (Szo), 00.24
Nos:
Van 1 Apache szerverem jó minden fut tiszta király.
2 nap mulva fogja magát és megáll a szerver az jó, csak a mysql sz@rt be, nem értem h miért mert indításnál egyszer csak nem zöld hanem piros volt a lámpa(nem fut) csak tudnám h miért.

De nem is akarok vele foglalkozni.

Nos arra szeretném kérni önöket:) hogy ha valaki tudna egy jó kis apache szervert ami kezeli a php-t és a myqsl-t és van phpmyadmin-is rajt magyar nyelven is azt megköszönném ha belinkelné esetleg, mert nekem vmi olyasmi kéne ami csak install azt fenn is van a php, mysql és nem kell álítgatni mint amilyen most nekem is van(Bizarr Server) azt is csak install.exe felment és már mehetett is a php szakítás és a mysql tábla készítés na szal légyszives segítsetek nekem mert naon fontos lenne h végre lkegyen egy jó kis esetleg stabil php, mysql szerverem.

Előre is kössz mindekinek!!!
(bocs a hólye kifejezésekért)

Anonymus User