ugrás a tartalomhoz

Archívum - Nov 10, 2005 - Fórum téma

Smarty telepítés

Fedor · 2005. Nov. 10. (Cs), 23.36
Sziasztok!

Odaadták egy Smarty-t használó site anyagát, hogy folytassam, de egyelőre nem tudom a localhostomon megnyitni. Eddig még nem használtam Smarty-t, így az üzembehelyezése nem egészen tiszta számomra. A következő hibaüzenet jött:

"Fatal error: Smarty error: the $compile_dir 'templates_c' does not exist, or is not a directory. in c:\localhost\smarty\libs\Smarty.class.php on line 1088"

A könyvtár létezett, viszont elvileg meg kellett volna adni a 777-es jogot ennek a könyvtárnak a leírás szerint. Erről nem sokat tudtam, de utánéztem, és az alábbi kódot találtam:

<?php
 $oldumask = umask(0);
 mkdir('dirname', 0777);
 umask($oldumask);
?>
Töröltem a könyvtárat, és ennek a segítségével hoztam létre újra, ennek ellenére maradt a hibaüzenet a régi. Mi lehet a probléma?

Üdv,
Fedor
 

JavaScript paraméterátvétel a megnyitó ablaktól?

Anonymous · 2005. Nov. 10. (Cs), 19.03
Üdv.

Szeretnék segítséget kérni, méghozzá abban, hogy ha van egy külön .js fájl, amiben a köv. globális változók vannak: selObj, selParent; s egy HTML oldalon (ami hivatkozik a .js fájlra) lefutó window.open után megnyíló új ablakban hogyan tudnék a .js fájlban deklarált, s ott értéket kapott változókra hivatkozni?

Előre is köszönöm a segítőkész ötleteket.

dve
 

Jelszavas fórum rendszer anonim beküldésekkel is

Anonymous · 2005. Nov. 10. (Cs), 17.43
Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni!
Jelszavas bejelentkezést szeretnék csinálni egy fórumhoz és több dolog sem sikerült. Leírnám, hogy mit szeretnék, ha tudtok scripteket adni mintának, azt megköszönném.

1, akár mennyire is kicsillagozva a form-ban a jelszó mező, az adatbázisban mégis kiírva jelenik meg. Hogyan tudom 'titkosítani'?

2, Úgy kéne megoldani a fórumot, hogy bejelentkezés nélkül is lehessen bele írni, de a már regisztrált felhasználók nevét ne lehessen használni.

3, Teljesen hülye vagyok ehhez a jelszavas részhez, ha tudtok légyszíves írjatok részletes leírást. Kihámozni ki tudom, hogy mi mit csinál.

Köszönettel:
Máté
 

javascript window autoclose

webmaster · 2005. Nov. 10. (Cs), 16.47
Kérem,

segítsen valaki! Megoldható probléma a következő: javascripttel nyitok új ablakot a hivatkozásnak, megadom a méretet, minden sallang nélkül nyíljon meg (se menübár, se semmi, át se méretezhető), belőhető-e egy új paraméter, melynek segítségével ez az ablak automatikusan bezárja magát, ha rajta kívül kattintunk, kijelölünk, stb.?
(Fullscreen oldalt készítek, a benyíló ablakok túl sokan lennének a háttérben, ha ezt nem lehet megoldani.)

Várom, jó emberek, segítségetek!
 

Mennyit kérjek banner megjelenítésért 250-300e lapletöltéssel?

molnigee · 2005. Nov. 10. (Cs), 15.38
Üdv!

Van nekem egy oldalam, amin a havi lapletöltés 250-300.000 .
Néztem más oldalak média ajánlatát, miszerint banner ára 2ft/megjelenés!
Namost amit én kiraknék banner, az minden lapletöltsnél megjellen, szóval akkor kérjek el a érte havi 500e ft-ot?
Nem sok ez egy picit? vagy ilyen pénzek mozognak a netes reklámpiacon?
Ti mennyit kérnétek az én helyemben? havi 300ezer megjelenésért?
nekem nincs képem ennyit kérni! :D
 

csak html verziójú levél küldése

nándi · 2005. Nov. 10. (Cs), 11.26
Frissen regisztráltként az lenne az első kérdésem, hogy hogyan lehet olyan levelet küldeni, mint amit a weblabor küldött sikeres regisztráció értesítőt? :) Azaz ha jól látom html verziójú a levél, és a levelező progim (bat) nem ad alternatívát, hogy pl text formátumban is megnézzem. Próbáltam utánanézni, de nem tudtam sima html-es levelet küldeni, mindig ott volt a text-es alternatíva bat-ban. Még a weblaboros levélküldő cikkben (http://weblabor.hu/cikkek/phplevelezes) írtaknál is volt text alternatíva .
Itt van amúgy a weblaboros tipp:
<?php
mail("címzett##kukac##domain.hu",
     "a levél tárgya",
     "<html><head><title>Cím</title></head><body>A levél
      tartalma</body></html>",
     "MIME-Version: 1.0\r\n"."Content-type: text/html; 
      charset=iso-8859-2\r\n");
?>
 

Orosz karakterek megjelenítése html oldalon

Anonymous · 2005. Nov. 10. (Cs), 11.12
Hali!

Egy oldalt kellene 'oroszosítanom', de nem boldogulok vele. Bemásolom az orosz szöveget, átállítom a karakterkészletet (már próbáltam vagy 5öt), de mindig csak kérdőjelek jelennek meg a karakterek helyén. Van valami ötletetek?