ugrás a tartalomhoz

Archívum - Nov 29, 2005 - Fórum téma

MySQL-től kapott és PHP-ben generált dátum összehasonlítása

Anonymous · 2005. Nov. 29. (K), 21.34
Sziasztok!

Ime egy kodreszlet:

<?php
if ($date < date("Y-F-dS"))
$output .= "
<tr><td bgcolor=red>$class</td><td>$date</td><td>$study</td><td>$date_again</td></tr>
";
else
$output .="
<tr><td>$class</td><td>$date</td><td>$study</td><td>$date_again</td></tr>
";
}
print $output;
Az $date valtozot egy mysql lekerdezes soran kapom. a kod lenyege az lenne, hogyha az sql bol kiolvasott datum (eeee-hh-nn formaban) kisebb mint a mai datum, akkor pirossal irja ki az elso mezot a table-ben.
Ez sajnos nem mukodik, valamiert mindent kipirosoz, meg a mai napnal nagyobbakat is.

Valakinek van otlete, hogy hogyan oldhatnam meg?

Koszonom

Tamas
 

A WordPress.com nem menti el a posztokat

daniel takacs · 2005. Nov. 29. (K), 20.01
hello!

nem tudom, használja-e valamelyikőtök a wordpress blog-szolgáltatását (azt a bizonyosat, amelyről hirt is adtatok - http://wordpress.com). ha igen, meg tudja az a tisztelt illető mondani, hogy miért nem menti el a postjaimat? a külön oldal szerkesztése megy (de újat ott sem tuodk létrehozni). mi lehet a probléma? már 3 napja ezzel vesződöm (lehet, hogy bennem, ill. a nyelvtudásomban van a hiba - legalábbis ez lenne a jobbik eset...)

hálás köszönet minden segitségért!

dani
 

Időjárás a weben

ceops · 2005. Nov. 29. (K), 14.20
hello!


egy időjárás "mutatót" szeretnék elhelyezni az oldalamon... nem túl nagy szélességűt! (max 100px :) Természetesen Budapest aktuális időjárása érdekelne!
Előre is köszi, ha tud valaki segíteni =)

üdv:
ceops
http://tenou.org/
 

Flash-ben HTML!

Webmesterke · 2005. Nov. 29. (K), 12.11
Sürgős megoldásra volna szükségem!

Multimédiás cd-t készítek egy 100 oldalas kiadványból. Megvan a teljes kiadvány összes oldala html-ben, betördelve, css-el formázva, képek méretezve beszúrva. (Először frame-kkel próbálkoztam, de rájöttem, hogy zsákutca.)

Az egész projektet egy flash file-ban szeretném elkészíteni, amiből majd exe-t fordítok. Ebben a flash file-ban kellene megjelenítenem egy tartalmi keretben a html oldalakat. A flash lenne a keret, menükkel, fejléccel, kép slide-al és a tartalmi rész maradna html-ben.

Meg lehet oldani, hogy a html oldalakat flash-be töltsem?
 

Gpl /Lgpl kérdés

hunge · 2005. Nov. 29. (K), 10.44
Hello egy kérdésem lenne a jogi vénával megáldott fórumozokhoz.

Milyen jogosítványokat enged nekem az Lgpl licenc? http://www.gnu.org/licenses/lgpl.html elolvasható a pontos szövege. Csak nekem sajnos nem igazán fekszik az angol jogi nyelv ezért inkább kérdeznék.

Körülmények:
Diplomamunkaként írok egy web alapú adatbázis (iktató) programot. A diplomamunka tartalma maga a program kód illetve a helyi informatikai és dokumentumkezelési rendszer.

A programomhoz szeretnék felhasználni lgpl licenc alá tartozó programo kódot is. erről van szó Végig több topicot is és ha jól értem akkor az számít hogy a kód az alkalmazás szerves része vagy beépülő, aminek hiányában működik csak nem teljes funkcionalitással. Nos jelenesetben a program használata nem elengedhetetlen ugyanis ez "csak" egy nagyon fejlett naptár-popup alkalmazás aminél kilehet választani egy adott időpontot. De ezt az időpontot kézzel is belehet írni a form input elembe, csak némi könnyebbséget jelent a program használta.


Kérdés:
I.
Namost a kérdésem három részre oszlik
1: Mint diplomamunka és sajáthasználatra/tanuális célra beépíthetem e? Szerintem 99.99% hogy igen.
2: Kersztanyámnak -aki ügyvéd- ingyen és bérmentve odaadom használatra? Úgy legális e?
3: Ha tényleg jól működik, stabil, és van rá érdeklödő ,akkor pénzt kérhetek e a munkám után úgy hogy benne van ez vagy más hasonló licencű kód részelet?
II.

És mi a helyzet ha gpl-es kódrészt szeretnék felhasználni? Konkrétan http://www.winfield.demon.nl/index.html a programról van szó annyit csinál, hogy a word formátumú dokumentumot átalakítja txt-be. Ami aztán includolható adatbázisba. Keresés / statisztika készítés céljára. Ez beépülő programnak számít vajon?
 

Új tábla létehozása értékadással MySQL-ben

Anonymous · 2005. Nov. 29. (K), 10.43
Sziasztok! hogy lehet azt megcsinálni, hogy amikor létrehozok egy új táblát, akkor ne kelljen külön csinálnom egy szkriptet, ami megadja a legelső értéket, hanem legyen rögtön egy alapértelmezett sor?