ugrás a tartalomhoz

Archívum - Nov 16, 2005 - Fórum téma

Doctype vs IE?

MrPrise · 2005. Nov. 16. (Sze), 15.58
Hello!

Megnéznétek ezt a 2 html-t?

http://web.t-online.hu/mrprise/test.htm
http://web.t-online.hu/mrprise/test2.htm

Az elsőben van doctype sor, a másodikban nincs.
Ennek ellenére (vagy éppen ezért?) a másodikban néz úgy ki ahogy szeretném.
Legalábbis IE-ben.

A doctype-os sort a Drupal gyártotta nekem és azt szeretném, hogy azt megadva úgy nézzen ki mint a test2.htm-en. Hogyan tudom ezt elérni? Esetleg ez egy IE bug és Firefoxban ok (most nem tudom ellenőrizni)? Ha IE bug akkor hogy lehet elkerülni?

Azt olvastam neten ( http://www.alistapart.com/stories/doctype/ ), hogy ha nincs megadva doctype akkor a böngésző Quirks módban működik, gondolom ezért néz ki máshogy.

Köszi!
 

Könyv weben kezdőnek karácsonyra?

Anonymous · 2005. Nov. 16. (Sze), 13.24
Némi segítséget szeretnék kérni attól, aki valóban járatos a honlap készítésben. A páromat szeretném meglepni némi szakirodalommal, mert nagyon érdekli, és meg szeretné tanulni a honlap készítést. Erre alkalmas könyveket, CD-t, akármit keresek neki karácsonyra. A téma az alapoktól kell, de bőven túl is mehet rajta. Nem tudom, hogy a Tanuljunk programozni - VBS, Objektumok, Web könyv alkalmas-e erre a célra, illetve tud-e valaki olyan szakirodalomról, ami megfelel ezen igényeknek.

Köszönettel

Bogi
 

Szélesebb lesz a textarea, miközben írok bele (IE)

janoszen · 2005. Nov. 16. (Sze), 12.46
Sziasztok!

A következő probléma merült fel: megcsináltam a formjaim formázását CSS-sel és az IE-nek úgy tűnik, van egy olyan bugja, hogy ha elkezd bele írni az ember, szélesebb lesz a textarea a megadottnál.

Ha van valami megoldás rá, kérlek, írjátok meg.

Köszi!

ui. a bug megtekinthető: http://www.kontenerpiac.hu/kapcsolat/